çok fazla kahve ve çay tüketmek& kötü bir şey olacak gibi hissediyorum ?

hanımlar merhaba. ben çay ve kahveyi çok seviyorum, günde ikisinden de birkaç bardak tükettiğim oluyor dikkat etsem de. birden fazla çay ve kahve içtiğim günlerde hep heyecanlı hissediyorum sanki birazdan bir şey olacak gibi. kötü hissediyorum. bazen çarpıntı da oluyor ama çarpıntı olmasa bile bu kıpır kıpır his oluyor. daralıyorum ağlıyorum hatta normal mi?

1. Kafein yaramiyor size demek ki. Cayi acik ve limonlu, kahveyi de decaf icmeye calisin.

27 eylül 2018 20:08

2. Başka bir yolu yok mu kafeini nötrliyecek bir şey falan :/

27 eylül 2018 20:10

3. Aynen kafein fazla geliyor size. Günlük 300 mg sınır kabul edilir diye biliyorum. Fazlası zararlı.

27 eylül 2018 20:11

4. Su tuketiminizi artırmaya çalışın suslum, bir de nacizane tavsiye nescafe içiyorsanız onu da azaltmaya çalışın. Kafein değeri olarak bildiğim kadarıyla uzmanlar günde maksimum 4 fincan türk kahvesi öneriyorlar.

27 eylül 2018 20:15

5. Süslüler teşekkür ederim. Çayı baya demli içiyorum kahve olarakta nescafe değil Türk kahvesi içiyorum. Artık azaltmaya çalışıcam. Kafein bağımlısı değilim ama bunları içmeyi çok seviyorum. Çay neyse de kahveyi azaltmaya çalıştım olmadı

27 eylül 2018 20:19

6. Kafeinsiz Türk kahvesini nerede bulabilirim?

27 eylül 2018 20:20

7. Migrosta var kafeinsiz türk kahvesi. Ben de çılgınlar gibi içtiğim için kahveyi decaf, çayı da açık içiyorum.

27 eylül 2018 21:43

8. Kafeini süt nötrlüyor, kahveyi ben de iki fincandan çok içersem çarpıntı ve dikkat dağınıklığı yapıyor ama çok canım isterse sütlü içiyorum. Sütteki kalsiyum kafeine bağlanıyor. Ama yine de azaltmaya bakın bence bağımlılık yaptıkça eşiği yükseliyor insanın.

28 eylül 2018 05:27