özgüvensizliği aşmak için fikirler

merhaba arkadaşlar, son günlerde özgüven ve yalnızlığıa ilişkin çok soru görüyorum. aynı dertlerden ben de muzdaribim. ama artık dur demenin vakti gelmiş gibi hissediyorum ne zamana kadar böyle sürecek? bir erkek arkadaşım anahtarı bilerek içeride unut ve dışarıda geçir bir gününü demişti. onu yapmayacağım ama aklıma gelen fikirler şunlar, -bütün günü dışarıda geçireceğim, yalnız yaşıyorum bu arada ve akşam eve gitmek yerine hostelde kalacağım. çok kişili bir oda kiralayacağım alsancakta ucuz bir hostelde. -arabamla uzak bilmediğim yere, ufak bir kasabaya gideceğim ve orada bir günümü geçireceğim. -bir gün bara gidip tek başıma takılacağım içki çok içmeyeceğim sadece ortamı izleyeceğim. insanlar böyle ortamlarda nasıl davranıyor onları göreceğim(midemin bulanması olası) -tiyatro kursuna başlayacağım yaz bitimine kadar bir şekilde kendimi hırpalayacağım, yoksa bu hayat böyle geçmez. kendimi açmam lazım sizin fikirleriniz neler?

1. güzel planlar bence. seyahat etmek de inanılmaz özgüven geliştirir. kendinizi iyi bulduğunuz ya da yeteneğiniz olan, veya sevdiğiniz bir alanda kendinizi geliştirmek de arttırır özgüveninizi.

16 temmuz 2017 10:10

2. teşekkürler anonim 10.10 ve 10.19,

verebileceğiniz bir fikir varsa açığım sevgili anonim 10.19.

16 temmuz 2017 10:46

3. İzlemekle yerinde sayarsın bence. Evine dönünce insanlar ne güzel eğleniyor ben eğlenemiyorum diye ağlarsın. Onun yerine ortamlara gir, yeni insanlarla tanış bir şeyler yap. Barda neden miden bulanacak onu anlamadım. Bu önyargılarla olmaz. Geçenlerde konsere gittim, çok sarhoştum çok eğlendim dans ettiğim bir kaç kişiyle -aralarında kızlar, sevgilileri falanda var- tanıştım ig da takipleştik. İlla böyle olunca cinsellik, flört olacak diye bir şey yok güzel insanlarla tanıştım arada sohbet ediyoruz bir şeyler içiyoruz. Yeni insanlarla tanışmayı severseniz zaten çabucak sosyalleşirsiniz. Bir arkadaşım geçen moda sahilde tek başına içerken eğlenen bir grubun yanına gidip size katılabilir miyim demiş şimdi arkadaş grubunun içinde beraber etkinlik yapıyorlar. Diğer insanlardan aşağıda görmeyin kendinizi "benim neyim eksik" diyin.

16 temmuz 2017 11:02

4. dediklerinizin her kelimesine katıldım. haklısınız sevgili anonim. ve bana bir cesaret verdi yazdığınız yazı ^^

16 temmuz 2017 11:17