çok sıkı spor yapıp vücutları şahane olan kadınların bel çevresi neden kalın görünüyor? sanki üst vücut dikdörtgene evriliyor sebebi nedir ?

youtubeda instagramda beslenme ve spor üzerine hesapları takip etmeye çalışıyorum. ama mesela bi kadının poposuna aşık oluyorum diyorum bakayım neymiş spor düzeni. videolarını izlerken beli dümdüz geliyor. ya da mesela başka birini açıyorum göbeği dümdüz kolları sımsıkı onun progmramını uygulayım onun da beli kalın duruyor. anlayacağınız baktığım incelediğim 10 kadından rahat 8-9unun beli vücutlarına göre kalın duruyor bence. yani tabii herkesin öncelikleri ve vücudunda öne çıkarmak istediği yer ayrıdır ama benim ne kadar çalışırsam çalışayım bacaklarım göbeğim onlar gibi kusursuz olmaz. vücudumda tek iyi özellik belimin ince olması. 1 aydır spor yapıyorum şu anlık öyle bir durum yok ama vücudum şekillenmeye başladığında benim de belim kalınlaşır mı sizce? öyle olmaması için ne yapmam gerek.

1. mesela adriana lima nında öyle oldu fazla spordan. o kıvrımların büyük çoğunluğu vücuttaki yağdan oluyor, yağ oranı düşünce hem basenler gidiyor hem beldeki yağlar gidiyor hem de kaslar şekilleniyor derken vücut düzleşiyor ama sizin düzenli çalışmanızla o kıvrım gitmesi olayı olmaz. bu insanlar yedikleri marulu bile sayılı yiyorlar, günde iki kere antreman yapıyorlar ve çok ağır çalışıyorlar yani siz sımsıkı ve kıvrımlı bir vücuda sahip olabilirsiniz.

6 nisan 2020 17:07

2. Vücut tipinden kaynaklanıyor olabilir. Mesela ben kilo alırsam direk göbeğim şişiyor popom ve bacaklarım almıyor. Bir ara çok kilo vermiştim ama göbeğim gitmemişti bacaklarım ve popom çok güzel olmuştu. Arkadaşım armut tipiydi onunda beli incecik göbeği dümdüz olmuştu ama bazenleri hala kalın kalmıştı. Çok çalışma, sıkı diyet sonucu mükemmel vücut ölçüleri oluyor.

6 nisan 2020 17:14

3. Bunu ben de farkettim ya, bilmiyorum ne yapmak lazım. Karınları dümdüz ama bel kalın kötü bir görüntü oluyor. Istisnai örnek Alexis Ren. O ne yapıyor bilmiyorum ama beli çok güzel. :(

6 nisan 2020 17:16

4. Ben de spor yapmaya başladığımdan beri belim kalınlaşmadı ama daha kalın gözüküyor. Ekstra bel inceltme hareketleri yapmaya başladım sırf bu yüzden. Nedeni diğer yerlerin incelmesi.

6 nisan 2020 17:18

5. Kıvrımlar büyük çoğunlukla yağdan oluşuyor çünkü . Kas kütlesi geliştiği için düz gözükmesi çok normal, eğer bir müdahaleyle yapılmadıysa.

6 nisan 2020 17:18

6. çok doğru adriana lima elma vücut tipinde bir kadın. ama yine de ilk yıllarında beli daha şekilli. bacakları diğer yerleri de daha az sıkı. son zamanlarında vücudu genel olarak daha diri dururken beli bariz kalınlaşmış. bir de yine dediğiniz gibi bu çok sıkı vücut çalışan kadınların öncesi sonrasına bakarak beli kalınlaşmış diyoruz ama işte baseni veya göbek çevresi eridiği için bize beli artı olarak kalın duruyor muhtemelen

6 nisan 2020 17:27

7. candice swanepoel ince belli mesela bütün vücut çalışanların beli kalınlaşmıyor. vücut tipiyle alakalı bence bu ya. ayrıca adriana lima'nın 2 çocuğu var, doğumdan sonra bel kalınlaşıyor diye biliyorum yani eskisi gibi olmaması normal. candice'i bilmiyorum ama doğum sonrası ne halde :d

6 nisan 2020 17:40

8. Aynen suslu. Eskilerden bir aktris var çok sevdiğim. 20lerin baslarinda beli incececik, bacaklari cok güzel kivrimliymis. Şimdi 40 li yaşların başlarında. Baklava yapmış, kolları kaslı, iyi de popo filan çalışmış ama vücudu eskisine oranla çok erkeksi ve kaba gozukuyor bence. O ıncecik bel yok olmus, dumduz geliyor cok şaşırdım. Bence sıkılaşmak estetik goruntu için kafi. Biliyorum zaten cok zor ve emek istiyor bu şekile getirmek vücudu ama aldığı o hal benim güzel kadın vucudu anlayışıma hiç uymuyor.

6 nisan 2020 18:00

9. aynisi bana da oldu ki ben duzenli spor bile yapamam. arada sirada yaptigim spor da pilates. daha once baska bir soruya 6 ayda squatla cok kasli bacaklara sahip oldugumu da soylemistim yine inanmamislardi. kadinlarda kolay kolay olmaz zannediliyor, ama oluyor.

6 nisan 2020 18:37

10. anonim 11 aynen onları aramaya koyulmuşken bu gerçekliği fark ettim :(