üniversitede lab dersi alanlara bir sorum var?

arkadaşlar laboratuvar şartlarınız nasıl? yani bir deneyi aynı anda herkes çalışabiliyor mu? yoksa gerekli materyaller için sıra mı bekliyorsunuz? aynı anda bütün sınıf laba sığıyor musunuz? ben üniversiteye gelirken hiç böyle hayal etmemiştim ve çok üzgünüm. sınıfı 3'e ya da 2'ye bölüyorlar laba girerken. diğer grubun çıkmasını bekliyoruz 1.5 saat. son gruba kalırsan sıkıntı zaten. çalışacağımız lamelleri kendimiz alıyoruz grupça mesela. diğer üniversitelerde durum nasıl?  bölüm ve üni sormazsanız sevinirim ifşa olmak istemiyorum teşekkürler.

1. Ben erkek arkadaşımdan bildiğim kadarıyla herkese yetecek lab ve malzeme var. Kendileri de almıyor. Üstteki arkadaşın da dediği gibi ders seçerken section seçiyor. Buna göre lab derslerine giriyorlar.

17 nisan 2018 08:27

2. Cevap yazan anonimler hepiniz özel üniversitede misiniz?

17 nisan 2018 11:40

3. Merhaba ben devlet üniversitesindeyim, bölümüm her dönem lab dersleri olan bir bölüm. Bizde sınıfı ikiye bölüp bir hafta biri diğer hafta öbürü şeklinde alıyorlar. Gruplar 5-6 kişi oluyor ve her deney her grupta yapılıyor, çoğu zaman eliniz yalnızca pipete değiyor bikaç kere. Yani deney yapıyoruz sayılma daha çok oyalanıyoruz. Eldiven dışında bizden almamızı istedikleri lab malzemesi olmadı.

17 nisan 2018 12:00

4. Ben de güya en iyi okullardan birinden mezun oldum. Özellikle biyokimya laboratuar dersimiz bence faciaydı. Tek sıra halinde bankoda dizilip hocayı duymaya çalışıyorduk. Basit deneyleri bile grupla yapıyorduk. Bir tane lab dersimizde bireyseldik onda da yetiştirene kadqr o kalabalıkta canımız çıkıyordu, birbirimize çarpabiliyorduk. Santrifüju bekle, otoklavı bekle, çeker ocağı bekle sıra halinde. Hala fen edebiyat kontenjanlarını azaltmıyorlar. Zaten işsiz kalıyoruz.

17 nisan 2018 12:24