2000'li olup yeni uniye baslayacak olan var mi?

kizlar merhaba ben ilk olarak 2018'de sinava girdim 30k (gizlinot: say)gibi bir sey geldi daha iyisini yaparim diye mezuna kaldim.mezun senemde maalesef sinava iki ay kala motor carpti tibia ve fibula kemiklerim kirildi sinava bile giremedim.bu yil istedigim bolum ve uni geliyor ama kendimi biraz kotu hissediyorum.arkadaslarimdan bazilari 3'e gececek.acaba adaptasyon sorunu yasar miyim?benim gibiler var mi?bir de yokatlastan yerlesenlerin mezuniyet yilina baktim cogu ilk giris puan yukseldikce yasi buyuk olan azaliyor :(

1. kendimden hep 2-3 yaş büyüklerle okudum, hiçbir sorun olmuyor. ODTÜ’de (en azından benim bildiğim bölümlerde) çok fazla 19-20 yaşında üniversiteye başlayan vardı.

31 temmuz 2020 00:32

2. Süslü sorundan bağımsız sen böyle diyincw kendimi yaşlanmış hissettim 🤧

31 temmuz 2020 00:34

3. süslüm ben 2018de yerleştim ama sınıf arkadaşlarımdan ya da bir alt sınıftaki arkadaşlarımdan bu sene sınava giren ve daha önce yerleşmemiş çok kişi vardı. tıp, diş değil de mühendislik düşünüyorsanız eğer birinci sınıfta bile yaşıtınız veya sizden büyük kişilerle tanışmanız çok olası:')

31 temmuz 2020 00:38

4. Olur mu öyle şey süslü. Bizim bölümde 30 yaşında başlayan da var 40 yaşında başlayan da. Bir sürü kişi bir yerleri bırakıp geliyor zaten. Sormazlar bile kaç yaşındasın diye . Normal şeyler bunlar üniversite hayatında. Takmayın kafanıza

31 temmuz 2020 00:38

5. Yaa kuzum hiç takma kafanı asla sıkıntı olan bişey değil bu. ben lisede bı üst dönemle bile iletişim kuramazdim çok farklı gelirlerdi. Ama üniversitede öyle olmuyo hiç çekinme. Ben ilk senemde kazanıp hazırlığı da atladigim için 18de başladım direk. Abartısız söylüyorum 100 kişilik bölümdeki tek 18 bendim. 20 21 o kadar çoktu ki. Senin gibi mezuna kalanlar, bölümü bırakıp tekrar hazırlananlar, hazırlıkta kalanlar adfjskjdkdj gerçekten hiç önemi olmuyo istediğin yerin tutmasına çok sevindim umarım çok guzel bir üniversite hayatı yaşarsın :)

31 temmuz 2020 00:40

6. 20 yaşında üniversiteye başlamak neden adaptasyon sorunu yaşatsın ki 20 yaşındasın daha "20" gören de 40 oldu da jenerasyon farkı yaşayacaksın sanır. 40 ında da üniversite okunur çok da güzel olur ;) üniversite orası lise değil senden daha büyüklerle karşılaşma olasılığın da epey yüksek yani hiçbir şey olmaz. geçmiş olsun hayattasın sağlıklısın istediğin bölüm geliyorsa ne güzel işte tadını çıkar bunları düşünmek yerine.

31 temmuz 2020 00:44

7. suslu ben 98 liyim ve 2000 lilerle okuyorum, sinifta 96,97 li falan da var ama az. kafa dengi bulmak biraz zor :/

31 temmuz 2020 00:47

8. 2001 liyim geçen sene başladım ben. İlk senesinde kazananlar olarak sınıfta 3-5 kişiyiz. Sınıfın geri kalanı 2-3-4. Senelerinde kazanmışlar hiç de sorun yaşamıyorlar

31 temmuz 2020 00:58

9. Haklisiniz kizlar ben hic uni ortami gormedigimden bir sey diyemeyecegim.biraz da ailemin etkisi var 30k'da gitseydin o zaman,simdi sana abla derler diyorlar.1980.oldum siralama yuksek olunca 2019'da yerlesenlerin cogu ilk girisli ama dediginiz gibi kalanlar falan da oluyordur eminim.hazirligi gecerim diye tahmin ediyorum bakacagiz artik ne diyelim..

31 temmuz 2020 01:01

10. süslü arkadaşlarımın kaçlı olduğundan haberim bile yok öyle söyliyim. zaten bi ders aldığında o dersi alan 1. 2. 3. 4. sınıftan bir sürü insan oluyor, lisedeki gibi herkesin aynı yaşta olduğu bi topluluk yok yani. üstten ders alınca benden 3 4 yaş büyüklerle derse girdim, alttan ders alınca benden 2 3 yaş küçüklere girdim falan. kimse kimseye yaş sormuyor bile sıkma canını

31 temmuz 2020 10:36