25 yaşından sonra psikoloji okumak?

bilgisayar mühendisliği mezunuyum ama mesleğimi sevemiyorum. klinik psikolog olmak istiyorum. bu yaştan sonra psikolojiye başlamanın çok eksisi olur mu sizce?

1. hiç bir eksisi olmaz. 35 yaşına geldiğinizde keşke demeyin.

4 ekim 2022 20:20

2. İlk lisansın iyiymiş süslü. O olmazsa ondan ekmek yersin. Senin için Okunabilir bence.

4 ekim 2022 20:25

3. aksine ben de psikoloğum ama keşke bilgisayar mühendisi olsaydım diyorum. süslü klinik psikolog olmanız için +2 yıl yüksek lisans ile toplam 6 yıl okumanız gerekiyor. bir yıl hazırlanma desek en iyi ihtimal 32 yaşınızda klinik psikolog olabileceksiniz. ama yüksek lisans okumak o kadar kolay değil. rekabet yüksek. ya para verip özelde okuyacaksınız ya da 4 yıl boyunca çok hırslı bir öğrenci olup ortalama kasıp hocaların gözüne gireceksiniz. ki ikinci ihtimal düşük bence çünkü 18 yaşındaki bir öğrenci ile aynı motivasyona sahip olacağınızı düşünmüyorum 2. üniversitenizi okuyorsunuz üstelik. açıkçası, göze alıyorsanız yapın ama bence pek mantıklı değil.

4 ekim 2022 20:26

4. Hahah keşke mühendis olsaydım psikoloğum ben de para sıfır..

4 ekim 2022 23:09

5. Atlamış olacağım ama ben de bir öğretmen olarak keşke bilgisayar mühendisliği okusaydım diyorum:d

5 ekim 2022 00:58

6. Yakın arkadaşım 29 yaşında ve psikoloji 2.sınıf öğrencisi. 1 sene de hazırlık okudu. 18 yaşındakilerden daha hırslı diyebilirim ve ortalama da kasıyor. İlk lisansı hukuk, yoğun olmasa da avukatlığı da sürdürüyor. İstiyorsan yapabilirsin

5 ekim 2022 01:43

7. Ayrıca hocalar da çabası karşında takdir ettiler ve ilgileniyorlar arkadaşımla. Diğer öğrencilerden farklı bir iletişimleri oluyor

5 ekim 2022 01:44

8. Paran varsa neden olmasın. Masterı, Eğitimleri falan pahalı çünkü. Paran yoksa psikoloji iyi bir bölüm değil.

5 ekim 2022 01:55

9. Psikologum yl yapıyorum aklın varsa okuma hepimiz sürünüyoruz. Evinden 1-2000 kazanan meslektaşımı da kutluyorum (!). Keşke sayısal olsaydım da bilg okuyup ülkeden göçebilseydim

5 ekim 2022 02:48

10. kızlar bu bolumde cok kazanmak için ne yapmak lazım? önerdiğiniz bir alt alan var mı?

5 ekim 2022 02:56