ünide hazırlık hocası nasıl olunuyor?

merhaba arkadaşlar ben üniversite 2. sınıf öğrencisiyim. ingilizce öğretmenliğindeyim bu üniversitede hazırlık öğretmenleri var ya onlardan olmak için hangi sınava girmek gerekiyor? yüksek lisans yapmamız gerekiyor mu yoksa ales/yds girip alım takip etmek yeterli mi?

1. Hem universitede hoca olmak istiyorsunuz hem de arastirmadan bu kadar uzaksiniz. Googledan bakabilirdiniz buraya yazana kadar. Yuksek lisans yapmadan mumkun degil dogal olarak

25 eylül 2024 23:04

2. Okutman deniyordu onlara ben hazırlıktayken sjsjsjs yüksek yapıyorsun ve doktora bi şeyler yapma aşamasındayken orada çalışıyorsun. Daha sonra doktora vs bitince elt derslerine girebilirsin ben hazırlığı bitirip bölüme başlayınca hazırlıktaki birkaç hoca bölüm derslerine girmeye başladılar. Hangi ünidesin süslü

25 eylül 2024 23:06

3. Ales ve ydsye girip yüksek lisans yapmanız gerekiyor. Mezun olduktan sonra yine ales ve yds ile kadro kovalayacaksınız. Yds minimum 85 olmalı.

25 eylül 2024 23:33

4. yüksek yapmanız gerek. alese girmeniz gerek.

sonra da işte hangi üniversiteyse onun okutman ilanı olur fakülte sayfasında onlara başvuruyorsunuz. mülakata giriyorsunuz.

ingilizcenin şansı düşük biraz. ben ingilizce okutman ilanı çok çok nadir görüyorum.

genelde ispanyolca, almanca, fransızca, rusça vs. arıyorlar.

26 eylül 2024 00:30

5. Okutmanlık yapmak için yüksek lisans ales falan şart değil, bir devlet üniversitesinde türkçe hazırlıkta yarı zamanlı okutmanlık yapıyorum ve akademik kariyer düşündüğüm için daha bu ocakta yüksek lisansa başvuracağım. Kıza bir araştırma yap diyorsunuz ama yanlış bilgi veriyorsunuz. Üniversitelerin yayınladığı ilanları takip et süslü, üniversiteden üniversiteye şartlar değişiyor olabilir ama bu şartlar aranmayabiliyor gayet.

26 eylül 2024 00:57

6. a5 +1. zamanında çilem akar yükseğini bitirmeden okutmanlık yapıyordu mesela.

26 eylül 2024 01:12

7. Eskiden lisans sonrası yapılabiliyordu sonradan yök bu imkanı kaldırdı. Siz tekrar araştırın bence. Yüksek yapmadan sadece araştırma görevlisi olabilirsiniz o da yine yüksek yapma sürecinde olmanız lazım.

26 eylül 2024 02:19

8. Ders saat ücretli yaparsınız ama o devamlılık arz eden bir şey olmuyor genelde. Yazın yaz okuluna girmezseniz maaş alamazsınız, aldığınız para da kadrolulardan az olur.

26 eylül 2024 02:21

9. anoonim 5'e yürekten katılmakla birlikte şunu not düşmeye geldim: ss, öğrenci olduğunu yazmış. adı üstünde, "öğrenci" bakın. 2. sınıfta henüz. bilmemesi, sorması, öğrenmek istemesi çok normal. burada soru açılırken insanlar biraz da tecrübe dinlemek için açıyorlar. gayet normal bir soru soruyor yani anlayacağınız. moron kitle hemen damlayıp linç etmiş. bu sitedekilere pskiyatrik tedavi gerekiyor. nasıl mutsuz, nasıl kıskanç, nasıl çaresiz, nasıl zavallı ve hayatsızsınız ki bu kadar normal bir soruyla bile kudurabiliyorsunuz. umarım etrafınızdaki insanlara, hayvanlara, doğaya zarar vermiyorsunuzdur bir kriz anında. böyle insandan korkarım arkadaş, potansiyel katiller bunlar işte.

26 eylül 2024 11:32