çok bunaldım insanlardan bıktım ve doktorluktan soğudum?

çalışmaya başlayalı çok az oldu. kendim isteyerek acil yazdım ama şimdiden mahvoldum. 1 nöbeti atlatıp normal mutlu halime dönmek 3 gün sürüyor, omzum belim boynum çok ağrıyor, günde yüzlerce insanla konuşmaktan sesim kısılıyor, günde 24 saat aralıksız hasta bakıyorum gece gündüz demeden hasta geliyor 30 dk yemek molasına zor çıkıyorum 5 dakika kimse yokken kafamı masaya koyup anca dinleniyorum.  yurtdışına gitsem en az 1.5 sene sürer, bana 1 nöbet bile atlatılacak bir savaş gibi geliyor. gerçekten çok mutsuz hissediyorum ve hızlı hasta bakmaktan bildiklerimi unuttum hata yapmak istemiyorum, daha fazla cahil insanlara laf anlatıp ne dersem beni dövmezler acaba diye ikna etmek ve savunma mekanizması geliştirmek istemiyorum.  cidden çok yoruldum soru değil ama destek ve öneri bekliyorum sadece birileri ile konuşmak istiyorum

1. Suslu acili birakip tekrardan sinava girseniz? Bende intornum su anda acil stajindayim ve gercekten her gun savas gibi. Nobetler 24 saat surmesine ragmen sonraki gun hepimizin pestili cikiyor, dediginiz gibi konusmaktan benimde bogazim agriyor butun vücudum yorgun oluyor. Acil ortami malesef boyle bu ulkede :(

15 ağustos 2022 20:59

2. Başka bölüme geç?

Şu son günlerde yazılanlardan sonra mesleği kötülemek adına trollük yapıldığını düşüneceğim artık

15 ağustos 2022 21:31

3. Başka bölümlerde de 36 saatlik nöbetler var, yine şiddet var. Temel deseniz orada da para yok verilen değer belli. Valla ben de çoook bunaldım süslü başka neler yapabilirim diye düşünüyorum son zamanlarda henüz bir şey bulamadım :(

15 ağustos 2022 21:47

4. başka bölüme geçmek demek tekrardan sınava hazırlanıp girmek demek öyle geç demekle olmuyor. ülkede saygı kalmamış ki iktidar değişse de bu insanlar değişmeyecek.

15 ağustos 2022 21:53

5. bu arada dermada uyuzu olan ve asla tedaviye uyum gösterip iyileşmeyen hasta ben illa antibiyotik istiyorum deyip odadan çıkmadı. gitsin diye mecbur yazdı asistan abla. hiçbir branşta rahat yok.

15 ağustos 2022 21:57

6. Nöbet istemiyorsan derma seç? Daha iyi ol işinde muayenehane aç? İş yeri hekimi ol? Uzman mı olmak zorundasın, pratisyen ol? Aile hekimi uzmanı ol? Akademisyen ol?

Bir sürü seçeneğin var ss. Doktorluk bir nebze hizmet işi elbet çeşit çeşit insan olacak, nöbet de olduğunu biliyordun yazarken. Her tıp fak mezunu acide travma vakası bakmıyor.

En yüksek asistan maaşı acilde diye acil yazıyorsunuz sonra zor geliyor bunun bir bedeli var. Herkesin kişiliği farklı, uymayabilir. Sen de 35 değil 25 kazan bak min yazıyorum. Bir tercih yapman lazım.

15 ağustos 2022 22:28

7. Allah yardımcınız olsun süslüm gerçekten işini çok zor ama bizim de sizin gibi vicdanlı işini iyi yapan hekimlere ihtiyacımız var yaptığınız iş o kadar kutsal ki.. bir duanın sizin karşınıza nasıl çıkacağını bilemezsiniz.. bu devran böyle gitmez elbet şartlar iyileşir öyle olmalı her şey gönlünüzce olsun

15 ağustos 2022 23:28

8. çare temel bilimler veya insansız branşlar süslü.

Bu ülkede bu sistemde insanla çalışılacak beanşlar mantıklı değil.

15 ağustos 2022 23:36

9. 35 bin yerine 25 kazan mı :) bu seviye maaşlar nerede yahu..

temel istemiyorum derma vs de istemiyorum dahili bölümde hasta bakmak istiyorum ve istediğim yerlerin puanları yüksek, benim de istifa edip 6 ay daha tus çalışacak mental yapım ve maddi durumum yok malesef.

16 ağustos 2022 00:22

10. Süslü yanlış anlamazsanız ne istiyorsunuz merak ettim söylediklerinizi çıkarınca bölüm kalmadı çünkü😀 birkaç bölüm var aklıma gelen ama uzun vadede çalışma alanı sıkıntısı yaşayabilirsiniz bu sefer de.

16 ağustos 2022 00:58