24 yaşındayım ve ölmek istiyorum?

hayatta hiçbir şeyi tam anlamıyla başaramadım. iş bulur muyum bilmiyorum. yük olmak istemiyorum bu dünyada daha fazla. herkes benden iyiymiş, ben geride kalmışım sanki. hevesim kalmadı. 4e 5e kadar uyumuyorum. saçımda da beyaz çıktı. bana bir şans verildi bu hayatta ama geç kaldım, kullanamadım. biliyorum ki ölsem kimse üzülmeyecek. sadece ailem için yaşıyorum ve çok sıkıldım dayanmaktan

1. sen = ben. nereye kadar dayanabilicem bilmiyorum bir bok olmadı benden bu saatten sonra da olmaz

5 aralık 2021 12:41

2. Resmen ikinci benliğim soru açmış hayret bir şey

5 aralık 2021 12:44

3. sana gelene kadar ne yükler var şu dünyada be 24 yaş hiçbir şey için geç değil saçmalama kendine acımaktan üzülmekten de vazgeç. 18 imde beyazlarım vardı ben de çok sıkıntı çektim zaten çekmeyen yok neredeyse bu ülkede. ölüm hiçbir şeye çare değil vakti gelince gideceğiz acele etme be kuşum.

5 aralık 2021 12:52

4. Yok zaten intihar edecek kadar cesur bile değilim ki 🥺

5 aralık 2021 13:36

5. geç kalmadın ss. 24 çok genç bir yaş. ölsen de ailen üzülür, bu herkes için aşağı yukarı böyle.

bi pskiyatra git eğer maddi imkanlar varsa, yoksa da yaratmak için bir şeyler yap mümkünse. ilaç ya da terapiyle yol katedersin.

böyle beklersen hiçbir şey değişmeyecek, daha da kötü hissetmeye başlayacaksın. o yüzden şu an hala hayatta olan kendin için bir şey yap ve profesyonel yardım al.

5 aralık 2021 14:27

6. ah yorumlarda 24 yaş için genç demişsiniz de kız 18 yaşında falan değil ki. nasıl bir bunalım ben çok iyi anlıyorum soru sahibini. kimsenin derdini de küçük görmeyin ne dertler var demeyin herkesin derdi kendine büyük. ben ot gibi yaşıyorum maddi imkansızlıklar, sosyal çevre yok yaşama tutunacak bir neden yok hayatın anlamı yok yani. büyük bir çıkmazın içindeyim bazen dışarıda hüngür hüngür ağlamamak için telefona oraya buraya bakıp dikkatimi dağıtmaya çalışıyorum. bu işler hobi edin demekle de olmuyor tükenmişim yemişim hobisini. kısaca kendimi gelecek zamanda hayal bile etmiyorum bir yere ait hissetmiyorum ailem dışında hiçbir insanla iletişimim bağım yok biri silah verse kafama sıkıp kurtulsam diyorum. günün her anında her şeyi sorguluyorum kafamın içi hep dolu. çok sıkıntılı dönemlerden geçiyorum sonu ne olur bilmiyorum. dışarıda insanlara bakıyorum hepsinin bir hayatı var imreniyorum bir de kendime bakıyorum ruh gibiyim. ölsem bir tek arkamdan annem ağlar gerisi birkaç gün üzülür sonsuza dek unutulur giderim.

5 aralık 2021 16:29

7. Yorumlar için teşekkür ederim kızlar... 🥺

A2 evet bana geçen gün biri "18 gibisin zaten neye üzüldün, her şeyi halledersin" dedi. Ben de "ama 18 değilim" dedim birden ağlamaya başladım :') yaşamayan bunalımı anlamakta zorlanıyo

5 aralık 2021 20:56

8. David Burns - İyi hissetmek kitabını okur musunuz süslüm. Eskiden ben de geç kalmış hissine çok kapılıyordum ama sonradan öğrendim ki gerçekten de bu hayatta herkesin kendi zaman dilimi var ve o zamana göre yaşıyor. O yüzden geride kalma durumunu lütfen kafandan at. İş bulma sürecinde bu psikolojiye girmeni de çok iyi anlıyorum ama gerçekten bu hislerin geçici olacağına inan. Yürüyüş insanı çok rahatlatıyor.Bol bol canın sıkılınca yürü.

Benim de çevremdeki insan sayısı az, okulum uzuyor ve daha birçok şey ama kendimi bir yük olarak düşünmüyorum. Kendi değerimin farkındayım. Lütfen bakış açınızı değiştirin

6 aralık 2021 01:23

9. A8 teşekkür ederim psikiyatristim önermişti okuyup testleri yaptığım halde hiç de iyi hissettirmedi. Zaten gerçekten dipte hisseden insanlar böyle bir kitaola iyi hissedemiyor, olmuyor. Faydası varsa da umudu olana vardır herhalde. Ama teşekkürler düşünüp önermişsin, çok tatlı 🥺

6 aralık 2021 03:12

10. Nasılsın süslü?