çocuk nasıl şımartılmadan yetiştirilir?

bi süredir evliyim ve çocuğa tamamen karşıydım.sebep çok,hayatımı mahvedeceğimi ve artık tüm hayatımın o olacağı düşüncesi falan..ama artık iş hayatımı yoluna koyabilirsem çocuk yapsam diyorum..ama en büyük korkum her yerde bağırıp çağırıp özellikle çığlık atan şımarık bir çocuk olursa napacağım?çığlık atan çocuk gördüm mü sinirlerim bozuluyor.yani çok zor bir şey düzgün çocuk yetiştirmek.aranızda yapabilenler var mı,nasıl yapıyorsınuz

1. Çocuğun şımarıklık için ağladığını bildiğinde dönüp bakmamak.benim ki az kendini yırtıp ağlamamıştı istediği olmayınca ben de yerlerde sürünerek ağlamasına,işlerini kendi yapmasına izin verdim şimdi ağlayan çocuk görünce niye ağlıyor ki durduk yere diye söyleniyor.bircok şey var aslında benim kitaplarım vardı da kim bilir nerede kaldılar ya

22 temmuz 2019 17:59

2. Ben de en cok ondan korkuyorum suslu. Ben annemden inanilmaz korktugum icin asla oyle aglayarak bir sey istedigimi hatirlamam hatta aglayan cocuk gordugumde tuhaf duygulara kapilirdim annesi cok kizacak simdi falan diye. Cocugum benden boyle cok korksun da istemiyorum. Istiyorum ki beni sevsin ve toplum icinde bagirip aglayarak bir seyler yaptiramayacagini bilsin. Sonucta avrupali anneler yapabiliyorsa biz de yapabiliriz sanirim. Mesela fransiz annelerin ebeveynlik yontemleri ile ilgili kaynaklar var. onlari okuyup feyz almaya calisiyorum su ara size de tavsiye ederim.

22 temmuz 2019 18:13

3. Öncelikle evet hayatınız mahvolacak ama siz cok seveceksiniz çünkü hormonlar :)

Bir de şımarık çoçuğun olduğunu genelde anneler cok geç farkediyor uzun bir sure “ sadece çocuk” diyip geçeceksiniz ve çocuğunuzun sesi size arka planda yokmuş gibi gelecek. Ta ki bayağı büyük bir şey oluncaya kadar.

Bizim çocukların bence genetiği hatalı :(( bu kadar okumaya yayına pedagoga rağmen niye öyleler aklım almıyor gerçekten

22 temmuz 2019 19:09

4. suslu ya cok haklisin

tamamen yetistirilme tarziyla ilgili oldugunu dusunuyorum bende.

bende istemedigim olmadiginda aglardim ama hic bir sey degismezdi sonra kaderime razi oldum :)

belki dunyanin en sevgiyle buyuyen insani olarak yetismedim ama tek cocuk olmama ragmen hic bir zaman simarik da olmadim kendi sorumluluklarimi bildim ha simartilan bir cocuk olmak isterdim belki yalan soylemeyeyim LD ama avrupa da cok kaynak var hatta bu olaylar taaa 3-4 aylliken den itibaren basliyor uyku duzeni olusturulmasindan itibaren yani cocuk her agladiginda yaninda olursan uyumuyor mesela sabir ve kararlilik gerektiren bir surec siz zaten kafada bunu planlamissiniz bir kac kaynaktan destek aldiktan sonra surec istediginiz gibi ilerleyecektir eminim.

ben avrupa da yasamadim ama bir rivayete gore 18 ine gelince e hadi kendi yoluna moduna geciyormus aileler biz de ozellikle erkek annelerine sorsan 50 sine kadar ogluskosunu birakmayabilir:DD

22 temmuz 2019 19:13