çamaşır yıkama alışkanlıklarınız?

süslüler merhaba. çamaşırlarınızı nasıl yıkadığınız hakkında bilgi verir misiniz? örneğin sadece renk ayrımı mı yapıyorsunuz yoksa iç çamaşırlarını ve havluları ayırıyor musunuz? hatta çarşafları ayrı yıkayanlar da var. ya da renklileri de kendi içinde ayıranlar var vs. bu ayrımları yapıyorsanız kaç derecede yıkıyorsunuz ve haftada kaç makine çalıştırıyorsunuz?

1. Merhaba renklileri ayrı beyazları ayrı, renkli iç çamaşırları ayrı beyazları ayrı, çarşafları ayrı havluları ayrı, ev kıyafetlerimi ayrı disardakileri ayrı yıkıyorum deliyim galiba :) sanirim haftada 3 makine falan oluyor benim ekstra nevresim havlu varsa biraz daha artiyor

9 kasım 2020 08:43

2. Beyazlar, açık renkliler, koyu renkliler şeklinde ayırıyorum. Nevresimler zaten çok yer kapladığı için nevresimleri de ayrı atmış oluyorum. Bir de bezleri falan ayrı atıyorum tabi ki.

9 kasım 2020 09:13

3. İlk yıkamada renk verecek giysileri tek başına yıkıyorun bazen. Beyaz tshirtlerimi ayırmıyorum renk vermeyecek renklilerle 30 derecede yıkıyorum. Renk verip vermeyeceğine emin olmadığım giysileri renk ayırıcı mendil ekleyerek diğer çamaşırlarla yıkıyorum. Spor yaptığım kıyafetleri ayrı yıkıyorum. Hiçbir kıyafetimi 30 dereceden yüksekte yıkamıyorum. Havlu, nevresim, beyaz iç çamaşırını 60 derecede. Banyo paspaslarını 60 derecede.

9 kasım 2020 09:36

4. Renklere ayırarak mix programında (40 derece sanırım) yıkıyorum. Suya acıyorum çok kategorilere ayırmıyorum malesef. Mesela pamuklu programım 1.30 saat yıkıyor içim el vermiyor o kadar uzun süre yıkamaya, siz kullanıyor musunuz bu kadar uzun süreli programları? Ben 40 dk yıkıyorum genelde

9 kasım 2020 09:49

5. Dışarıda giydiklerimizi ve evde giydiklerimizi ayırıyorum. Disaridakileri 30 derecede, 60 devirde yıkıyorum. Evdekileri de 40 derece 800 devirde. Onları da köyü ve açık renkler olarak ayırıyorum. Beyazimiz pek çıkmıyor. İki haftada bir de onları atıyorum.

Nevresim zaten yer kapliyor. Pazartesi değiştirip atıyorum hemen. 60 dereceden düşük yikamiyorum.

Havluları da ayrı yıkıyorum.

Çamaşır ve çorapları da 60 serecede renk mendiliyle hep beraber yıkıyorum.

9 kasım 2020 10:10

6. Dışarı ve ev giyimi ayri

Disari giyimde kot pantolon/pantolon ile üstler ayri

Coraplar ayri, ic camasirlari ayri, sutyenler ayri,

Banyo havlulari ayri, el havlulari ayri, ayak havlulari ayri

Nevresimler ayri

Disari giyimde beyazlar ve renkliler ayri, renkliler de kendi icinde ayri

Bir de annemle yaşıyoruz, ikimizin esyalari ayri. yani tum bu yukaridakilerx2

9 kasım 2020 10:23

7. Havlu ve nevresimleri kıyafetlerden ayrılmasının nedeni nedir? Bilmediğim için sırf meraktan soruyorum

9 kasım 2020 10:24

8. Ama ne var, yikanabilecek her seyi 15 dakikalik programda yıkıyoruz.

Nevresimler (agir oldugu icin 15 dk program olmuyor), ic camasirlari ve disari bluzlarindan hassas olup elde yikama programinda yikananlar sadece uzunda yıkanıyor geri kalan hep kisa program

9 kasım 2020 10:25

9. Ic camasirlari ayri, havlulari ve carsaflari bir kerede yikiyorum. Bunlari 60 derece ve 1,5 saat civari suren programda yikiyorum.

Kiyafetlerimin cogu siyah veya bordo, fume gibi koyu renkler, bunlari da birarada perwoll siyah ile 30-40 derece arasi ve 800 devirde yikiyorum. 40-45 dk olmasi lazim.

Geri kalan renklileri ve beyazlari da yine ayri ayri ve cogu zaman super kisa programda yikiyorum. Yani mesela sporda giydigim renkli tayt ve tisortlerim var spordan geldigimde 15 dklik programa atiyorum.

Haftada ortalama 1 kez toplu hale camasir yikiyorum diyebilirim.

9 kasım 2020 10:28

10. Renk bile ayırt etmeden her şeyi yarım saatlik kısa programda yıkıyorum. Tarlada ya da inşaatta çalışmıyorum. Kıyafetlerim en fazla ya ter olur, ya da büyük şehir tozu filan ya da en kötü sigara dumanı. Yarım saat bunun için gayet yeterli.

9 kasım 2020 10:32