çeyiz sorunsalı? en minimum şekilde eşya?

süslülerim merhabalar 3 ay sonra evleneceğim. çok fazla eşya sevmeyen, az ve öz olsun isteyen biriyim. kendimce ihtiyaç listemi oluşturdum fakat bu yemek takımı olayları vs kafamı kurcalıyor. çoğu kişi 12 kişilik misafir takımı ve 12 kişilik günlük yemek takımı alıyor sanıırm. benim hali hazırda 1 tane 6 kişilik takımım var. fakat çok koyu renkli muhtemelen bir süre sonra sıkılırım. o yüzden bir tane düz beyaz yemek takımı alacağım fakat onu hem günlük hem misafir için kullanmayı düşünüyorum. ekstra misafir için takım şart mı? sırf misafir için ekstra takım alıp dolapta bekletmek bana çok saçma geliyor açıkçası. ayriyeten 12 kişilik çatal kaşık bıçak takımı aldım. günlük kullanacağım. yine ekstradan misafir için takım almayı düşünmüyorum. sizce misafir takımı olayları ayrı mı olmalı? yoksa günlük kullandığımız yemek takımı, çatal kaşık bıçağı da misafire kullanabiliyor muyuz? gerçekten işime yarayacak şeyler olsun istiyorum fakat mutfak kısmında kafam baya karıştı. şimdiden teşekkürler cevaplar için

1. Yani tek takım alıp kullanabilirsiniz tabi ama şöyle birsey var tek olunca sık kullanımda muhakkak kırılan parca oluyor ya da sık yikama yapıldığı için desenleri vs bozuabiliyor

5 mart 2021 14:51

2. Ben 5,5 yıl önce misafir yemek takımı aldım, belki 3 kez ancak kullanmışımdır. Şimdiki aklım olsa ikeadan gidip düz takımlardan alırdım hem günlük hem misafir için kullanırdım. Kırılan parça olursa da alırdım gidip eksik olanı. O kadar gereksiz yer kaplıyor ki, atsam atılmaz, satsam satılmaz kaldı başıma.

Gitmişim bir de kahvaltı takımı almışım, bu sene artık kullanayım dedim ama yine de elim günlük takımıma gidiyor, dolapta kapladığı alana baktıkça üzülüyorum ya.

5 mart 2021 14:58

3. Gerçekten misafir ağırlayacaksanız ayrı bi takım alın 12 li evet ama ayda yılda 1 belki geleniniz olacaksa takım almayın bence, siz mimimal bi set oluşturun, bana gereksiz detaylı geliyor takımlar kepçesine kadar falan, ben takım almıştım fazla misafirim olmayacağı halde, öylece duruyor dolapta yer kaplıyor boşuna. Kendimede takım aldığıma pişman oldum çünkü ben farklı desenli tabakları seviyorum sürekli aynı takım sıkıyor, bu kez desenli güzel bi şey görüp almak isteyince yerim yok ki diyorum dert oluyor yani.

5 mart 2021 15:02

4. Bence günlük ve misafir ayrı olmalı. Günlük alınan bir takımı misafire sunsan hoş durmaz, misafir takımı alıp kendin kullansan (şık bir takım için söylüyorum) yemekte bir resmiyet havası oluşacak. 4 +4 kişilk uygun fiyata 8 kişilik misafir takımı yapmanı öneririm aile kalabalıklıgına göre. Nadir de olsa sıkıldıkça günlük kullanırsın. İkea, mudo, karaca gibi yerlerden uygun fiyata tekli tabaklardan günlük takım oluşturabilirsin 2, 3 yada 4 kişilk. Evlendikten sonra misafir durumuna göre yeniden alınır zaten.

5 mart 2021 15:26

5. Misafire de kendimize de ayni takimi kullaniyorum. 1 tane 12 kisilik takim almistim bir de evde esimin eskiden kalan 2'li 3'lu bir takim tabak canaklari vardi ikea'dan. Bazen onlari da kullaniyoruz. 2-3 arkadasimiz esli gelince 12 kisilik takima ihtiyac oluyor ve aileler toplanip gelirse. Onun disinda aslinda 6'li takim bile yeter.

5 mart 2021 15:26

6. A2 haklı aslında çok pahalı desenli, yaldızlı bir şey almaya gerek yok çünkü insan sıkılıyor, takım eksiliyor ama bence ayrı olmalı misafir tabak çanağı. 4 yıldır evliyim günlük tabaklarımız, çatal kaşıklarımız eskidi misafire çıkarmaya çekinirim onları. Hatta çatal bıçak takımımız yoktu gittim aldım misafir için.

5 mart 2021 15:37

7. Aslında bu biraz aile ve arkadaş yapınıza da bağlı. Kendi ailem için konuşacak olursam, hem yakınızdır hem kalabalığızdır. Türkiye'de yaşasaydım eminim pek çok misafirim, yemekte ağırladıklarım olurdu. O yüzden mutlaka ayrıca misafir takımı kullanırdım.

Ama aileniz kalabalık değilse ya da fazla gelen gideniniz olmayacaksa misafir takımını gereksiz bulabilirsiniz. Ben kendi adıma gerekli görüyorum. İsterseniz hemen almayın, evlendikten sonra duruma göre alırsınız. Çeyiz diye illa evlenmeden önce alınmak zorunda değil sonuçta.

5 mart 2021 16:59

8. suslu selam. ben bi 12 kisilik yemek takimi aldim duz kirik beyaz sadece kenarinda altin cizgi var. bide 6 kisilik gunluk takim aldim. 2 set de 12 kisilik catalbicak aldim. baskada bisiy almadim. gelen gidenimiz oluyor diye. soyle yapabilirsin. bi 12 kisilik yemek takimi alirsin minimal beyaz cok modasi gecmeyen ve 6 tanesini gunluk kullanima ayirirsin 6 tanesini de misafir icin kaldirirsin. ayni sekilde catal bicagi da 6 tanesini misafire kaldirirsin. onlari sadece misafire kullanacagin icin eskimez. sen de misafir icin aldigin takimi kullanabilirsin. cunku 12 misafir 12 gunluk alirsan gercekten kirilmiyor eskimiyor ama sıkılıyorsun modellerden. ve sana bir diger onerim sakin seramik alma. üstündeki parlak sırlı kısmı çatlıyor. biraz fazla ver porselen yada butcen varsa bone china al.

5 mart 2021 23:16

9. Öncelikli mutluluklar diliyorum. 4 yıllık evliyim. İlk işe başladığımda aldığım 6 kişilik yemek takımı ve zamanla tasarımını beğenip aldığım birkaç tabağı kullanıyorum hâlâ. Çatal kaşık ise daha gecen sene 12 kişilik bir takım aldım her gün kullanıyorum. Öyle misafir falan ayırt edemem. Misafir ayda bir gelir, onun için değil kendi keyfim için kullanırım eşyalarımi. Tencere tava da aynı şekilde tee üniversite zamanında aldığım küçük Çelik tencerelerimi kullanırım hâlâ. 2 kişiyiz zaten yetiyor her türlü. Demem o ki süslücüm evde kendine ne ihtiyaç duyuyorsan onları al yeter. Misafir falan filan boşver bunları. Beğendiğin, zevkine uyan şeyleri kullan. Ha baktın sıkıldın, zamanla yenilersin. Ya da ihtiyaçların değişti, hemen gider alırsın. Evlilik zaten masraflı bir süreç, hele ki bu dönemde öyle her şeyi dört dörtlük yapmaya çalışmakla kendini yıpratma. Unutma önce kendi keyfin gelir.

6 mart 2021 12:43