2 yıldan fazla işsiz olup ardından iş bulup hayatı güzelleşen var mı?

süslüler ben ortalama bir devlet üniversitesinden 2021 de mezun oldum küçük bir şehirde yaşıyorum iş bulamadım ingilizcem yok daha doğrusu orta seviyeye gelmek istiyorum ama motivasyonum yok depresyondayım aylarca evden çıkmadığım oluyor çünkü arkadaşlarım benimle görüşmek istemiyor ki onların yanında asla iş bulamadım diye sitem etmem gülerim eğlenirim dışarıdayken ama ben hep görüşelim mi diye yazıordum yazmayı bıraktım 1.5 yıl oldu bir kere bile görüşelim demediler bu da beni çok üzdü sosyal bilimler mezunuyum insan kaynakları alanında çalışmak istiyorum tavsiyeleriniz neler şu programı öğren şu sertifikayı al gibi vs. bir de kariyer.net ve linkedin üzerinden başvuru yapıyorum ama geri dönüş olmuyor çok mı geç kaldım hayata nasıl iş bulabilirim kapı kapı dolaşmam mı lazım veya ik uzmanlarına mesaj mı atayım napayım aile evinde çürüdüm kaldım :((

1. Süslü üzülme 4 sene işsiz kaldım, şu an işimden memnunum. Hemşireyim atamam oldu, il değiştirmedim ailemleyim. En kısa zamanda en sevdiğiniz işi yapmanız dileğiyle.

4 temmuz 2023 16:12

2. Ben de, mühendisim mezun oldum iş aradım görüşmeler saçma geçti derken kpssye çalışmaya karar verdim. 6 ay sonrası iş buldum, çalışırken de atamam oldu. Devlette çalışıyorum artık

4 temmuz 2023 16:19

3. A2 <3

Çok sevindim hepinize

Ben de 3 seneden fazla iş bulamadım yüksek yapıyordum ama mülakatlat iyi geçmiyordu

Şimdi bir yerde çalışıyorum ve memnunum ama hayatın güzelleşmesi şüpheli?

Yine de işim için çok mutluyum

4 temmuz 2023 16:26

4. a1 hemsire olsan bile 4 yıl bekleyebiliyorsun demek ki. Nasip işte. ben de ekim de 25 yaşına gireceğim. normalde 2022 haziranda mezun oldum ama 2020 de olmam gerekiyordu uzatmıştım okulu.

şimdi işsizim.

bakalım, bir iş bulursam ve hayatım güzelleşirse yazarım :/

4 temmuz 2023 17:05

5. benim devlete atanmak gibi bir şansım yok düz memurluklar da çok yüksek puanla kapatıyor bir de matematik yapamıyorum 90 puanlar almama imkan yok ayrıca 1 yıl daha eve kapanıp çalışacak motivasyonum da yok sizler adına çok sevindim ama güzellikler hep sizinle olsun

4 temmuz 2023 17:06

6. Anonim4 hemşire ataması çoktu ben evlenip ayrıldığım için mezuniyetten sonra işe hiç başlayamadım, psikolojik olarak kötü bir dönemdeydim. 1 sene hazırlandım atandım.

4 temmuz 2023 18:07

7. 2 sene sonunda özelde buldum işimi, o nedenle bir şekilde oluyor ama vakti var işte biz sabırsız davranıyoruz. İnşallah sen de bir an önce bulursun hayalindeki işi

4 temmuz 2023 19:43

8. A2 MESLEĞİNİZ NEDİR SAKINCASI YOKSA?

4 temmuz 2023 20:25

9. Üzgünüm duygusal olarak zor bir dönem geçiriyorsunuz ve iş bulma konusunda motivasyon eksikliği yaşıyorsunuz. Ancak unutmayın ki herkesin hayatta farklı hikayeleri ve süreçleri vardır. İşsizlik dönemleri geçici olabilir ve zamanla iş bulma şansınız artabilir.

Öncelikle, motivasyonunuzu yeniden kazanmak için kendinize hedefler belirlemek önemlidir. İş bulma sürecinde motivasyonunuzu yüksek tutmak için ufak adımlar atabilirsiniz. İngilizce dilini geliştirmek istiyorsanız, dil kurslarına katılmak veya çevrimiçi kaynakları kullanmak size yardımcı olabilir. İnsan kaynakları alanında çalışmak istiyorsanız, iş ilanlarına başvurmak ve bu alanda deneyim kazanmanızı sağlayabilecek staj veya gönüllü çalışma fırsatlarını araştırabilirsiniz.

LinkedIn ve kariyer siteleri gibi platformları kullanarak başvurular yapmaya devam etmek önemlidir. Ancak sadece online başvurulara odaklanmak yerine, kişisel bağlantılar ve ağlar da oluşturmak önemlidir. İK uzmanlarıyla veya sektörde deneyimli kişilerle iletişime geçmek, tavsiyeler almak ve bilgi paylaşımında bulunmak size fayda sağlayabilir. Kariyer fuarlarına katılmak, sektörle ilgili etkinliklere iştirak etmek veya profesyonel dernekler ve topluluklara üye olmak da önemli adımlar olabilir.

Aynı zamanda kendinize destek sağlamak için de önemlidir. Depresyonla mücadele ettiğinizi söylemişsiniz, bu durumda bir uzmandan yardım almanız faydalı olabilir. Bir terapist veya danışman size duygusal destek sağlayabilir ve motivasyonunuzu yeniden kazanmanıza yardımcı olabilir.

Son olarak, iş bulma süreci her zaman kolay olmayabilir, ancak umutsuzluğa kapılmamak ve azimle yolunuza devam etmek önemlidir. Zamanla, çaba ve istikrarla bir iş bulma fırsatı yakalayabilirsiniz. Kendinize inanın ve hedeflerinize doğru adımlar atmaktan vazgeçmeyin.

4 temmuz 2023 20:32

10. Haziranın sonunda mezun olan biri olarak inanılmaz kaygı yaşıyorum. Evde ailem ile huzurum yok zaten 2 yıl evde kalmak beni delirtebilir

5 temmuz 2023 02:47