öğrencilere burs veren şirketler ?

üniversiteye başlayacağım.bazi yerler var öğrencilere burs veren ama onlara başvuru yapılıyor ve gelire bakılıyor.ailemin üzerine ev vs olduğu için bana verileceğini hiç sanmıyorum. bir arkadaşımın durumu benden daha iyi mesela ama babasının vs tanıdıkları, şirketindeki kişi ona her ay burs veriyor.daha yeni tekrar burs teklifi aldı bir tanıdıktan. onun tanıdıklarının olması bunu sağlıyor ama aynı zamanda sayısal bir bölüm okumasının da etkisi var sanki.yani babasının çalıştığı şirket onun okuyacagi bölümle alakalı bir iş yapıyor. benim de bölümüm dil üzerine olacak.ben bir şekilde böyle şirketler bulabilir miyim burs verebilecek?yoksa illa torpil mi gerekiyor? bölüm dil olduğu için dil üzerine bir yer mi olmalı yoksa herhangi bir şirkette çeviriye vs ihtiyac duyulabiliyorsa burs vermek isterler mi? ya da herhangi bir kriter var mı? ne yapmami önerirsiniz?basvurmam, araştırmam gereken şeyler neler?

1. Bu iş tamamen torpil işi, o kocamanşirketler bile çalışanının çocuklarına vs veriyor. Ben derece yaptım ayrıca ailemin evi arabası hiçbir şeyi yok, bana burs vermediler. Her yere de başvurdum yani. Bir tek memleketimin küçük bir burs vakfı var oradan alıyorum bir de çydd’den alıyorum. Çydd de dürüst bir gerçek vakıf olduğu için, birkaç tane tev gibi vakıf dışında hepsi yalan dolan

12 ağustos 2019 10:31

2. Ne yazık ki süslü. Böyle iyi durumu olan tanidiga söylemedikçe burs vermezler ki dilcisin. Adamlar gerçek profesyonel çevirmene bile asgari ücret teklif ediyor. Kyk bursu cikmazsa kredi alırsın ancak.

12 ağustos 2019 10:55

3. Süslü direkt neden şirketten burs almak istediğinizi anlamadım. Şirketlerin vakıfları var onlara başvuracaksınız. Yalnız sıralamanız önemli. Ben tm’de ilk 2000’de olduğumdan o kriteri sağlıyordum ve 1’i şirket vakfı 2 vakıftan burs alıyorum şu anda. İnternete burs veren vakıflar vs diye yazınca çıkan her şeye başvurun.

12 ağustos 2019 11:21

4. ben de üniversiteye ilk başladığımda her yere başvurdum ama hicbir yerden çıkmadı. annem de babam da 2.5k-3.5k arası alıyor + kiradayiz ve 1 kardeşim var okuyor ama olmadı.

kendi köyümün derneği bile vermedi.

şimdi para iyi gelebilir ama babam maalesef para tutan bir insan değil(kumar), sadece annemin maaşıyla ev geçindiriyoruz ama bunu burs isteyeceğim yere hiçbir şekilde söyleyemedim kendimi küçük düşürmemek adına

12 ağustos 2019 13:28