özel okulda öğretmenlik yapan süslüler; iyi bir devlet okulu mu yoksa özel okul mu öğrenci için iyi bir seçenektir ?

bir de sizce özel okulun çocuğun gelişiminde etkisis var mı? ben artık "çalışan her türlü çalışır, kaznaan her türlü kazanır" kafasına geldim. zira gördüğüm örnekler, etrafımdaki kişiler vs çok çok iyi bir özel okul olmadığı sürece sanki bu özel okullar çocuklara bir şey katmiyor gibi geliyor bana. daha doğrusu konu okuldan ziyade çocuğun kendisi gibi. sizin bu konuda görüşünü ne? geçen tarihçi emrah sefa gurkan'ı izliyordum, adam fransız lisesi mezunu+bilkentli ama çocuklarını devlet okuluna yolluyor ki para olarak da aileden zengin biri üstelik. ilkokul, ortaokul için özel okulu gereksiz görüyordu. bana da öyle geliyor niyeyse. millet sanki gereksiz parçalıyor kendini bu konuda. kararsız kaldım.

1. İlk ve orta okulda gereksizi geçtim sakıncalı bile olabiliyor. Öğrenme güçlüğü yaşayan bir öğrenci fark etmiştim ortaokulda dershanede çalışırken. Hep özel okulda okumuş ve fark edilmediğini de sanmıyorum ama kayıt kaçmasın, para gitmesin korkusuyla hiçbir şey yapılmamış. Devlet okulunda olsa ram'a gönderilirdi. Ailesi biz çıtlatınca kabul etmek istemedi ama sosyal bilgiler dersinden 0 bile alamayınca......

9 temmuz 2023 00:12

2. Süslü devlet okulundaki öğretmenler daha mutlu, haliyle daha verimli oluyorlar. İyi bir devlet okulu bulabilirseniz ona yollayın bence.

9 temmuz 2023 00:13

3. Özel okulda çalışmış bir öğretmen olarak kesinlikle devlet okulu.

9 temmuz 2023 00:41

4. Hem devlet, hem özel okulda çalıştım. Çoğu tanıdığım da özelde çalışıyor. Çocuğum olursa özel okula asla göndermem. Bilkent, ted, odtü geliştirme vakfında çalışan çok tanıdığım var. Ne kadar yetkin ve mutlu(!) olduklarını kendim bildiğim için, buralar da olsa göndermem. Maddi imkanım olursa üniversite için özel okula gönderebilirim ama.

9 temmuz 2023 01:34

5. Bu sene bir özel lisede çalıştım zaten bu fikirdeydim ama yerinde gördüm resmen. Üniversiteye gelene kadar çocuğumu asssla özele göndermeyi düşünmüyorum. Şu anki piyasada yıllığı 400-500 binler olan özel okullara gönderemeyeceğime göre diğerlerinin yanından geçmem. Öğretmen profilleri de yönetim şekilleri de devlet okulunun çok altında. Nerdeyse hepsi ticarethane.

Ben olsam olabildiğince nezih bir mahallede kalabalık mevcudu olmayan bir okul bulmaya çalışırdım.

9 temmuz 2023 02:35

6. Robert, st Benoit tarzi bi yer olacaksa gitsin. Ama bu apartman bozması zart zurt kolejlerinin bi faydası yok gerçekten.

İyi bi devlet okuluna+ ilgi duyduğu kurslara gitsin yeterli.

Ögretmenim, ozel okulda çalışacağına markette çalış diyor çalışan arkadaşlarımız.burda çalışıp iyi ya çocuğumu yollarım diyeni de duymadim.

9 temmuz 2023 08:21

7. Bir özel okul öğretmeni olarak bölgeye göre tercih yapardım sanırım. Çekmeköy bölgesinde öğretmenlik yapmaktayım bir kaç pilot okul var onlara yollayabilirsem yollardım. Özel okulların ücretleri çok yüksek maalesef o ücrete göre bir hizmet vermiyorlar ama tam gün olması çalışan anne babalar için tercih sebebi oluyor. Devletten farklı olarak drama, müzik, beden eğitimi, resim dersleri daha yoğun çocuğun yeteneklerinin keşfedilmesini kolaylaştırıyor

9 temmuz 2023 11:02

8. Özel okulda müzik öğretmenliği yaptım. çocukların yeteneklerini falan kesfetmedigimiz konusunda garanti verebilirim. Çünkü okul herhangi bir çocuğun müziğe yeteneksiz olduğunu söyleme hakkını tanımıyor. Siz de bilirsiniz ki tüm özel okul öğrencileri hem müziğe, hem resme, hem dramaya, hem dansa çok yeteneklidir, aksi kabul bile edilemez. Hepsi bu sebeple ritm duygusu bile olmadan piyanoya yönlendirilir. Benim önerim iyi bir devlet okulu + öncelikle tamamen çocuğun ilgisine yönelik sanat/spor egitimi. Sonrasında yeteneğine yönelik eğitim. Çünkü çocuğun öncelikle kendi ilgisini keşfetmesi çok önemli. Müziğe yetenekli olsa bile çok çocuk örneğin piyanoya ilgi duymuyor. İstediği kadar yeteneği olsun, istemediği bir şeyi yapmaya zorlanması doğru değil.

9 temmuz 2023 11:20

9. Özel okullarda her şey velinin gözünü boyama üzerine kurulu. Devlet okulu + zayıf olduğu dersler için özel ders diyorum ben.

9 temmuz 2023 12:12

10. süslü hem çocuğunuzun kapasitesine hem de gönderdiğiniz okula bağlı. ben devlette de özelde de notları iyi bir çocuktum. çalışkandım. ilkokulda son sene istanbulda beykente gittim ve ders dışında gözüm açıldı, ufkum açıldı sonuçta devlette olmayan imkanları gördüm ve güzel bir deneyim, derslerimde aşırı farklılık yaratmasa bile kişiliğimde gelişime yardımcı oldu.

yeni türemiş dersane olamadığı için özel okul olanlardan kesinlikle uzak durun onda bir anlaşalım. kardeşim şimdi öyle bir okulda ve ben inanamıyorum gerçekten. sadece bitki gibi orda oturmaya gidiyorlar. sınava bile çalışmıyor sorular zaten önünde. yılın yarısı zaten okula bile gitmiyor bir şey diyen yok. korkunç bir boşluk içerisinde.

Ben gittiğim devletten de memnun kaldım lisede çünkü gerçekten köklü bir devlete gitmiştim. gayet iyi eğitim gördüm. lafı uzatmayayım devletin de özelin de kalitelisi var. imkanınız varsa biraz daha köklü bir özele yazdırırsanız orda değişik aktivite ve çevrelerle gelişebilir. ama orta halliyseniz de var yoğunuzu ortaya koyup köklü özele yollamaya da gerek yok. ama ne olursa olsun yeni özellere 3 kuruş bile vermeyin. zengin olsanız bile oralara yazdırmayın

9 temmuz 2023 13:51