şekeri, abur cuburu bırakabilenler?

ne zaman markete gitsem sepeti çikolatayla, cipsle dolduruyorum. sanki markete salınmış 6 yaşındaki bir çocuk gibi alışveriş yapıyorum. bırakmak istiyorum ama nasıl?

1. İradeyle süslücüm. Almayacağım diyecek ve almayacaksınız.

25 ağustos 2018 22:37

2. Süslü ben de öyleydim. Abur cubur sorununu kaymaklı ekmek kadayıfı, cheesecake, kazandibi gibi tatlıları yiyerek atlattım. Artık canın hiç abur cubur çekmiyor. onu yiyeceğine çizkek yerim mis gibi diyorum. Şimdi bu bataktan da kurtuldum mu tamamdır

25 ağustos 2018 22:38

3. Şekerli tatları sevmediğim için onları pek aramıyorum ama cips için aynı şeyi düşünüyorum ben de, hastalık gibi resmen. Geçen gece saat 1 gibi cips isteğiyle açık yer aradım eve geldim o saatte kocaman bir paketi bitirdim. Üç gün mide ağrısı yaşadım onun üzerine ama hala vazgeçemiyorum:(

25 ağustos 2018 22:39

4. İRADE Mİ HMMMM KEŞKE OLSAYDI

25 ağustos 2018 22:40

5. Tatlı düşkünü olarak söyleyebilirim ki cidden zor ama imkansız değil. Daha dün market rafındaki toblerone çikolatayı elime alıp ağzımda dağılmasını hayal ettim. İki yutkundum ve usulca yerine bırakıp çıktım. 1 hafta zorlanırsınız ama inanın yapabilirsiniz. Canım tatlı istediğinde kahvenin yanında 4-5 siyah kuru üzüm yiyorum. Keçiboynuzu da yiyebilirsiniz ciddi anlamda tatlı krizini kesiyor. Yine çayın ya da kahvenin yanında yemeyi deneyin. Cidden işe yarıyor.

25 ağustos 2018 22:42

6. İlk anonim hahahahaha süper bir öneri. Şimdi de bu bataktan kurtulursunuz inşallah :)))) valla ben acı bir şekilde bıraktım. Safra kesemde büyük bir taş olduğu ortaya çıkınca o berbat ağrıyı çekip hastanelik olmamak için yemiyorum. Yoksa cips ve çikolata benim gobegimin yapı taşları. Offf offfff... :(

25 ağustos 2018 22:43

7. son anonime katılıyorum. En azından yerini kuru meyvelere, kuruyemişe falan bırakabilirsiniz. Şöyle düşünün vucudunuza aldığınız şey sadece karbonhidrat ve şeker. Bunun hiçbir yararı yok. En azından bunlarla değiştirirseniz, vitamin, mineral de alabilirsiniz. Kiloyu sorun etmiyorsanız tabiki. Şekersiz beslenme diyetine de girebilirsiniz. Sözlükte başlığı var.

25 ağustos 2018 22:46

8. Şu belgeselleri izleyerek:

Fed up

That sugar movie

Food inc

Ve bu konuşma “sugar:the bitter truth”

Bunları izledikten sonra kendinize azıcık saygınız varsa bırakırsınız dkjddj

25 ağustos 2018 23:52

9. Bir yıldan beri şekerli yiyecek ve içecekleri tüketmeyen, bayramlarda baklava yemeyen biri olarak şunu söyleyebilirim neden yapamayasınız? Geçen sene eylül ayında denemek için başlamıştım bir belgesel izledikten sonra. Bi baktım bırakmışım. Öyle 21 gün falan da yapmadım. Bırakmamım bir diğer sebebi de mesleğim. Ne kadar zararlı olduğunu bilerek tüketmedim. Şu an dondurma dahi o kadar tatlı geliyor ki midem bulanıyor. Bir süre sonra canınız istemeyecek emin olun.

26 ağustos 2018 00:17

10. Suslu bu isteginin sebebi sen degilsin, bagirsagindaki bakteriler. Bagirsaginda her cesit yiyecekle beslenen bakteri var, sekerle beslenen de var proteinle de vitaminle de vesaire. Sen seker yedikce o grubu besliyor, diger gruplari ihmal ediyorsun. Boylece o grup cogaliyor ve dominant grup oluyor. Ve daha da cok istiyorlar. Bunun tek cikar yolu o grubun istedigini vermemek, ac birakmak. Baska bir cozumu yok. Umarim yardimci olabilmisimdir bir nebze.

26 ağustos 2018 00:20