çeyizde günlük yemek takımı olmalı mı olmalıysa kaç kişilik? ve öneriniz var mı ?

1. Süslüm kesinlikle olmalı 2 tane 6 kişilik almıştım ben bir tanesi dümdüz porland kırılsa bile parçalarını bulabileceğim takımım diğeri daha renkli bir takım 3 günde bir bulaşık makinası çalıştırıyorum yeterli oluyor.

2 mayıs 2020 01:05

2. Annem aldırdı büyük bi takım zaten günlük ayrı olurmuş diyor

2 mayıs 2020 01:10

3. Abartıya kaçmadan olmalı diyorum. Şık ayrı  günlük takım ayrı olmalı diye düşünüyorum. Bir tane daha sade yani 6 kişilik set alırım bir tane de desenli renkli bir şeyler alırım galiba. Ya da bi set beğendiğim tabaklardan toplama yapabilirim ama mutlaka günlük takım ayrı olur. Bu arada kaşık çatal içinde günlük 12 kişilik uygun bi markadan set almayı düşünüyorum ben

2 mayıs 2020 01:43

4. Merhaba, ben bu ağustosta evleneceğim, çeyiz olarak bir günlük bir de biraz daha süslü 2 takım aldım. Günlük kullanacağımı porlandın uygun fiyatlı, az desenli tabaklarından 6 kişilik, 2 takım aldım ve 12ye tamamladım. 350 liraya gelmişti iki takım (2018 aralık, yılbaşı indiriminden dolayı uygundu) bulaşıkları elimde yıkamayı sevmiyorum, bulaşık makinesini de 6 tabak için açmak olmayacaktı ve üç günde bir çalıştırmak gerekecekti ya da lazım oldu, yıka, kullan, tekrar yıka olmasın diye düşünmüştüm.

Biraz daha süslü yine 12 kişilik bir takım daha aldım porlanddan, o biraz daha desenli dolayısıyla sık yıkamaya gelmeyecek bir tabak yani bu durumda biraz daha özel zamanlarımızda ve misafirler için kullanılacak diyebiliriz :)

Ben sofrada her biri ayrı, farkli modeller olsun istemiyorum biraz tercih meselesi maalesef biraz takıntılıyım bu konuda. Farklı yemekleri ve sunumları seviyorum ancak hemen yeni gelin sunumu gelmesin aklınıza :) Arkadaşımız, gelenimiz gidenimiz çok oluyor, iş gereği akşam yemeğine agirladigimiz insanlar oluyor ve günlük tabaklar sık kullanıldığı ve yıkandığı için soluyor, çiziliyor. Annemin 2 sene önce aldığı pierre cardin tabaklar çizilmeye başladı mesela. Dolayısıyla daha iyi görünen az kullanilan tabakları misafire kullanmayı tercih ediyoruz. Tamamen ne şekilde düşündüğünüze ve yaşayacağınıza göre değişir. Kimisi 12 kişilik bir takım da bana yeter diyebilir, veya farkli modellerde 6şar kişilik 2 takım alabilir, tamamen tercih.

Bunun dışında ekstra kahvaltı takımı falan almadım ben, porland cosmos serisini çok sevdiğim için 6 tane düz tabak aldım, kahvaltıda onları kullanacağım.

Çok uzun olmuş kusura bakmayın, mutluluklar diliyorum size :)

2 mayıs 2020 02:58