21 yaşından sonra keman çalmak öğrenilir mi?

merhabalar süslüler, hepinize sağlıklı günler. keman ve piyano çalmayı öğrenmek istiyorum fakat bu yaştan sonra öğrenebilir miyim emin değilim. sizce yaş sorun olur mu?

1. geç yaşta başlanmaz yalanını kim uydurdu ya? böyle bir şey yok süslüm gayet öğrenirsin. sadece sıkılmadan devam etmen gerek

19 ağustos 2020 22:24

2. 28 yaşındayım keman çalmayı öğrenmeye geçen sene başladım. Corona, kpss derken bir süredir elime alamıyorum ama ondan önce gayet iyi ilerliyordu herşey. En önemlisi beni mutlu ediyordu çalmak. Konçerto verecek kıvama gelemezsin belki ama çok güzel bir hobin olur. Bence en kısa zamanda başlamalısın.

19 ağustos 2020 22:34

3. Teşekkür ederim süslüler. Enstrüman çalmaya erken yaşta başlanması gerektiğini söyleyenleri görmüştüm o yüzden sormak istedim. Ben de kendime güveniyorum aslında istersem yapabilirim. İnşallah her şey normale döner de ben de kurs bulup gidebilirim

19 ağustos 2020 22:34

4. Sizin adınıza sevindim anonim 3 süslüm. Peki keman çalmak zor mu? Gitar çalmayı kolay bir şekilde öğrenmiştim mesela.

19 ağustos 2020 22:37

5. Biraz zor maalesef süslü, özellikle perdesiz bir enstrüman olduğu için doğru noktaya parmağını basıp doğru sesi çıkarmak insanı zorluyor ve çok çalışmak gerekiyor. Birde kol ve boyun ağrısına neden oldu bende birazcık :)) ama bir şeyler çalmaya başlayınca insan çok mutlu oluyor ve zorluğuna değiyor :)

19 ağustos 2020 23:49

6. 26 yaşından ve elektro gitarımla sesleniyorum :) şu an gitar değil ben ağlıyorum daha çok, ama illaki calacagim :)

20 ağustos 2020 00:32

7. Teşekkürler anonim 3 süslüm, umarım başarırım. Anonim 5 süslüm size de başarılar diliyorum eminim siz de öğrenip güzel parçalar çalarsınız gitarınızla :)

20 ağustos 2020 01:52

8. Anonim 3 süslüm bir şey daha sormak istiyorum. Kemanı kursa gitmeden evde video falan izleyip kendi kendime çalışarak öğrenmem mümkün olur mu acaba? Ortalık bu durumlardayken kursa gitmek içimden gelmiyor maalesef.

20 ağustos 2020 01:59

9. Ne yaptınız süslüler öğrenmek istediğiniz enstrümanları çalmaya başladınız mı? :)

18 mayıs 2021 19:09