üniversitede not sistemi,kredi,akts, ortalamayı yüksek tutmak?

bu konularda özellikle araştırmam gereken şeyler nedir acaba? internetten bakıyorum ama gözümde kaçan bir detay olmasın istiyorum. buraya direkt şu nedir,bu nedir diye sormak istemedim de mesela "şunu iyi araştır,buna dikkat et" dediğiniz şeyler var mı?

1. 1. Anonim 2. Anonimin dediği gibi şeyleri kast ediyorum :d

Bir de şu harf,akts,kredi falan biraz kafa karıştırıcı gibi. Üniversiteden üniversiteye, hocadan hocaya da harf sistemi değişiyor sanırım. Yani eğer öyleyse bununla ilgili araştırma yapmak gerekebilir üst sınıflara sorarak vs

13 ağustos 2020 17:11

2. Siz nelerin hesabını yapıyonuz ya Allah kolaylık versin dadffjkgg

13 ağustos 2020 17:25

3. üniversiteden üniversiteye harf sistemi değişebilir, ancak hocadan hocaya değişmez. sadece hangi puan aralığına hangi harf notunun verildiği fark edebilir. bazı derslerde direkt katalog yöntemi uygulanır. yani aa, ba, bb vb. harflere karşılık gelen puan aralığı zaten bellidir, o dersteki ortalamanız hangi aralıktaysa o notu alırsınız. bazı derslerde ise curve (çan da deniyor sanırım) kullanılır, dersi alan öğrencilerin puan dağılımına göre harf notu aralıkları belirlenir. kısaca bir dersten ortalamanız 85 iken aa alıp başka bir dersten 85 ortalamayla ba alabilirsiniz mesela. hocalar farklı dönemlerde farklı not verme yöntemlerini de tercih edebilirler. o anlamda üst sınıflara danışmak da fayda etmeyebilir. o yüzden böyle şeylere takılmaktansa çok çalışıp sınıfın iyi öğrencilerinden biri olmak en temiz çözüm. üst sınıflara da söylediğiniz konulardan ziyade önceki yıllarda çıkan sınav soruları, hocaların genel tavırları vb. gibi konularda danışmak daha yararlı olabilir.

13 ağustos 2020 23:22

4. 5. Anonim hocadan hocaya değişiyor diye anlatmaya çalıştığım şey buydu, tam bilmediğim için yanlış ifade etmişim pardon.

Çok açıklayıcı oldu, teşekkür ederim.

6. Anonim tavsiye için çok teşekkür ederim.

13 ağustos 2020 23:57

5. iki yıllık okuyorsan ve dgs düşünüyorsan ilk yıldan başla notlarını yüksek tutmaya. ikinci öğretim isen harcın %85 civarını geri veriyorlar fakat 1 ders bile kalmamalı(gizlinot: dönem ortalamam 3.60dı alttan dersim olduğundan geri vermediler. 3.04 olan kız aldı) okulu erken bitirmek için üstten ders almaya çalışma başına bela olur.

14 ağustos 2020 01:36