2.7 ortalama ile almanya veya ingilterede yüksek lisans mümkün mü?

canım o kadar sıkkın ki daha yeni yeni anlıyorum ortalamanın önemini. hukuktan mezunum. bilgisi olan varsa yazabilirseniz çok sevinirim

1. Aynı hisleri paylaşıyoruz... tam olarak ne gerekiyor ben de bilmiyorum bu başvuracağın yere göre değişebilir ama 3+ istiyorlar diye biliyorum. Benim de kötü bu yüzden yeni bir uni okumayı bile düşündüm... 3. Sınıfım şu an inşallah toparlayabilirim

23 ekim 2020 14:19

2. ben iki ülkeden de kabul aldım 2.8 ile. bölümüm hukuk değil. yine de çok iyi olan ünileri unutun daha orta düzey ünilere başvurun.

23 ekim 2020 14:32

3. Anon3 hangi okullardan kabul aldınız? Benim de yüksek okularda gözüm yok açıkçası biliyorum giremeyeceğimi

23 ekim 2020 14:34

4. bu arada o kadar çok üniden ortalamam nedeniyle red aldım ki yani sürekli transcriptime bakıp firdevs yöreoğlu tonlamasıyla "aptal" "aptal" diyodum :d red almaya hazırlıklı olun.

23 ekim 2020 14:34

5. goethe universitat frankfurt, university of nottingham. sormamışsınız ama isveçten lund ve uppsala üniversitelerine de bakabilirsiniz onlar da bu civarda ortalama kabul ediyor.

23 ekim 2020 14:37

6. Anon 3 ben de nottingham istiyordum ama birkaç kişi olmaz dedi bütün hevesim kursağımda

23 ekim 2020 14:40

7. Sorularınızın cevabı bende bana mesaj atar mısınız

23 ekim 2020 14:42

8. bölüme göre değişiyor bazı bölümler kabul ediyo, bazıları etmiyo. benim bi arkadaşım da kabul aldı 2.8 civarıyla nottinghamdan. siz başvurun yine de olursa olur olmazsa olmaz.

23 ekim 2020 14:42

9. Suslu merhaba almanyada bu donem yuksek lisansa basliyorum. Bolumlerimiz farkli bu arada. Ben arastirirken (kendi bolumum icin en azindan) eger ortalama yetmiyorsa belli bir sure pratik yapmis olma (kisaca is deneyimi) kabul eden okullar da vardi. Bir de illa cok iyi bir okul olsun diye dusunmeyin bence cunku burda dogup buyumus herkes bana almanyada universiteler arasinda turkiyedeki gibi ucurum olmadigini ve cogunun egitiminin iyi oldugunu soylediler. Ben de kucuk bir hochschuleye kayit yaptirdim ve ogrenci sayisinin cok olmamasinin hocalarla aramdaki iletisimi olumlu etkileyecegini dusunuyorum. Bir de wartesemester diye bir sey var yabanci ogrenciler icin gecerli mi tam bilemiyorum ama onu bir arastirin isterseniz. Puaniniz yetmiyorsa bir sure bekleyip sonra bolume girebiliyorsunuz. Bu arada universität ve hochschule diye bir ayrim var almanyada. Uni’ler daha akademik br egitim verirken hochschule’ler pratik egitim veriyor. Hochschule ingilizceye university of applied sciences diye cevriliyor. Ikisi de universite seviyesinde egitim vermesine ragmen hochschule’ler biraz daha kolay oluyor diyorlar. (Almanlar hochschuleyi biraz kucuk goruyorlar ama dedigim gibi ikisi de universite aslinda ve bolume gore pratik agirlikli bir egitim almak daha bile iyi oluyor bazen). Belki giris sartlari daha esnek olabilir o yuzden.

Istediginiz okulun/bolumun giris puanlarina bakmak icin NC werte + okul ve bolum ismi olarak aratabilirsiniz. warte semester sayisi da orda yazar genelde. Ama dedigim gibi yabanci ogrencielre bu kural uygulaniyor mu bilemiyorum tam.

Kisacasi didik disik arastiracaksin her seyi. Okullarin siteleri biraz karisik oluyor pes etme her linke tikla :d ogrenci islerine mail at. Her okulun kurallari ayri oluyor bu konuda genel gecer bir cevap alamazsin. Tek tek istedigin bolumlere bakman lazim.

23 ekim 2020 14:49

10. Hukuk icin benim de 2.8. Almanyadaki okullar ortalama sart kosmuyor genelde. Ingilteredeki klas okullar 3 ile gel 2.7 ustu varsa da deneyimine bakarim diyor genelde.

23 ekim 2020 17:13