1. Okunacak en güzel şehirlerden biri. 4.5 yıl kaldım, 2007-2012 arası. En son 2014'te gittim. Güncel fiyatlar nasıldır bilmiyorum fakat 2014'te erkek yurtlarında 2 kişilik odada kalmak aylık 500 den başlıyordu.
Çanakkale küçük ve öğrencisi bol bir şehir. İstanbul'un deniz kıyısındaki bir ilçesi gibi. Kavga gürültü neredeyse hiç olmaz. Güvenlidir, gece sabaha kadar tek başına sokaklarda güvenle dolaşabilir bir kadın. Yerel halkı öğrenciye hiç bulaşmaz, kendi haline bırakırlar öğrenciyi. Zaten kendileri de kendi hallerinde takılırlar.
Çanakkale'ye gelip de temelli yerleşmiş çok insan vardır. Emeklisi çoktur ve genelde pek muhafazakar insanlar değillerdir. Şehir zaten boğazla iç içe, manzarası falan mükemmel. Kordon her daim insan kaynar, ama çok fazla yapılacak etkinlik yoktur. Barlar sokağı var, kafeler var. Bir de kahveye benzeyen ama kızlı erkekli takılınılan şakir'in yeri ve donanma adında iki tuhaf mekan var. İkisi de güzeldir.
Ev kiraları öğrenci yoğunluğu nedeniyle biraz tuzlu olabilir. 1+1 ev bulmak pek kolay değil, küçük şehirlerin genelinde evler 3+1 oluyor zaten. 2+1 bile az vardı bizim zamanımızda. Belki yeni yapılan vardır 1+1, bilemiyorum, eskiden çok çok nadir vardı.
Esnafı biraz tok satıcıdır ve pek anlayışlı değildir. Zaten esnafın çoğu çanakkale yerlisi değil, halkın genel profilinden farklılar o yüzden. Esnaf ile ilişkiyi minimum tutun.