Ekonomik mecburiyeti hariç tutuyorum.
Tam saldıracaktım nerde yaşıyorsun bura tr diye ama açıklama yapmışsın dnssj normal değil bence ekonomik özgürlüğüm olsa koşa koşa giderim ailemin yanından bunu yapmayan ana kuzusudur
kadınlar normalse erkekler de normal benim için
Ekonomik mecburiyet yoksa kendi ayakları üstünde durmaya poposu yemiyo demektir. Annesinin hizmetçliğinin tadını çıkartıyo. Çamaşırı yıkanıyo, yemeği yapılıyo, temizliği yapılıyo, ütüsü yapılıyo. Bedava hizmetçi.
E kadinlar da yeri geliyor 40 a kadar aileleriyle yasiyor ya da daha fazla. Ben maddi acidan imkani olan bir insanin (kadin erkek farketmez) ailesiyle ozellikle yasamak isteyecegini dusunmuyorum zaten belli yastan sonra. Mecburiyete de biz yorum yapamayiz.
Neden anormal olsun onu anlayamadım? Bir eve kira vermek, o evi geçindirmek onun için mental olarak bile zor geliyor olabilir. Dünyadaki herkes kadıköyde yaşamıyor arkadaşlar nasıl hayatlar bunlar
Gayet normal neden olmasınki? 25 yaş üstünde bi kadının ailesiyle yaşaması da, 25 yaş üstünde bi erkeğin ailesiyle yaşaması da çok normal. Ekonomik sebepleri kenara bırakalım demişsiniz, o zaman ailesine düşkündür belli bir düzeni seviyodur açıkçası ben tek yaşayan bi adamla olmak istemiyorum. 29 yaşındayım hala ailemleyim bu durumdan da çok memnunum.
Tercih meselesi ya. Ekonomik özgürlükten bağımsız iki örnek vereyim. Bir tanıdığım erkeğin ailesi baya Arnavutköy'de mini bir yalıda yaşıyorlar. Çocuk eve çıksa beşiktaki sevgilisiyle yaşayacak ama Arnavutköy'deki hayatından vazgeçmek istemiyor pek. Ona zor gelen o mesele.
Diğeri de anne babası çok yaşlı, annesi kanser hatta. İstese çıkabilir ama gece bir şey olur korkusuyla onlarla yaşamaya devam ediyor. Gidip bakıcı tutmak yerine kendisi yaşamak istiyor zaten vakitleri çok kalmadı diye. Bence gayet normal bir şey bu.
Süslüm valla İtalya'da yaşadım 2 sene. Avrupa falan bak, kiralar da o kadar yüksek değil orada erkekler aileleriyle yaşıyorlar gayet hala. Hatta çoğu kişi evlenince bile babaanne dedeyle beraber birlikte yaşıyor geniş aile olarak. +25'i bırak 30 yaşında ailesiyle yaşayan erkekler görmüştüm. Dünyanın her yerinde olabiliyor yani bu
Duruma bağlı. Ben bir soru sormuştum 35 yaşında annesiyle yaşayan erkek diye linç yemiştim. Yine maddiyat dolayısıyla. Maddi durumu gayet iyi bir ana kuzusuydu oysa ki. Hem maaşlı bir mesleği var, hem toprak zengini. Evlense annesini yanına almak isteyeceğine eminim. Ev geçindirmek zor geliyordur da mental olarak bilmem ne yazan olmuş, işte tam da bu yüzden bu bir sorun zaten. Ev geçindirmeyi bilsin bir zahmet. Kendi başına hayatta bir şeyleri başarabilecek, taşıyabilecek kabiliyeti olsun. Ben yapabiliyorsam o da yapmalı. Hele ki bu yaşa gelmiş bir adamsa. Ama 25 yaş hala bir şeylerin çok başı, normal geldi bana ailesi ile olması. İlerleyen dönemde kendi hayatını kurabilir.
Şimdiki sevgilim de ailesiyle yaşıyor. Pandemi dönemi ailesi hastalanıp yalnız kalınca şehir değişikliği yapıp gelmesi gerekmiş. Sonra da ayrı eve çıkıp kira ödemek istememiş. Ama kendi başına yaşamayı, bir evi idare etmeyi de biliyor. Beni rahatsız etmedi ailesi ile yaşıyor oluşu, mantıklı buldum yaptığını.
Niye erkekler kadınlar diye ayırıyosunuz ki onu anlamadım erkekler özgür ruhludur mutlaka ayrı yasamalidir kafasiysa tehlikeli. Sadece par değil kişilikle alakalı ailesi ilimlidir, ailesinden biri hastadir, belki evde iş gucle uğraşmak istemiyordur, evde ailesinin sesini duysa da yetiyor. 33 yaşındayım çalışıyorum ve ailemle yaşıyorum.