12 yasindaki erkek kardesimi uygunsuz yakaladim?

arkadaslar napicagimi bilemiyorum panik oldum biraz sakince anlatmaya calisicam. 12 yasindaki erkek kardesimi odasinda ciplak yakaladim telefonundan bir seyler izliyordu anlamissinizdir ne yaptigini. evde sadece ikimiz variz suan. ben kapiyi acip iceri girdim onu oyle gordum agzimi acip bi sey bile diyemedim hemen toparladi bacaklarini evet ciplagim ne var dedi bana. sonra hemen telefonundaki videoyu kapatti. ben girdigim gibi kapiyi kapatip geri ciktim. cok rahatsizim suan gordugum seyden. babam cok sert biri ona soylersem ne tepki verecegini bilemiyorum annem de ayni sekilde bagirip cagiracaktir. ben kardesimle oturup bu konuda bi konusma yapabilecek olgunlukta biri zaten degilim yasim 20 ama kendimi bu konuda sorumlu hissetmiyorum yani oyle soyleyeyim. yanlis bi tepki vermekten korkuyorum suan kapisini kapatip ciktim salona geldim evde kimse yok. hic olmamis gibi davranayim diyorum ama bunu normal gorup evde surekli 12 yasinda bi cocugun kendisiyle ugrasmasini da istemiyorum. hadi kendi kendine yapiyor olsa neyseydi de video izlemesi cok tedirgin etti beni. bana bi akil verin ya.

1. Yalnız burada suçlu olan sensin. Çocuğun odasına pat diye neden giriyorsun. Birinin odasına girmeden önce tıklatılır. Bu bir görgü kuralıdır.

6 mart 2020 18:04

2. görgü kurallarından bihabersin hiç mi ortak yaşam alanlarında nasıl davranılır öğretmediler sana? ergenliğe yeni yeni giren çocuğun odasına pat diye dalınır mı? bir de babama anneme mi söyleyeyim diyorsunuz. siz önce kapı çalınmadan odalara girilmeyeceğini öğrenin kardeşinizin mastürbasyonuna kafayı takana kadar.

6 mart 2020 18:06

3. çocuk ergen böyle şeyler yapabilir babaya söylemek falan nedir ya? kendi haline bırakın. odasınada tıklatmadan girmeyin bir daha.

6 mart 2020 18:11

4. 20 yaşında bir insan nasıl bu kadar cahil olabilir?

6 mart 2020 18:13

5. hahaha gören de çocuk adam öldürdü sanacak yahu, suçlu olan sizsiniz öyle odaya pat diye girilmez.

6 mart 2020 18:15

6. yapacağın tek şey, özel alanına saygı duymayıp içeri daldığın için ondan özür dilemek.

gerisine aman sen karışma zaten bu kafayla

6 mart 2020 18:16

7. ben anneme babama soylemek istemiyorum asiri tepki verirler demisim, siz ne demek anneye babaya soylemek diye bana cikisiyorsunuz. 12 yasinda cocugun kapisi calinmiyor bu evde ben cocukken benimki de calinmadi ideal olan budur belki haklisiniz ama biz oyle bir ortamda buyumedik ve yine de bu rahatligi gosterebilmesi beni tedirgin etti. kapiyi acan babam/annem de olabilirdi. her cocuk gibi ben de yapiyordum ama evde birileri varken kapimi kapatip bi de video acip keyfime bakmiyordum.

6 mart 2020 18:18

8. 12 yaş çocukluktur ve soruyu soran süslünün ne yapacağını şaşırması çok olağan bir durum, odaya dalma konusunda fikir sormamış ki artık olan olmuş, görmemesi gereken şeyleri görmüş, kardeşine nasıl davranması gerektiğini anlamaya çalışıyor.

süslücüm burada her konuda duyar kasılıyor o yüzden buraya sormak yerine internette psikoloji sitelerinden ilgili makaleleri araştırın bence. ergen psikolojisi üzerine çalışan çokça psikolog var, sevgiler.

6 mart 2020 18:18

9. tamam ne yapması gerektiğini yazdım

6 mart 2020 18:20

10. Özür dileyip kapı çalmayı öğrenin başka ne yapacaksınız sanki.

6 mart 2020 18:22