üniversitenin ilk günü? ? ??

biraz içimi dökücem. 10 gün içinde büyük bir şehire taşınıyorum üniversite için, kendi memleketimden bayağı uzak ve daha önce gitmedim, bir yurt buldum orada kalacağım ama kimseyi tanımıyorum üniversitede ve yurtta. bir arkadaşımla aynı yurtta kalıcaz diğer arkadaşım da aynı üniversiteye gidiyoruz onun ikinci senesi. ve ikisi de benden 10 gün sonra geliyorlar. ve hayatım boyunca aşırı utangaç ve çekingen oldum ve sosyal fobim var. nasıl atlatabilirim bu 10 günü?? lise hayatımda çok yalnızdım ve yine olacağından korkuyorum içim daralıyor. mental olarak iyi bir durumda da değilim. benim durumumda olanınız yok mu hiç? :( nasıl geçer bu 10 gün?

1. Derslere girince vakit kalmaz zaten.bir de sınıfından birileri bir şeyler yapmayı teklif edebilir onları kabul edebilirsin :)

7 eylül 2018 21:45

2. Süslü ben de senin gibiydim çekimser kalırdım hep. İlk 10 gün senin için kolay geçecek diyemem ama bunu daha iyi hale getirmek senin elinde mesela okula gittiğinde en az bi kişiyle tanış adını öğren hiç değilse bu kadarını yaparsın diye düşünüyorum. Yurt hayatına gelince sıkılacaksın illa ki ailenden ilk defa ayrılıyorsan aşırı duygulsal olabilirsin önemli olan 10 günü boşu boşuna değil de kendine yeni birşeyler katarak geçirmen. Mesela gitmeden kendine kitaplar al orada okumak için ya da bölümünle alakalı araştırmalar yapabilirsin. Ya da bunlar da olmaz dersen yurt hayatının olmazsa olmazı yabancı diziler onlar senin kafanı meşgul edeceğinden yalnız günlerini hızlıca geçirmiş olursun diye düşünüyorum.

7 eylül 2018 21:54

3. sevgili süslüm aynı yollardan ben de 3 yıl önce geçtim.ben de aynı senin gibiyim üstüne aşırı da duygusalım.ilk günler de hatta ilk dönem boyunca yurttan doğru düzgün çıkmadım kimseyle arkadaşlık çıkmadım ilk hafta hep ağladım.bilerek de anonim olarak yazmıyorum istediğin zaman sor diye.hiçbir şeyi düşünme derslerine odaklan en önemlisi bu.zor plsa da bir kişi bile olsa tanış.dışarı çık gez dolaş yurtta kalma hakkında her şeyin hayırlısı olsun ve şansın bol olsun inşallah

7 eylül 2018 22:06

4. ben de tam tersi bir insanım girişken, konuşkan, sıcakkanlı biriyim. üniversitemin il ayını hatırlıyorum demiştim ki "aha s*çtık!" o kadar yalnızlık çektim ki üstelik tanıdık arkadaşlarım vardı sınıfımda ama derse çok gelmiyorlardı kantinde tek başıma yemek yiyordum herkesin arkadaşları vardı. Kolay arkadaş edinen biri olmama rağmen baya zorlandım ilk aylar fakat sonra sonra arkadaş edinmeye başladım.

biri bir yere davet ettiğinde süslüm sakın reddetme mutlaka git. sınıfta git birinin yanına otur çünkü kimsenin arkadaşı yok herkes birbirine muhtaç. başta kendini çekersen bu sefer herkes en az 1 arkadaş edinir sen tek kalırsın, biraz çakallık yap millet kapmadan sen boştaki insanları kap :)

birde gerildiğinde çekindiğinde vs içinden de ki; "aaaammmaaaan bi daha mı gelçesss dünyaya" o zaman tüm hücrelerine kadar bir rahatlama yaşıyor insan :)

yeni üniversiten hayırlı olsun tertemiz bir sayfa açtın, güzel seneler diliyorum :)

7 eylül 2018 23:18

5. süslüler hepiniz çok tatlısınız teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. elimden geldiğince değişmeye çalışacağım sanırım bekleyerek göreceğiz artık :(

7 eylül 2018 23:32