üst komşunun 23:00/03:00 arası istisnasız her gün sürekli ses yapması ?

üst komşu kuaför eve geç geliyormuş. yazın ailem şehir dışındaydı. kuzenimle kaldığımız gün  ben markete gidince zil çalmış. süpürge tutabilir miyim diye izin istemiş saat 21:00 gibi,kuzenimde uyumayacağız sorun yok açabilirsiniz demiş. o hafta sonra 5 gibi bir çığlık sesi ufak bir kavgaya uyandım. eylülden beri istisnasız her gün bu aralıkta ses yapıyor. bu pazartesi akşamı 22:00den sonra süpürge açıyor her zaman açmadan evvel söyler geçen babam uyarmış o günden sonra annemi arayıp izin istemedi. bu arada kadın adeta hüseyin bolt gibi  adımlara sahip,güm güm diye yürüyüş sesini duyuyorum. sürekli istisnasız bir şey düşürüyor ve komodin gibi ağır bir eşya çekiyor. balkon kapısını güüüüm diye kapatması cabası zaten. bu saate kadar yatak odası üzerinde  bu sesleri duymak kadar itici bir olay yok. çok önemli bir günde 23de girdim yatağıma 4dü uyuduğumda 7buçıkta uyanıp gidemedim. 2 gün evvel saat 02:00 civarı zorrrrt diye sandalye çekildi. babam bir hışımla annemin yanına gitti kadın mutfakta dizi izliyor. dedim ki yukarıdakiler mutfakta! annem saflığı ya onlar kuaför bu saatte uyurlar başka yerden geliyordu. babamı zor tuttum aramaya kalktı. ses illa ki olacak ama geceyi gündüz gibi yaşayanlarla mümkün değil yaşanmıyor. geçtiğimiz salı sabahı saat 9 tepemde gene güm güm güm yine aynı sesle uyandım. bugün şu saat oldu hâlâ uyumadım gerçekten uyku düzenim kalmadı. bu arada babam konuşunca;biz ses yapmıyoruz abi demiş babam gülmüş tabii. ….. birkaç gündür söylenince ne yapayım demeye başladı. bunun sebebi benim konuyu üstelemem. bu arada her salı günü pencereden kedi kılı olan battaniyesini çırpıyormuş. birkaç hafta önce denk geldim. yıllardır oturduğum apartmanda kimseyi tanımam etmem cam balkonu geç açabildim. ben açınca içeri girmiş tam o sırada karşı apartmandaki kadın beni sinirli görünce; bıktım bu kadının tüyünden dedi. tabii bununla kalmıyor tüm hali,kilim çırpıyormuş. ……. canım süslülerim içinizde ağzı iyi laf yapan,bakış açısı çok farklı olan süslülerim var biliyorum. lütfen fikir verin. tüm rutinim bitti kitap okurken uyuya kalırdım. ağustostan beri perişan haldeyim. artık gerçekten kavga edicem. insanlar şu zamanda ev bulamazken asla gidip ev sahiplerine bu durumdan söz etmiyorum. ama 2 kere uyarı yaptık. ben hemen kavga eder,ağzımı bozarım siz değerli süslülerim bana tüyleri çırparken ne söylemem gerektiğini bu duruma nasıl tepki vermem gerektiğini söylerseniz beni mutlu edersiniz. hepinize çok teşekkür ederim. devrik cümle ve hatalarım olduysa kusura bakmayın. alerjim nüksetti ve sinirden üşüyorum. bunca aydır geceleri uyuyamadığınız düşünün.

1. Bu arada diğer odaya geçince diğer yan komşunun seslerini duyuyorum. Salonda yatınca apartmanın kapı sesi. En son dayanamayıp babaanneme gittim. Orada da üst komşu terörü var. O da geceleri ayakta 5/6da bile yere bir şey düşürüyor. Ciddi anlamda uyku problemi yaşıyorum.

1 aralık 2022 02:56

2. ben seks yapması diye okudum ya

insanların evlerinde yürümesine, balkon kapısı kapatmasına, sandalye çekmesine karışamazsınız. süpürge ve halı konusunda uyarabilirsiniz. camdan bir şey ''silkelemek'' ağır varoşluk.

1 aralık 2022 04:13

3. Ben sizi çok iyi anlıyorum. Yan komşumun savas oyunlarindan, ust komsumun 30 yasindaki tuhaf kızının kardesleriyle bogusmalari ve evde kosturmalarindan biktim.

Yan komsuyu uyariyorum ben degil ev arkadasim yapiyor kendisini uyaracagim diyip topu aylar önce evden tasinan eski ev arkadasina atiyor sjdjjdjd. Ust komsum zaten hepten anormal. Yazin balkona hazirladigimiz kahvalti sofralarini sirkeledigi hali ortuleriyle kac kere mahvetti inanin hatirlamiyorum. Herkes ayni degil, cogu insanla konusarak problem cozemezsiniz. Ben de cozemedim...

Cozemeyince yasam tarzimi değiştirdim. Eve gelir gelmez uyuyorum. Gece uyanıyorum. Gece 2'ye kadar gürültüleri devam ettiği için yemek yiyip banyo yaparak oyalaniyorum. Onlar nihayet uyuduğunda işimin başına geçiyorum. Haftanın 4 günü bu evde kalıyorum. 3 günü esimin yanına gidiyorum. Her gece onunla birlikte yatağa girip içine sıkılan uyku düzenim yuzunden tavani izlerken nerede yanlış yaptığımı düşünüyorum. Laftan anlamayana derdini anlatmak için onun gibi olmak lazım. Biraz cirkinlesebilmek gerekiyor açıkçası. Mesela bir keresinde balkonda kahvaltı yaparken yine bir şeyler silkeleyip balkon korkuluğuna astılar. Bizim balkonun demirliklerine kadar ulasiyordu asılan şeyler. Eşim de kalkıp ucundan çekiverdi. Ve örtüler aşağıya düştü. Ya bizim yaptığımızı anladıkları için ya da tekrar düşmesinden korktukları için uzunca süre bir şeyler silkeleyip asmadilar. Beni kessen böyle bir şey yapamam. Umarım sizin işler daha da cirkinlesmeden sorun vurulur ama pek sanmıyorum. Önce yöneticiye sonra da ev sahiplerine durumu anlatın derim. Hani bir ihtimal sorun çözülür. Size bol bol sabır diliyorum

1 aralık 2022 05:59

4. Süslü kulak tıkacı denedin mi hiç? Moldex kullanıyorum ben yeterli geliyor ama 3m daha etkili kulağı azıcık acıtıyor sadece. Önceden ses yapan üst komşuya son ses metal açmıştım bir keresinde işe yaramıştı ama gündüz açmıştım çünkü o da son ses arabesk açmıştı, gece açılır mı bilmiyorum. Ben sese genel olarak hassas bir insan olarak evde biri başka odanın kapısını açsa uyanıyordum şimdi rahat uyuyorum.

1 aralık 2022 08:35

5. a8 +1 kulak tıkacı demeye gelmiştim. Yine tabii diğer yöntemleri deneyin, uyarı vs. ama çözüm olmazsa kulak tıkacı kesin çözüm. Bir de kedisi varsa, gece gürültünün bir kısmı kediden de geliyor olabilir. Gece doğaları gereği aktifleşiyor kuyruklu alemi. O düşme sesleri falan kedinin gecenin bir saati avlanma güdüsüyle yaptığı oyunların sesleri de olabilir. E

1 aralık 2022 08:44

6. konuyu neden ilkel şekilde savaşmaya getiriyorsunuz anlamadım. kadın ses yapmıyoruz dediğine göre sandalye çekme sesinin, balkon kapısı kapatma sesinin duyulduğunun farkında olmayabilir. bunların gürültü yaptığını açık açık söyleyip süpürgeyi de akşam belli bir saatten sonra çalıştırmaması gerektiğini söyleyebilirsiniz açık açık. sabah 9'da uyandırmasına bir şey demeyin ama haklıyken haksız konumuna düşersiniz.

1 aralık 2022 08:51

7. Siz nasıl binalarda yaşıyorsunuz ya. Burda adam akıllı ses izolasyonu olmamasını sorgulamak lazım. Yaşadığım binada anormal derecede bağırtı çağırtı olmadığı durumda asla ses gelmez. Yürüme ve kapı kapatma sesini geçtim, Süpürge sesi bile gelmiyor. Komşunuz hiç gürültü yapmayan fakat bebeği olan biri olsa ne yapacaktınız? Bebek gece ağlıyor diye şikayet edilmez sonuçta. Böyle binalar yapmak rezillik gerçekten

1 aralık 2022 09:24

8. Herkese yorum yaptığı için teşekkür ederim. Gürültü olduğu saatler 23:00/03:00 arası. Yalnız ben normal yaşam saatlerinde ses yapılmasına söz etmiyorum ki... Adap,görgü kuralı var. Bana ses geliyorsa ona doğal olarak kendi üstünden ses geliyordur. Ben yürümesin demiyorum tabii ki kadın tabanına basa basa koşuyor şaka falan değil ve abartmıyorum. Hanginiz gece 02:00de eşya çekiyorsunuz ya da tepenizdeki kişi çeksin istersiniz. Gecenin köründe sadece yatıp uyumak istiyorum sadece. Önce kabul etmeyip mutfak masasını çektiği gün sabahında babam konuşmuş. Eve geç geldik kusura bakmayın demiş. Bunu eksik yazmışım ama odamda her gün tepindikleri için ses yapmıyoruz demiş. Yönetici babam bu arada. Bir şey çırpma günümüz yok. apartmanda 10 daire var. Dün akşam 22:00da zil çaldı bunlar basmış. Annem açmış kapıyı ona da ben sizin zile basmadım diye iddia ediyormuş. Hatta iddiayı bırakın yok vallahi ben bizim evin ziline bastım falan diye böyle birkaç kez diretmiş. Annem tamam sorun yok olabilir derken adam ben basmadım diyordu. İyi akşamlar dileyip kapamış. Bu arada bebek güzellemesi yapılmış. Eski apartmanda bunu yaşadım bir kere şikayet etmedim. Ayrıca neden konuyu başkalaştırma gereği duyduğunuza anlam veremedim. Çırptığı şeyi çekme fikri çok güzel ama ben kavga etme derdinde değilim. 3 ay sonunda artık tepem attı ama düşünün her gün aynı seslerin yapıldığını. 6da uyudum ya 6da kulak tıkacı takamıyorum. Denedim ama olmuyor kulağımın içi minicik uygun değiller. Plastik olanı denedim ve rahatsız etti. Neyse gürültü yapmamaları gerektiği saatlerde çok ses çıkarttıklarını bir şekilde öğreteceğim artık.

1 aralık 2022 13:33

9. *usain bolt

1 aralık 2022 17:59

10. Aynı sesleri onun uyku saatinde yap. Böyle bir ayıya her sabah iş icin kalkar kalmaz telefondan yüksek ses şarkı açarak karşılık verdim, ayarı aldı. Gerekirse bir iki gün onun uyku saatinde uyan ve gürültü yap

1 aralık 2022 21:46