çene problemi yaşamış olanlar acil bakabilirler mi?

evde yalnız olduğumdan korktum biraz, size sormak istedim. çocukluğumdan beri çene kemiğim kıtlar ağzımı açınca. zaten çok da açamam ama bu şekilde yaşamaya alıştım. doktorlar da ameliyat gerekir ama böyle de kalabilirsin dedikleri için bir müdahale yapılmadı hiç. 1 saat önce hayatımda hiç olmamış bir şey oldu, sandviç yerden korkunç bir ses geldi çene kemiğimden ve büyük bir ağrı oldu. şu an ne dişlerimi birbirine bastırabiliyorum ne de ağzımı açabiliyorum. çenemi sağa sola oynatınca da katır katır sesler geliyor. benim bunu göstermek için tam olarak nereden randevu almam lazım? ankara'da doktor önerebilecek olan var mı? özel doktor da olabilir süslüler. bir el atın lütfen panik yaptım.

1. o doktorları hatırlamıyorum süslü 16-17 yaşında baktılar. ben 29 yaşındayım şu an ve başka şehirdeyim, senelerdir hiç böyle bir şey olmadı. küçük bir panik atak geçiriyorum şu an. acile gidilmez galiba bunun için.

11 eylül 2018 18:52

2. Cene ekleminde disk kaymasi yasamis olabilirsin ki gelen ses bunu gosteriyor. Cene cerrahina acilen basvur cunku sert bi hareket yapmissin ve agri yaratmis. Aynisi bende de oldu ve disk kaymasi teshisi konuldu. Tam tedavi olmadim ve benimde tekrar tedavi olmam gerekiyor. Aman gitmemezlik yapma suslum.

11 eylül 2018 19:06

3. doktor araştırıyorum yarın kesinlikle gideceğim süslü, su içecek kadar bile açamıyorum çenemi ama nasıl bir tedavi gerekiyor ki acaba, çok canım yanacak mı ki kendimi hazırlamak istiyorum.

11 eylül 2018 19:09

4. Suslum agzini olabildigince kucuk ac ve hareket ettir. Corba ic gerekirse pipetle doktora gidene kadar. Once rontgen cekilir cenenin sonra disk kaymasi var ise atel takmaya baslatilir geceleri yatarken kullanabilcegin bir atel. Ve fizik tedavi gibi belli cene hareketleri yapman istenir. Uzun bi surec anlicagin. Umarim boyle bisey yoktur ama varsa bile sakin korkma cnku tedavisi var sadece yarim birakmamaya calis doktorunu iyi dinle. Gecmis olsunn suslum hic endiselenme 💕

11 eylül 2018 19:16

5. çok teşekkürler süslü yorumun biraz sakinleştirdi beni.

11 eylül 2018 19:17

6. ben acildeyken çenesinde sorun yaşayan bi kadın gelmişti süslü. nohut yerken tık diye ses gelmiş canı acıyomuş anlatmıştı doktora. ama benim işim bitmişti çıkmıştım sonra doktor ne dedi o an baktı mı yoksa poliklinige mi gönderdi bilmiyorum malesef. çok ağrın varsa gidebilirsin şuan gidebilceğin tek doktor acil doktoru zaten. çok geçmiş olsun

11 eylül 2018 19:52

7. aynı sorunu bende yaşadım, 1 hafta sonunda açabilmeye başladım çenemi. Doktor çene kitlenmesi demişti ve kas gevşetici kullandım. Çene cerrahına gitmen gerekiyor bu arada, sorunun tam olarak ne olduğunu onlar söyler sana. Ama geciktirmeden bir an önce git doktora. Benim doktorum benim durumumda ameliyat ileri yaşlarda yaşandığında yapılır hiç aklına öyle şeyler getirip korkma boşuna demişti. Hemen dişlerimin kalıbı alındı ve aparay yapıldı. Düzenli olarak her gün kullanıyorum, eskiden yemek yerken çene eklemimden ses gelirdi, çok şükür artık çenemden hiç ses gelmiyor.

12 eylül 2018 11:14

8. doktorun ismi Seda Deniz Kalkan süslü. film çekilemedi (50 liraymış ücreti) çünkü ağzımı açamıyorum, en fazla 3-4 santim :( film için çenemi açabilmem gerekiyormuş. ilacımı bitirip tekrar gideceğim.

12 eylül 2018 17:00