Yaa süslü jdjdjdj bende bu sorunun 18 versiyonunu sordum bunu da takibe alayım jfhfff
ders konusunda aşırı savsaklamasan kendINI BIR ŞEKILDE KURTARIYORSUN ZEKIYSEN. SENDEN ÇOK DAHA TEMBEL TIPLER NELER NELER BAŞARACAKLAR. HAYATINI YAŞAMAYA BAK. GENÇLIK GERI GELMIYOR AŞIK OL SEV SEVIL GEZ TOZ
Borsaya gir. Cesur ol.
Gereksiz insanlar için kendini üzme bu yaşların geri gelmeyecek. Eğer hala hayatta ve sağlıklılarsa ailenle vakit geçirmeyi ihmal etme ergen triplerini bırak.
Kimseye güvenme. Bencil ol olmasanda bencilsin diyorlar
arkadaşlarınla arayı soğutma, bağını koparma, insanları ara sor. yaş 30'a yaklaştıkça yalnızlaşıyor insan.
18 yaş için sorulan soruya verdiğim cevabı aynen yapıştırıyorum.
"harika gidiyorsun. verdiğin her kararın arkasındayım. senin için en iyisini senden başkası bilemez. çalışmaya, adım atarken pişman olmayacak şekilde ince eleyip sık dokumaya, çevre tasarımını sade ve efektif tutmaya devam et. bazen etrafında insan olmayacak ama yalnız hissetmeyeceksin çünkü kendinin en iyi dostu sensin. istemediğin hiçbir şeyi yapmak zorunda değilsin, fedakarlık adı altında senden istenenlere karşı dikkatli ol. sana bu yüzden bencil diyenler olacak, olsun. gittiğin yolda bir sıkıntı yok, aynen devam ama kendin için öğrenmen gereken şeylerden biri yatırım. tasarruf edebiliyorsun ama paranı nasıl değerlendireceğini bilmiyorsun, en hızlı şekilde bunu öğrenip erken yaşta finansal özgürlüğün için gerekli adımları at, pişman olmayacaksın."
27 yaşımdan 18 yaşıma bunları söylerdim. eksikliğini en çok hissettiğim şey o yaşlarda finansal özgürlük kavramıyla tanışmamış olmam, ha bundan da pişman değilim geç de olsa tanıştım ve gerekli adımları attım, atmaya da devam ediyorum. o yaşlardan itibaren bu bilinçte olabilseydim bambaşka bir noktada olacağıma eminim. eğer 18 yaşındaysan mutlaka bu konu üzerinde araştırmanı yap ve senin için en uygun yatırım şekline yatırım yapmaya başla, ne kadar erken o kadar iyi.
Olmuyorsa oldurmaya çalışma. Sevmediğin hiçbir şeyi yapmaya mecbur değilsin. Kendine güven ezdirme sen değerlisin derdim.