öğretmenlik öğrencileri neden stajda para almıyor?

neredeyse herkes stajdan para kazanırken eğitim fakültesine neden para verilmiyor?

1. Evet süslü 4 dönem beleş öğretmenlik yapıyoruz gıkımız cıkmıyor yine de her linci biz yiyoruz

1 eylül 2023 11:03

2. Öğretmenler bu ülkenin üvey evladıdır. Pek çok memuriyette kıyafet, ulaşım yemek vardır mesela ama öğretmenlere böyle bir hak tanınmamış. Eğer atanırsanız daha çok şaşıracağız şey olacak. Mesela doğu görevinde doktorlarda olmak üzere memurlara fark verilir öğretmenlere yine yok.

1 eylül 2023 11:04

3. neredeyse herkes stajdan para kazanmıyor o konuda bir bilgi kirliliği var gibi

1 eylül 2023 11:10

4. kesinlikle a3e katılıyorum. öğretmenler hak hukuk adalet etik kavramları bilmiyor. ancak sosyal medyada 1-2 satır birşey yazıp geçiyorlar. sanırım atamam olmaz fazla göze batmıyım atamazlar beni diye mi korkuyorsunuz?

bunu geçtim staj yapan öğretmenlerin öğretmenler odasına alınmaması diğer yaşlı öğretmenler tarafından mobinge uğraması vs bunları da dile getirelim :( böyle kendi meslektaşına kötü davranan insanların da zaten hak hukuk bilmemelerine şaşırmamak lazım.

1 eylül 2023 11:11

5. Hak hukuk adalet bilen avukat stajyerleri de para almıyor stajda süslüm maalesef burası böyle bir ülke

1 eylül 2023 11:13

6. Sağlık bilimleri fakültesi de böyle süslü. Haftanın 5 günü  8.30-16.00 saatlerinde hastanede stajdaydık ama okul bunu staj değil ders olarak gösterdiği için para alamadık.

1 eylül 2023 11:15

7. Haklısın ss en azından kırtasiye için ödenek verilmeli. Ben stajdayken hocam devamlı materyal hazırlamamı istiyordu. Sonra da kendisi almıştı kullanmak için absnka kartonu, yapıştırıcısı, kağıtları gerçekten masraflı geçmişti staj dönemi benim için. Staj yaparken masraf yapan başka kaç bölüm vardır bilmiyorum.

1 eylül 2023 11:28

8. Evet süslüler çok sıkıntı gerçekten. Hem kırtasiye masrafı hem de yol masrafı çok sıkıntı. Okuduğum şehirde otobüs 9 TL. Git gel 18 desen ay da 72 lira yapıyor o da en az yani. Bir öğrenci için bu bile çok zorlayıcı oluyor günümüzde

1 eylül 2023 11:31

9. Gerçekten para kazanmak gibi bir derdim yok da masrafı karşılasalar bile yeter. Orada öğle yemeği yemek zorundayım yurtta kaldığım için evden götürme gibi bir seçeneğim de yok. Gerçekten her sey zulüm bu öğrencilere

1 eylül 2023 11:32

10. A10 etrafımda staj yapanların çoğu en azından yemek yardımı alıyor. Almayanlar da tabi ki alsın istiyorum deli misin ne? Öğretmen nefretin bünyeni kaplamış. Şu an öğrenci olmak çok zor ve staj yapan her öğrencinin en azından yol yemek desteği alması gerekiyor. İçin rahatladı mı? Zaten bunu savunuyorum. Ama hemşirelik okuyan arkadaslarım aylardır stajyer maaşı alıyor. Biz de bir iş yaptığımız ve benim bölümüm 'öğretmenlik' olduğu için kendi derdimi dile getirdim. Senin bölümüni okuyor olsaydım o bölüm üzerinden derdimi dile getirirdim. Bir çok insan stajyer öğretmenin maaş almadığını bilmiyor. Aynı senin mesleğinde stajyer maaşı alınmadığını bilmediğim gibi. Umarım anlarsın ve umarım asıl drama Queenin sen olduğunu da fark edersin ama çok zor. Ümitsiz vaka...

1 eylül 2023 11:58