Meslekte başarılı olup olamayacağına, bir senelik falan tecrübeliler tarafından karar verilen youtuber. Sadece sosyal medyada gördükleri insanların diğer başarılarını tahmin etmek üzerine de bir meslek dalı açılmalı. Böylece hem mühendislik hem de müneccimlik yapmazlar belki de.
Herhangi bir platformda kendisini takip etmiyorum, meslek yaşamına olan hakimiyetini de muhtemelen yalnızca işverenleri/iş arkadaşları değerlendirebilir.
Kadın kadının kurdudur lafından nefret ederim ama gerçekten bazen böyleyiz. Daha mesleğe başlamamış, hevesli ve azimli bir hemcinsimizi karakteri belki de görünüşü sebebiyle "işe başlasın da görelim" tavrıyla ezmeye çalışıyoruz. Kimin hangi alanda başarılı olacağını hiçkimse bilemez. Sırf youtuber diye bu muameleyi gördüğüne eminim. Kız mesleğini okulunu bir kenara atsa suç, kariyeri için iyi eğitim almak adına çabalasa suç. İnsanları memnun etmek cidden zor. Umarım mesleğine bir an önce başlar ve çok başarılı olur. İnsanları baltalamak hiç hoş bir şey değildir. Siz hemcinslerinize bu kadar acımasız davranırsanız erkekler ne yapsın? Biraz destekleyici ve nefret dolu olmamanızı umuyorum.
Tanım: youtuber ve mühendis adayı.
Şimdiye kadar açıp bir videosunu bile bütünüyle bitirmemiş olabilirim kendisini de dodo sayesinde tanımıştım ve o sebeple herhangi bir antipatim yoktu. Ancak geçenlerle aklıma geldi bir bakayım dedim. Insta hesabı beni açıkçası acayip rahatsız etti.
Özellikle (link: https://www.instagram.com/p/B_smdU1HHqb/?igshid=1ojx2grsqx2h7 Emzik fotoğrafı)
"Influencer" olarak kendisinden küçük ve henüz bunları algılayamayacak birçok insanı olumsuz yönde etkilerken defalarca düşünmesi gerekiyor.
8 mayıs 2020 16:33
8 mayıs 2020 23:16
Alttaki süslümüze katılıyorum, özellikle yapıp yapmadığını bilemem ama bana instagram profili pedofili ögeler barındırıyormuş gibi geliyor ve rahatsız ediyor. Sex sells bir akım evet, her neyse duygu özaslan da sex sells akımını kullanıyor (artık ne kadar iyi bir reklam ögesi olmasa da her neyse bu bambaşka bir konu) ama duygu da bile bu denli rahatsız etmemişti. Bu demek değil ki duru yapınca sapkınlık artıcak falan ama bu lolita ögelerinden ciddi anlamda tahrik olan sapık bir kesim var, zamanında aleyna tilki eleştirilmişti kliplerinden bu sebeple. Bilmiyorum bana aa ne kadar masum pastel renkli bir hesap dedirtmiyor, daha sübliminal geliyor ve bu sebeple de pek bakmıyorum 1 kere inceledikten sonra bu yorumu yaptım. Doğrusu yanlışı yok benim fikrim bu yönde sadece verilen izlenimden dolayı
Buraya yazılınca merak edip baktım. Son zamanlarda gördüğüm en creepy profillere birine sahip kişi. Eskiden memesini falan açardı o halleri eleştirilirdi ama aslında iyiydi ben seviyordum. En azından yaşından beklenen bir davranıştı yani ergen kız dikkat çekmeye çalışıyor çoğumuz geçtik o yollardan. Ama şu anki hali içimi Bi kötü yaptı. Tadım kaçtı açıkçası profilinde gezince.
üstte ki girdiye o kadar katılıyorum ki...
ilk olarak asla yaptığı konsept üstüne yakışmıyor, hep bir olmamışlık var. aesthetic tarzı tutturacağım diye çok zorluyor, zorladığı için absürd fotoğraflar ortaya çıkıyor ve yine zorladığı için çok fazla soyunuyor. gayet farklı kıyafetlerle aesthetic tarz yakalanabilir fakat üstüne olmayacağının kendisi de farkında. sürekli ayaklarını, bacaklarını çekiyor. ee tabi fetiş sahibi adamlar da dolmuş durumda profiline.
sürekli bi bebeklik, çocukluk taklitleri, britney gibi bir hava yakalama derdi, yok 2000 ler havası falan...
olmuyorsa zorlamamak lazım.
8 mayıs 2020 20:03
8 mayıs 2020 20:05
ben de girdileri gördükten sonra bakayım dedim ve bana anoreksiya olmuş gibi geldi. zamanında dr.dodo isimli şahsın sevgilisiydi bir de bu kız. oysa ki bu adam sosyal mecrada boş beleş işlerle ilgisi olmayan, çok okuyup insanları da okumaya teşvik eden ve mesleğine odaklanmış biri izlenimi veriyordu. hatta sevgili oldukları zamanlar duru da bir cahillik kompleksine girip bölümüyle alakalı videolar, öğretici içerikler üretmeye başlamıştı dikkat ederseniz, şu an özüne dönmüş ama anlaşılan. böyle boş bir kızla nasıl oldu ben anlam veremedim, yani ya hakikaten göründüğü kadar "akıllı" değilmiş ya da duruyu takipçi için kullanmış diye düşünüyorum
8 mayıs 2020 22:07
8 mayıs 2020 22:09
Üstteki süslü: çocukların çıplak fotoğrafını paylaşıp ben burda masum bir bebek vücudu görüyorum demekle aynı şey söylediğiniz.
Konu bizim nasıl baktığımız değil biz zaten böyle insanlardan tahrik olsak pedofili sapıklar oluruz. Konu böyle sapıklar varken bunlara hizmet etmemek . Kendinizi bu konuda biraz geliştirin lütfen araştırma yaparak.
Ayrıca sevgi kelebeği gibi yorum yapmışsınız ama duyguya "sex sells" ithamında bulunuyorsunuz. bu ne perhiz bu ne lahana turşusu :D
8 mayıs 2020 23:19
8 mayıs 2020 23:32
duru önver lolita tarzını benimseyen biri, google edebilirsiniz anlamak için detayları. bal gibi de pedofili şerefsizlere (isteyerek ya da istemeyerek) malzeme çıkarmış oluyor, tıpkı aleyna tilki gibi. dünya pembe sihirli unicornlar diyarı değil, gerçekci bir şekilde eleştirmek hayatın bir parçası ve bunun için kimsenin zihniyetini eleştirip (vay sen kötü düşünüyosun!) demek bir işe yaramaz. burada böyle bir imada bulunmak da insanı en basit tabiriyle hadsiz yapar çünkü bundan rahatsız olan bunca insan g*tünden element uydurmuyor. :)
bu kızın profilini "aaa siz öyle görüyorsanız asıl siz suçlusunuz" diye savunmak net cahillik. bunu bir milyon örnek ile anlatabilirim ama ne gerek var? yeterli zekası olan her insan bu kızın profilinin bir garip olduğunu ve çocuksu davranmaya çalıştığını anlar. ki bu konuda fetişi olan kişiler var ve pedofiliye yatkın bireylerin bu tarz içeriklerden cinsel zevk aldığını da çoğu kişi bilir, bilmeyen de gidip araştırabilir. gayette bebek gibi emzik, çocuk çorabı, saçma sapan çocuksu videolar atarak belli kişilerin ekmeğine yağ sürüyor.
ayrıca duru o emzik ile poz vermediyse ne olayım, sadece alacağı tepkiden korkup paylaşmadı buna da adım kadar eminim.
özellikle storye sürekli dantelli çoraplı bacaklarını, ayaklarını atıp duruyor. girin ayak fotosunun altına yazılan yorumlara bir bakın.
hadi yüzü bebeksi yüz olsa tarz yakışmış en azından deriz ama o saç ile, o kemikli yüz ile üstüne de oturmuyor tarz, bildiğin saçma sapan, kendini belli bir tarza oturtmak için kasan ama başaramayan biri olmuş, eğreti duruyor. üstte de dendiği gibi, olmuyorsa zorlama.
ayrıca kendisine gerçek aestheticin bu olmadığını, yaşına göre giyinip yine 2000'ler takılabileceğini belirtmek isterim. ha o zaman çok sex sells olmaz tabi, işine gelmeyebilir, bilemiyorum.