öğrencilik ve çalışma hayatı??

selam herkese. son zamanlarda aklıma takılan bir konu var. ben üniversite 3. sınıf öğrencisiyim yani mezun olmak üzereyim, fakat son zamanlarda konuştuğum herkes (bir işi olanlar daha doğrusu) öğrenci olmanın çok güzel olduğunu, çalışma hayatında çok sıkıldıklarını söyleyip duruyorlar. çalışanlara sorum gerçekten çalışma hayatı bu kadar zor mu? zorsa neden zor? öğrencilikte yapıp şimdi yapamadığınız neler oluyor? tecrübelerinizi yazarsanız sevinirim karamsar bir havaya bürünüyorum gittikçe, şimdiden teşekkür ederim

1. en temeli öğrencilikteki o bol tatiller. Çalışma hayatında öyle bir tatil yok.

1 kasım 2018 19:44

2. Calisma hayatinda kimse sizin yerinize imza atmiyor, bu sabahki derse gitmeyeyim yada bu aksamki derse kalmayayim diyemiyorsunuz mesela en basitinden.

1 kasım 2018 19:46

3. bunlar evet güzel şeyler gerçekten :D ama para kazanmak kendi ayaklarınız üzerinde durmak yerine şuanda öğrenci olmayı tercih eder miydiniz peki?

1 kasım 2018 20:52

4. biraz üzüldüm geleceğim adına :( ama tadını daha iyi çıkarmalıyım sanırım bu dönemlerimin.

1 kasım 2018 23:05

5. Öğrenciliğin en güzeli istediğiniz zaman gitmeme hakkınızın olması ve yaz tatili. 2-3 hafta tatil için 12 ay çalışıyorum. Günümün 12 saati dışarıda geçiyor sabah 7:30 akşam 19:30 olmak üzere. Evde uyanık olduğum saat akşam gelince sadece 3 :( En basidinden öğrencilikte erken kalksanız bile yarın dersim öğlen başlıyor dinleneceğim diyebilirsiniz. Maaşlar çok yüksek değil ailenizin yanında değilseniz sadece yaşamaya yetiyor. Ekstra bir aktivite de yapamıyorsunuz fazladan. özellikle kurumsal hayatta sürekli dedikodu ve entrikalar dönüyor. Herkes mutsuz kimse hakettiğini alamadığını düşünüyor maddi ve manevi anlamda. Beyaz yakalı köle bildirdi 🙄

1 kasım 2018 23:07

6. hepiniz ne kadar tatlısınız umarım bu çalışmalarınızın karşılığını alırsınız hem maddi hem manevi :) klasik tabi, üniversitedeki arkadaşlarımın hepsi beyaz yakalı olmayacağız diyorlar ama bu döngüye gireceğiz sanırım hepimiz ister istemez. böyle çok insanlar konuşunca akademisyen mi olsam diye düşünmüyor değilim ne yalan söyliyim

1 kasım 2018 23:13

7. Hem bir öğrenci hem de çalışan olarak cevap vereyim. Okul uzadığı için sadece sinavlara gidicem. Şu an memleketimde ise girdim. 5 aydır calisiyorum.

Şu kadarını söyleyeyim. Hastaneye gidip kan testi yaptiramiyorum. Sınav haftasında izin kullanacağım için okulum olan şehirdeki hastanede yaptıracağım.

Gerisini siz düşünün.

2 kasım 2018 00:29

8. evet yaşadığımız anların değerini bilmemiz lazım. çevremdeki çoğu insan bunun farkında değil tabi herkes okulun, derslerin zorluğundan yakınıyor da, üzüldüm gerçekten çalışan insanları dinleyince

2 kasım 2018 12:18

9. Şimdiii, 8.30-17.30 çalışıyorum, hafta sonu boşum, iş yerinden günlük işlerim için çook rahat izin alabiliyorum. İş stresim hiç yok. Maaşım da iyi ama yine yine yine öğrencilikten iyi değil süslü. Çünkü özgür değilsin. "Bugün modum düşük." deyip işe gelmemezlik yapamıyorsun ama sırf yağmur yağdığı için okula gitmemişliğim vardır benim. Ahh ahh öğreciyken çalışanlara çok özenirdim de şimdi öğrencilere özeniyorum. Param olmasın ki zaten öğrenciyken hiç yoktu, yine de öğrenci olayım.

2 kasım 2018 13:24

10. hahaha haklısınız o konuda arkadas grubumuzdan birisi bugun dunya pasta gunuymus derse girmicem bile dese hadi girmeyelim diyebiliyoruz hfdjffe

2 kasım 2018 14:40