üniversitede arkadaş edinme sorunu?

kızlar sınıfta herkes gruplar halinde ve hiçbir grup diğer gruplarla muhatap olmuyor. kızların yoğun olduğu bir bölümdeyim, 8-10 tane erkek var ve sayılarının az olması onları paylaşılamayan haline getirmiş durumda. onlarla arkadaş olmak zaten mümkün değil. kimse birbirini tanımamasına rağmen gereksiz göz devirmeler fısıldaşmalar (bunu sadece kızlar değil erkekler de çok fazla yapıyor bu arada) vs aşırı fazla sınıfta. ben üniversiteyi hiç böyle hayal etmemiştim. sizce ikiye üçe geçtiğimizde bu durum kendiliğinden düzelir mi yoksa yol yakınken yatay geçiş yapmalı mıyım?

1. Düzelmiyor. Ama okul böyle değil diye yatay geçiş niye yapıcan mal mısın

12 ağustos 2024 19:28

2. Düzelmez ya kemik bir arkadaş grupları haline dönüşüyor. Sürekli beraber olanlar daha yakın oluyor. Bence yatay geçişi düşün. Küçük üniversitelerde böyle durum oluyor genelde

12 ağustos 2024 19:29

3. hangi üniversite ya o? bizde hiç böyle şeyler yoktu özel okul olmamıza rağmen

12 ağustos 2024 19:52

4. 1. sınıfım benim de neredeyse aynı. sınıfta direkt gruplaşmalar oldu ve kimin kimle konuştuğu çok ayrık ve biçimde belli yeni biriyle tanışacak ortam kalmadı, benim de 4 kişilik bir arkadaş grubum var ve bölümden dolayı sanırım koca sınıfta 10 erkek falan var, onlar için de durum dediğin gibi. Ben kalitesiz bir üniversitede düşük sıralamalı bir bölüm okuduğum için buna benzer bir ortam zaten bekliyordum. E girecek klüp o bu olmayınca, dışa dönük biri olup sınıf dışında insanlarla tanışmak için ilk adımı atmayınca sonuç böyle oluyor süslü, değiştirmek senin elinde yani. bu arada ben de hani akademik olarak daha bir yere gitmek için yatay yapmak istiyorum da bu sebepten dolayı yatay mı yapılır takma o kadar, daha 1 sene oldu

12 ağustos 2024 19:57

5. a6 hangi bölümdesin

12 ağustos 2024 20:11

6. çok ayrık bir biçimde*

halkla ilişkiler ss sen? merak ettim :((

12 ağustos 2024 20:16

7. psikoloji...

12 ağustos 2024 20:23

8. Kızım sakın o erkeklere kendilerini bir şey sandırmayın. Az diye kıymete binmesi saçma onlar kim be dışarıda yok mu erkek. Çok istiyorlarsa kendileri gelsin seninle tanışmayı kollasınlar. Sakın bu yüzden yatay geçiş yapma öyle daha zor ve aynı durumla karşılaşabilirsin. Aktif biri ol hem reelde hem sosyal medyada. Notlarını iyi tut senden not isteyerek yaklaşanlar da olur bu kötü bi şey değil bakarsın tanıdıkça yakın oldukların artar. Kulüplere git. Spora git okullarda bazen uyguna oluyor salon. Çevreni genişlet ve sadece sınıftakiler olmasın seçeneğin. Ben özellikle sınıftan istemezdim. Onlarla dışarıda az görüşürdüm. Zaten aynı bölüm muhabbeti sıkıcı. İllaki sınıftaki rekabet falan etkiliyor arkadaşlıkları o yüzden en temizi dışarıdan ark edinmek. Zaten sen sosyal görününce onlar sana gelir. Ve evet gruplaşma her zaman olur. Sen sınırlarını koru. Göz devirenlere de af edersin boka bakar gibi bak iğrenmiş gibi yap ahahahah bu normal sorunlar yüzünden okul değiştirilmez aşkım

12 ağustos 2024 20:24

9. bölümdekilerden sadece 1 yakın arkadaşım var diğer 6 kişilik kız grubumla hazırlıkta tanıştım hepimiz farklı bölümlerdeyiz sadece biri yine sınıftan olan yakın arkadaşım onu da hazırlıkta tanıdım açıkça söylüyorum aynı bölüm olunca çoğu kız olunca inanılmaz ders rekabeti ve dedikodu dönüyor en iyisini sınıftaki kere bulaşmayarak yaptım. tabi sohbet ederim ama okul dışı asla onlarla bir şey yapmam.

12 ağustos 2024 20:35

10. süslü, illa bir grubun içinde olmak zorunda değilsin. tek takılan ama herkesle az biraz muhabbeti olan tipler inan daha el üstünde tutuluyor.

mutlaka her ders farklı birinin yanına oturuyorsundur. otururken selam ver, minik bir şey sor. en kötü "ayhh çok sıcak di mi?" diye dön yanındakine sor fln... herkesle 4-5 cümlelik tanışıklığın olsun; ileride not bulmak olsun, ortak proje ödevleri olsun... bunlara katılmana açık kapı bırakacak insanlar edin.

12 ağustos 2024 20:39