yeni
popüler
    sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer
    10 yanıt
    • linki kopyala
    • şikayet et

    özel hastanede çalışmak hakkında sorularım var?

    arkadaşlar ebeyim bu yıl bitmeden atama olacak ama sıralamam düşük yani atanır mıyım bilmiyorum. 4 ay önce cv bıraktığım hastaneden bugün aradılar ve yarın görüşmeye çağırıyorlar. o zaman ebe ihtiyacımız yok olursa ararız demişlerdi ve aradılar işe alacaklarını düşünüyorum ama kafam çok karıştı ya olur da atanırsam diye. şimdi sorum şu eğer atanırsam istifa edebilir miyim ? 4 hafta önceden haber verilirse ya da tazminat ödenirse işi bırakabilirsiniz falan deniyor bilgisi olan var mı ? onun dışında diyelim ki ben belirli bir sebep olmaksızın çalışmaktan vazgeçtim işi bırakabiliyor muyum ? yardımcı olursanız çok sevinirim.

    1. Süslü ben de atama bekliyorum sıralamam düşük. Özel hastaneye giren bir daha rahat rahat çıkamıyor diyordu hep yanında staj yaptığım kişiler. :(

    7 kasım 2019 22:47

    2. kafam aşırı karıştı ya. 2 ay içinde atanamazsam 1 yıl boşta kalıcam ama atanırsam da sıkıntı çıkacak :(

    7 kasım 2019 22:51

    3. Süslü bu konuyla alakalı hiç bir bilgim yok ama peki atanamazsın napabilirsiniz? Başka başvurduğunuz ya da düşündüğünüz şeyler var mı? Bunları karşılaştırarak karar verin bence. Her iki durum içinde şimdiden hayırlı olsun:)

    7 kasım 2019 22:52


    4. mezuniyetten sonra bir sürü hastaneye cv bıraktım hiçbirinden dönüş almadım görüşmeye bile çağırmadılar ama bu hastane görüşmeye çağırdı iyi bir aday olduğumu ama yakın zamanda ebe alımı yaptıklarını şu an ihtiyaçları olmadığını, cv mi kenara ayıracaklarını ihtiyaç halinde ilk beni arayacaklarını söylediler tabi ki inanmadım. hiçbir yerden dönüş alamayınca bir sonraki kpss ye hazırlanmaya karar verdim. özel şartları kötü olduğu için 1 sene evde kalırım deli gibi çalışırım devlete atanırım dedim ama bugün gelen telefon kafamı karıştırdı çünkü aylardır evde sıkılıyorum hem para hem deneyim imkanı doğdu bana. şimdi ne yapacağımı gerçekten bilmiyorum sıralamam düşük ama şehir dışı yazarsam belki bir ihtimal gelir diye düşünüyorum. bilemedim...

    7 kasım 2019 23:01

    5. Süslüm ben de ebeyim ve atama bekliyorum. 1 senedir de özel hastanede çalışıyorum. Çoğu özel hastane ebelere atanacak gözüyle baktığı için süresiz sözleşme yapıyor. Bırakmak istediğinde çalıştığın yıla bakılıyor ona göre de ihbar tutturuyor. Bir arkadaşım yeni istifa etti 1 senedir çalışıyordu 3 hafta gibi ihbar süresi çıkardılar. Aslında 4 hafta çıkarmışlar o 1 hafta iş arama süresi içinmiş, zaten arkadasım başka bir yerde iş bulduğu için ayrıldığından o 1 haftayı istemedi bu yüzden 3 hafta ihbar süresi çalıştı. Her hastanenin farklı bir sözleşmesi olduğu için net bir şey diyemem ama kendi çalıştığım hastaneden örnek verdim :)

    7 kasım 2019 23:02

    6. Öğretmenlikte eğer devlete atanırsınız özel okulda sözleşmeniz olsa bile feshedilebiliyor. Hastanede durum nasıl bilmiyorum ama belki orda da öyle bir şey vardır bir araştırın isterseniz. Keyfinize çıkmıyorsunuz sonuçta devlet ataması.

    7 kasım 2019 23:05

    7. Şunu yazmayı unutmuşum arkadaşlarımın ve benim girdiğim hastanenin sözleşmesinde devlete atanma halinde sözleşmenin tazminat olmadan ortadan fesih edileceğine benzer ifade vardı.

    7 kasım 2019 23:08


    8. çok teşekkür ederim o zaman ben yarın görüşmeye gideyim ve bu durumu belirteyim buna rağmen beni işe almak isterlerse sözleşmeyi ona göre yaparız ya da bana güle güle derler :)

    7 kasım 2019 23:15

    9. Bu yıl bitmeden atama olacağına inanıyo musun süslü ya ben umudumu kaybetmek üzereyim :(

    7 kasım 2019 23:28

    10. Bence görüşmede bunu belirtmeyin zaten ilk iki ay deneme süresi

    7 kasım 2019 23:30