çift aşamalı temizlik gerçekten şart mı yoksa pazarlama stratejisi mi?

süslülüler bu konuda kafam çok karışık, kaos çıksın diye sormuyorum, bizzat kendim için soruyorum.  ne sürsem sivilce siyak nokta çıkaran bi cildim var, ee bi de öğrenci bütçesi her istediğimi alamıyorum, kaliteli yüz yıkama yağları da çok pahalı. ama medyada öyle bir yansıtılıyor ki sanki yüz bakımım hep eksikmiş gibi hissediyorum.  sosyaleczacıyı takip ediyorum, kendisi güneş kremlerinin yüz yıkama jelinin de çözdüğünü, iki aşamaya gerek olmadığını söylüyor, yıllardır dermatologa giderim, hiçbirinden çift aşamayı duymadım. zaten kullandığımız jellerin iki ucu var, hidrofobij ve hidrofobik, yağı tutan uç su ile birlikte akıp gidiyor, deterjan mantığıyla aynı. hep söylenen yağı yağ çözer lafı klişeleşmiş gibi geliyo sonrabir süre sonra.  ama süslü sözlüğe bakıyorum siyah noktalarıma çözüm oldu, sivilcelerimin geçmeme sebebi tek fazlı temizlikmiş diyen çok var. kafam karıştı açıkcası baya:)) sizlerle bilgi alışverişi yapmak istedim.

1. Tabii ki uydurmasyon tıp eğitimi almış hiçbir kimseden çift aşamalı temizlik yağ yağı çözer diye bir şey duyamazsın süslü sözlük bir sürü pr hesabının anavatanı gelme bu oyuna. Bir kere cilt bakımında ezbere öğrenilmiş kalıplar yoktur öyle olsa dermatologlar aptal mı niye uğraşıyor herkese aynı şeyi söylesin geçsin.

23 mart 2021 20:15

2. Süslü indirimleri takip edip aldığım ürünlerle gayet mutluyum. Ben çift aşama olarak önce micealer su ile (loreal çift fazlı migrostan indirimde 400 ml 18 liraya aldım) silip sonra yüz yıkama jelimle (neutregena deep clean herkes şikayet etmiş ama bana en iyi gelen jel bu oldu neyse indirimde 17 liraya aldım) yıkayınca gayet tertemiz oluyorum. Sonra da neutregena nemlendiricimi(amazondan 16 liraya aldım) sürüp hayatıma devam ediyorum. Şuan amazonda nivea pirinç peelingi 16 lira mesela harika bir ürün aloeveralı olanı. Sözün özeti indirimi takip et düzgün ürünleri bul bitti gitti. Ayda max 100 lira gider ki ben bu ürünleri iki aya yakın kuşşanıyorum

23 mart 2021 20:18

3. Teşekkür ederim a2, benim cildim muhtemelem seninkinden daha sorunlu😅 ben zaten eczane ürünleri kullanıyorum genel olarak. Elimde misel su olarak bioderma var, yıkama jeli olarak da cerave ve ya uriage kulllanıyorum.

23 mart 2021 20:21

4. A1 mesela çisem çakır, ayşe çakara bakıyorum, ciltlerini nerden nereye getirdiler, insan ister istemez dediklerine inanıyor

23 mart 2021 20:23

5. Süslü onlar parayı bulunca yapmadıkları işlem kalmıyor bakıma gidip en iyi ürünleri kullanmaya başlıyorlar. Onları sktr et sen nasıl temiz hissediyor ve cildinde sorunsuz yaşıyorsan öyle devam et. Benim cildim evet o kadar sorunlu değil ama senin kullandığın ürünler de gayet kaliteli ve yeterli içini rahat tut.

23 mart 2021 20:27

6. Süslüm Çisem çakırın içtiği su bile iyonizer arıtmadan çıkıyor. Kimsenin her önerdiğine körü körüne inanmayın. Yedikleri içtikleri organik vs vs.

23 mart 2021 20:36

7. Fi tarihinde Süslü sözlük'te bir kere bu çift aşamalı temizlik için bilmeden ne gereği var ki güneş kremini temizlemenin yazınca eksi manyağı yapmışlardı addafaag. Hani bilgi olsun diye söylüyorum kızıl saçlı beyaz tenliyim ortaokuldan beri güneş kremi kullanırım bazen sabunla çıkardım bazen yüz yıkama kremleri jelleri ile köpüren ne varsa denedim bazen sadece su ile iyice yıkadım asla bir sıkıntı yaşamadım. Cildimde sivilce siyah nokta falan çok az var ne zaman kötü beslensem stres yapsam coşarlar tabi. Güneş kremi ile erken tanışmam sayesinde yaşımdan da genç gösteririm Eskiden asitler yağlar falan mı vardı allah aşkına? Ne kadar çok ürün itelersek o kadar kazanırız diye dayadılar. Süslü sözlük ahalisi de yedi. Asla cilt bakımın eksik diye kendini bir şeyler almak zorunda hissetme.

23 mart 2021 20:36

8. Çok haklısınız hepiniz süslüler, işte benim de geçmeyen sivilce problemim olduğu için sorunu hep bi yerlerde arıyorum:( örnek olarak yazdım çisemi de, bakım rutinini paylaşana herkese baktığımızda şuan yağ bazlı temizleyici olmazsa olmaz, sürü psikolojisi belki de bilemiyorum

23 mart 2021 20:39

9. süslü çift aşamalı temizliği aslında youtuberlarda bile yıllardır görüyoruz. 7-8 yıl öncesinin meşhur gece bakım rutinlerinde makyaj çıkarırken hep "önce şu micellar su ile kabasını alıyorum" diyip ardından temizleme jeliyle geçiyorlardı, aslında yağ kullanılmasa da bu çift aşamalı temizlik. hadi onların yaptığı makyaj çoğumuza göre fazlaydı, fakat artık çoğumuz güneş kremi sürüp üstüne az biraz makyaj yapıyoruz. sadece güneş kremi süren biri için iyi bir jeli ben de yeterli görüyorum fakat ben makyaj yapıyorum ve en zımpara yapan yüz temizleme jeli bile bana yetmiyor. üstünden micellar su ile geçtiğimde pamukta kapatıcı, rimel kalıntısı illa görüyorum. Uzattım ama keramet bence yağda değil, yağlı temizleyicinin tek artısı daha az efor gerektirmesi iki ovalayınca çıkıyor, bioderma h2o da aynı işlevi görüyor.

yağ veya micellar fark etmiyor çift aşamaya geçtiğimden beri cilt pütürlerim sıfırlandı (üç ya da dört ay içinde)

23 mart 2021 21:04

10. Anladım süslüler, zaten ben de makyaj yapınca kesinlikle tamamen miseler suyla çıkarıyorum, aklımda olan şeyi yazmamışım güneş kremi için çift fazlı temizliği sormak istemiştim aslında.

Bir süre elimde olan bioderma h2o yu düzenli kullanmaya karar verdim güneş kremi kullandığım günler.

Teşekkür ederim cevap veren herkese

23 mart 2021 21:27