25-26 yaş bebek sahibi olmak için erken mi?

bu yaşlarda anne olanların tecrübeleri nelerdir, sizin düşünceniz nedir?

1. Eger erken evlenilmişse 23 yaş gibi düzen oturmuştur o yüzden erken degil bence. Ama yeni evlenilmişse ne kadar öncesi de olsa biraz beklenmesi taraftarıyım o zaman erken.

14 mart 2022 14:57

2. Biyolojik olarak hayir, geri kalani tamamen sizin beklentileriniz ve isteklerinizle alakali. Kisiden kisiye degisir. Ben 26 yasindayim ve en az 10 yil cocuk istemiyorum sonrasinda belki cok istersem evlat edinirim. Baskasi genc anne olmak ister 22sinse dogurur. Kendiniz ne istiyorsaniz onu yapin, burda milletin "ayy 35 yasinda mi evlenmisss, cok erken daha bu nasil vizyonsuzlukk" demesine bakmayin.

Isiniz varsa, duzeninizi oturtmussaniz yeterli gelire sahipseniz ve cocuk yapmak istiyorsaniz yapin gitsin. Erken olmasinin da gec olmasinin da kendine gore zorluklari kolayliklari var.

14 mart 2022 15:04

3. 26 yaşımda kendi arkamı toplayamıyordum:/ erken geliyor, 30'da oldum. O bile erken gelmişti. herkesin kendi deneyimi olduğundan net, genel bir şey söylemek doğru olmaz.

14 mart 2022 15:04

4. Maddi durumunuz nedir buna bağlı ailelere güvenerek yapacaksanız evet coook erken

14 mart 2022 15:09

5. Bana erken geliyor açıkçası bu yaşlarda daha kendini tamamlama, hayat deneyimi vs. Hiçbir şey olmuyor günümüzde. (gizlinot: 22 yaşına kadar hayatımızı genel olarak anne baba himayesinde ve sadece okula gidip gelmekle geçiriyoruz. )

Ben o yaşta daha kendim neyim ki bir çocuğa büyürken ne aktaracağım diye düşünüyorum.

14 mart 2022 15:10

6. Ben 25 te evlendim. Bana göre cok erkendi mental olarak ama belki fiziksel olarak daha risksiz kolay bile hamilelik yasardim muhtemelen. En azindan tarama testleri bile cok farkediyor yaşla. Ama bu isler kader, maddi manevi olarak hazir olmak cok daha önemli. 29 yasinda hamile kaldim.

14 mart 2022 15:10

7. bu çok kişisel bir şey aslında. üniversiteyi bitirir bitirmez iş bulup evlenmişsinizdir, 3-4 yılda da düzeninizi oturtmuş maddi olarak da manevi olarak da hazır olmuşsunuzdur, yaşınıza göre olgunsunuzdur gayet normal. biyolojik olarak da güzel bir yaş, sevdiğin kişiyle olduktan sonra bence gayet uygun bir yaş.

ama sen daha 3 ay önce evlenmişsindir, kariyerin oturmamıştır. çocuk için iş bırakman gerekir, sonra geri dönecek bir işin olmaz falan, eşinin tek maaşıyla zorlanacaksınızdır vs. o zaman erken.

14 mart 2022 15:13

8. Ya arkadaslar ufalin da cebimize girin, 25-26 o kadar da kucuk bir yas degil gayet yetiskinsiniz bu yasta. Cocuk yapmak, evlenmek vs istemiyor olabilirsiniz (ben de istemiyorum) ama abartmayin sanki 12 yastan bahsediliyor :d

14 mart 2022 15:17

9. Değil ancak işten çıkma durumu oluyor ister istemez. Ablam doğumunu 25 yaşında yaptı, gazeteciydi. Çok az bir süre izin verdiler doğumdan sonra. Ücretsiz izne de çıktı ama iş yeri sıkıntı yaptığı için çocuğuna evde kendisi bakmaya karar verdi bazı durumlardan ötürü. Şu an hala çalışmıyor, yeğenim üç yaşında. Tekrar dönmeyi düşünüyor mu bilmiyorum ama bu kadar uzak kaldıktan sonra dönmesi de zor. Bilinen bir haber kanalında üst düzeyde calisiyodu bu arada.

14 mart 2022 15:32

10. Öküz diyebilirsiniz a12.

14 mart 2022 15:46