21 yaşında intiharı düşünmek? lütfen ?

1 senedir hayatım tüm dram filmlerinden kesitleri birleşimi gibi ve ruhum bunu artık kabul etmiyor. geçen sene nisan ayında anne ben bugün çok mutluyum dediğim gün lanetlendim. ertesi gün tedavisi olmayan sadece yavaşlatılabilecek bir hastalığımın olduğunu öğrendim. bir hafta sonra amcamın 3 çocuğunu ve karısını bırakıp sekreteriyle yurtdışına kaçtığını ve arkasındaki 2 milyon türk lirası borcu için tefecilerin babamı sıkıştırdığını öğrendim. insan ilişkilerinde hiçbir zaman mükemmel değildim ama hiç bu kadar kötü olmamıştım. kimse beni görmüyor, kimse beni duymuyor, kimse beni istemiyor. bu sessizlik beni sağır ediyor. birileriyle arkadaşlık kurmayı bile beceremeyen bir asalağın tekiyim. hiç bir şeyi başaramıyorum, elime yüzüme bulaştırıyorum. tüm bu süreçte bir de aşık oldum. onu görmek bile içime küçük bir umut, heyecan getiriyordu ve hastalığı, borcu, yalnızlığımı, ailemi unutturuyordu. onunda bana karşı hisleri olduğunu düşünüyordum ama meğer benimle sadece oyun oynuyormuş onun için hiç bir önemim yokmuş, alay etti benimle resmen. pandemiyle beraber ailemin yanına döndüm. borcun gelmesiyle ailede huzur denen bir şey kalmamıştı ve şuan karantinayla beraber işler iyice çığırından çıktı. ağır bir bölümde okuyorum tüm bunları bir kenara bırakıp online derslere odaklanamıyorum. sınıfta kalmaktan ve ailemin okul sevdası yeter demesinden korkuyorum. çok karışık yazdım farkındayım. belki inanmayacaksınız bununda farkındayım, benim başıma gelmeden önce biri anlatsaydı ben de inanmazdım. 21 yaşında diğer insanların hayatlarına bakıyorum ve bir de kendi yaşadıklarıma. sadece hissizleştim. ölüm o kadar da kötü bir ihtimal gibi gelmiyor. ben hayattan korkuyorum, hep daha kötüsü geliyor. geçecek mi bunlar yoksa ölüm tek çare mi? lütfen inanmayacaklar cevap yazmadan sadece şikayet etsin şuan gerçekten iyi değilim ve dediklerinize etkilemeye çok açığım bir genç kızın hayatıyla oynamak istemezsiniz.

1. 13 ümde babasız kaldım vefat etti evimiz kiraydı ödeyemiyorduk abimle ablam çalışarak beni okutmaya çalıştı abimle ablam evlenip yuva kuramadılar o zaman ilişkileri olduğu halde çünkü evlenmek için para lazımdı o da bizde yoktu akrabalarımız bizi yok saydı baba tarafım hiç aramadı sahip çıkmadı yok sayıldık bu süreçte 3 yıllık sevgilim benden önce yanımda gibi gözüksede sonra ayrıldı zar zor toparlandık derken abim işsiz kaldı iş bulamadı bunada şükür dedim abim kendi mesleğiyle alakasız iş yaptı sonra karantina girdi abimde ablamda ikiside ücretli izne çıktı ne olacakları belli değil çevremde birkaç arkadaşım vardı onlrda vakıf ünilerinde okuyan hergün gezen insanlar ama bi kere bile intihar etmeyi düşünmedim aileme destek olmam lazımdı diyeceksinki neden hayatından bahsettin süslü hepimiz benzerlerini yaşıyoruz şu an ki arkadaşımın babasıda dolandırıldı en kötüsü onunki hukukiydi 10 yıldır ödüyorlar o borcu yeni bitmeye başlıyo sizinki tefeci gibi bir şey babanın imzası yoksa bir avukata başvuracaksınız hakkınızı arayacaksınız gerekirse ev adresini değiştireceksiniz edeceksiniz vs dava açacaksınız hayat hep böyle herkesin yükü kendine göre ağır aşk meşk geç süslüm yerine bir sürü insanlar geliyoe gerçekten sana destek olacak zor zamanlarda destekleyecek insan bu insan öyle bi insanmış ki demek ki Allah sana gerçek yüzünü göstertmiş nereden dönersen kâr şu dünyada bir sürü erkek ve kadın var ilişki en son düşünülecek şey umarım süslü seni tanımasamda dua edeceğim inşallah hayırlısıyla hızlıca kolayca atlatırsın bu kötü günleri

19 nisan 2020 20:08

2. bence orta yaşlı zengin biriyle evlen hem kendin kurtul hem aileni kurtar. okula gerek yok cidden, bu devirde okul okuyunca da bir halt olunmuyor kimse iş bile bulamıyor. ailene ve kendine bu şekilde fayda sağlayabilirsin bence. benim fikrim bu yönde.

19 nisan 2020 20:24

3. Anonim 2 o ne biçim bir tavsiye öyle? Kıt falan mısın 21 yaşında kıza git baban yaşında adamla evlen diyorsun? Kız daha depresifleşsin diye kasıtlı mı yapıyorsun?

Soru sahibi size gelince, hiçbirimizin hayatı mükemmel değil hepimizin başına kötü şeyler geliyor. Evet sizinki biraz erken bir yaşta üst üste gelmiş ama inanın hiçbiri üstesinden gelinmeyecek, uğrunda ölünecek şeyler değil. Pes etmeyin ve savaşın. Eminim ki güzel günleri çok yakında göreceksiniz. Kendinize bir dayanak bulun. Bu aileniz olur, okulunuz olur. Ve bol bol dua edin.

19 nisan 2020 20:33

4. a3 senin verdiğin içi boş telkinler ne işe yarıyor sanki? pes etmeyinmiş savaşınmış. neyle savaşacak? avukat bedava mı sanki? her şey para bu devirde, paranın açmayacağı kapı yok. benim tavsiyem en azından bir çözüm sunuyor. beğenmiyorsan avukat parasını tedavi parasını sen ver madem. kız intihar diyor bu burada kendine dayanak bul diyor. e dayanak bulamadığı için buraya gelmiş soru açmış zaten?

19 nisan 2020 20:45

5. Süslü dibi görmüş gibi hissediyorsan bu iyi bir şey. Çünkü insan dibi gördükten sonra yükselişe geçiyor. Kendi çıkarına olan davranışlarda bulunmalısın. Ders çalışıp iyi bir ortalamayla mezun olduktan sonra hayat sana kapılarını açacak. Bir isin olacak bir evin olacak belki bir araban olacak. Kısacası kendi yaşamını inşaa edeceksin. Psikolojik olarak ben de ciddi anlamda zor zamanlar geçiriyorum. Ama her şeyi kendi yararıma çevirmeye çalışıyorum.kpss çalışıp atanıp bir hayat kurmak istiyorum. Benzer yollardan geçiyoruz süslü, pes etme. Hayattan alacağımız o kadar çok şey var ki. Hepsine tirnaklarimizla kazıya kazıya sahip olalim. Hassas insanlar için bu dünya çok zor. Ama adapte olalım

20 nisan 2020 10:46