özellikle fransa'da bulunmuş süslüler fransız paradoksu hakkında ne düşünüyorsunuz?

fransız mutfağı şeker, yağ, kolestrol ağırlıklı yiyecekler içermesine, insanlar bolca alkol tüketmesine rağmen obezite oranları ve kalp krizi oranları düşük. bu konu kırmızı şaraba bağlanmış bir de çok yavaş yemelerine gördüğüm kadarıyla. sizin ekstra bir gözleminiz var mı?

1. aktif hayat bence etkili. çok uzun süre kalmadım fransa'da, ama beraber kaldığım aile her gün bir aktivitedeydi, eve girmiyorlardı resmen. etrafımda da gözlemlemiştim, insanlar sürekli dışarıda, hareket halinde. en kötü bir kafeye gidip oturuyorlar, ama evde durmuyorlar.

15 mart 2021 13:47

2. Bence kararında ve saatinde yiyorlar.

15 mart 2021 14:04

3. Fransızlar her konuda çok ölçülüler ve hesaplılar. Bir sonraki lokmanın hesabını planını yapıp ona göre hareket ediyorlar

15 mart 2021 14:08

4. Baya az yiyorlar. Fransa ile ortak bir proje içindeyim. Haftada bir yemeğe gidiyorduk pandemi öncesi. Şöyle bir yemek söylüyor: et, patates kızartması, salata ve puding. Etten iki çatal, bir tane patates, salatadan 3 çatal, pudingten bir çay kaşığı kadar yiyor. Bu israfa acıyorum, yazık cidden. Neyse konu bu değil. Baya az yiyorlar. Bir de sık sık balık tüketiyorlar. Spor yapıyorlar bir de düzenli. İki günde bir jogging, yoga, işe bisikletle gelme vs.

15 mart 2021 14:16

5. Harikasın A6 🤗 ben de çıktım yürüdüm. Hayatım boyunca koşmamış olabilirim öyle söyleyeyim 😅 sahil dışında görmedim ben de koşan eden. Cevaplar çok iyi. Güzel bir kültürleri varmış gerçekten. A5'in bahsettiği israf dışında tabi.

15 mart 2021 18:00

6. Ben de Almanya'dayım ve Almanların nasıl bu kadar çok bira şarap içip sürekli tereyağlı (kalıp kalıp resmen) ekmek yiyip zayıf kaldıklarını anlamıyordum. Koşmayan bir tane insan var o da benim arkadaşlar :( çoluk çocuk günün her saati kar yağsa bile koşuyorlar inanılmaz.

15 mart 2021 22:07

7. of ya koşmaya ve koşan insanları gördüğümde ben de çok özeniyorum (gizlinot: Izmir'de sahilde falan görüyorum mesela ben) ama bir başlıyorum bir iki kere gidip sonra bırakıyorum yaa :( koşmaya başlamak isteyenlere iphone kullanıyorlarsa couch to 5k uygulamasını öneririm, deneme süresinden sonra ücretli görünüyor ama ben deneme süresi bittikten sonra silmedim uygulamayı ve kullanabiliyorum hala. şey diyor mesela 1.gün 5 dk ısınma sonra 1 dk koşu 1.5 dk yürüyüş x 5 sonra 5 dk soğuma. çok kolaylık sağlıyor o süre biplemeleri falan.

16 mart 2021 00:29

8. ya ben de koşmak çok istiyorum ama soğuk havalarda koşunca soğuk hava yutuyorum herhalde göğsüm ağrıyor var mı bir çaresini bilen.

16 mart 2021 09:38