şu an 10 yıllık bordo pasaport almak ne kadar mantıklı sizce süslüler ne düşünüyorsunuz?

10 yıllık pasaport şu an 8 bin. yeni yılda %40 kadar zamlanacakmış. önümüzdeki 1-2 sene içinde avrupa’ya gidebileceğimi sanmıyorum ama uzun vadede yurt dışında master hayalim de var aslında. yine de şu an çok kararsızım pasaport alsam mı yoksa şu an parayı buna yatırmasam mı… haftaya randevumuz var aradan pasaportu da çıkarabilirim ama karar veremedim

1. mantıksız bir şey değil bence

22 aralık 2024 15:11

2. Süslü bildiğim kadarıyla her işlem için ayrı randevu gerekiyor. Çıkartmak bence mantıklı bu arada.

22 aralık 2024 16:05

3. Benim de 4 yil kaldi, cikartmam mantikli mi olur mantiksiz mi? Bir suru ingiltere vizem var, tekrar uk vizesi icin iyi gozukmesini engellemis olur muyum?

22 aralık 2024 16:38

4. Enflasyon böyle giderse (gidecek) seneye 11.200₺ şimdiki 8.000₺'den alım gücü olarak başa baş hatta aşağıda kalacak. En azından bir sene bomboş duracak ve ömründen yiyecek kıymetli evrağa para verilmez. Zaten randevu da yoktur artık yıl bitiyor.

22 aralık 2024 17:03

5. Randevu bulabilirseniz alın mutlaka. Pasaportunuz olsun kenarda.

22 aralık 2024 17:18

6. daha 4 yıl varmış süslü niye çıkarasın ki. 3 sene daha kullan işte.

Aynen a4 ben de tam olarak senin gibi düşündüğümden acaba çıkarsam mı çıkarmasam mı ikilemini yaşıyorum. Şimdi iyice kararsız kaldım 😂

22 aralık 2024 19:44