üniversite okumayı bırakmak sizce yanlış mı?

süslüler merhabalar ben üniversite okumak istemiyorum yani para kazanmanın veya eğitimin tek yolu lisans eğitimi değil diye düşünüyorum daha bu fikrimi aileme veya arkadaşlarıma açmadım ama üniversiteyi bırakmayı kafama koydum, farklı alanlara yönelmeyi ve iş bulmayı düşünüyorum sizce yanlış bir karar mı?

1. Yanlış bir karar tabii ki bu kadar hayalperest olmayın. Elinizde bir diplomanız eğitiminiz olsun, dilerseniz yine başka alanlara yönelirsiniz.

2 temmuz 2020 15:08

2. Bölümünüzü mü sevmiyorsunuz süslü? Aklınızda nasıl bir yol var para kazanmak için?

2 temmuz 2020 15:11

3. bu kadar kararlıysanız bence bir sene dondurun okulu çalışın ne düşünüyorsanız. sonra kararınızı gözden geçirin bir kez daha

2 temmuz 2020 15:14

4. Anonim 5, mark zuckerberg , bill gates MIT, harvardda okuyorlardı, Türkiye' de değil, bir de zaten Zengin ailelerin çocuklarılar. Bence düşüncenizde haksız olmasanız da , okumayı bırakmayın. 4 ortalama ile bitirmenize gerek yok, sınırda bir ortalama ile istediğiniz işi yaparsınız, hem diplomanız olur. Bunu da istemezseniz, 1 sene dondurup geri dönün. Çünkü üni sadece diploma değil bir nevi network, insanlarla tanışma ortamı, iş hayatında ilerde beraber iş yapacağınız insanları tanımanız daha zor oluyor

2 temmuz 2020 18:11

5. üniversite=iş olmadığı için yanlış sayılmaz. ama sıfırdan başlayacak gücünüzün sabrınızın olması gerekiyor. ben mezun olduktan sonra staj yapıp kendi kendime kurslar alarak ve köle gibi çalışarak deneyim kazandım. ne yapmak istediğimi bilip baştan ona göre planlasaydım örneğin mezun olduğum gibi güzel bir işte çalışabilirdim. ama en azından sonrasında da olsa ne istediğimden ve istemediğimden emin olup ona göre motive çalıştım. kısacası çok kapsamlı ve alternatifi bi plan yapmanız ve bunu uygulamaya hazır olmanız lazım. yoksa kendi kendinize boşluğa düşüp pişman hissedersiniz. bi de alanınız vs de önemli ama bence ne yapmak istediğinizi bilmeden risk almayın. en azından bu süreyi çözebilmek için üniversite yardımcı oluyor insana, hiç yoktan size zaman vererek. vizyon, network vs de artısı.

2 temmuz 2020 18:37

6. Üniversite sadece eğitim için değil, tecrübeler, yeni insanlar, kulüpler gibi Şeyler de var. Ben de çok düşündüm ileride çocuğum olsa üniversite okuması gerekli olup olmadığını, şimdi kendi üniversite zamanıma dönüp bakınca mutlaka deneyimlemesi gerekiyor. Dört yıl hem eğitim almak hem de kafa dinlemek, serbest yaşamak için güzel zamanlar. Şimdi işe başlayacağım keşke biraz daha okusaydım diyorum

2 temmuz 2020 18:40