25 yaş evlilik için çok mu erken?

liseden beri süren bir ilişkimiz var, 1 senedir ikimiz de çalışıyoruz. ikimiz de ailelerimizle yaşıyoruz bu sebeple birlikte yalnızca kafelerde vs buluşabiliyoruz ve bu da çok yoruyor. benim ailem rahat bir aile olmadığı için tatile de gidemiyoruz birlikte. bu yaz evlenmeyi düşünüyoruz ben 25 o 26 yaşında olacağız. sizce çok mu erken? bir yandan üniversitede hep ailemle yaşadığım için bir evin sorumluluğunu almak için çok erkenmiş gibi geliyor bir yandan da hala liseli gibi yalnızca kafelerde buluşmaktan, birlikte bir ev hayatımız olmamasından çok sıkıldım. ne düşünüyorsunuz?

1. bir evin sorumluluğunu almak için çok erken geliyordan kastım da aslında bir evim olmasını kendi hayatımı kurmayı çok istiyorum ama ev işi bilen bir insan olmadığımdan kendimi çocuk gibi hissediyorum, hiçbir şeyi beceremezmişim gibi geliyor :(

2 ocak 2021 20:12

2. aynı durumdaydık, evlendik. pişman değilim ama evliliğin kariyerimi kötü etkilediğini düşünüyorum. daha geç evlensem daha iyi bir kariyerim olabilirdi.

2 ocak 2021 20:14

3. Ev işi, ev sorumluluğu evet zor ama bunlar zamanla öğrenilecek şeyler. Onca zamandır birlikteymişsiniz, 20 yaşında olup evlenmek için erken mi demiyorsunuz sonuçta. Bence erken değil, evlenmek için yaştan önce düşünülecek daha büyük kriterlerin olduğunu düşünüyorum ben.

2 ocak 2021 20:15

4. Ben olsam evlenirdim.

2 ocak 2021 20:18

5. Evin sorumluluğu hiç kolay değil eşinizin tutumu da çok önemli. İlleri birlikte yapacaksanız, maddi olarak durumunuz uygunsa yaşınız çok küçük değil. Birlikte yaşamak çok güzel, nereye gidersen git ortak eve dönmek de öyle. Bence emin olun ve ailenizin de fikrini alın. Mantıklı bir aileyse fikir konusunda bizden daha çok yardımcı olurlar.

2 ocak 2021 20:20

6. Uzun ilişkinin suyunu çıkarmaktansa evlenmek mantıklı erken de değil. Karşındaki kişiden eminsen neden olmasın

2 ocak 2021 20:21

7. Ben 24 yaşımda evlendim. Daha çok farklı şehirlerde yaşadığımız için okulu bitirir bitirmez bu kararı aldım. Evlenelim 1.5 sene oldu hiçbir olumsuzluk yaşamadım evliliğimde ama yanlızken yapabileceğim çoğu şey tabi ki bir nevi kısıtlı kaldı atıyorum yurt dışına çıkıp yüksek lisans yapmak gibi çünkü evli olunca karşındakine hadi ben gidiyorum sende burada otur beni bekle diyemiyorsun herkesin bir iş güç durumu var.Yani demek istediğim tek başıma iken bekarken yapmak istediğim herşeyi yapıp ondan sonra evlenmek isterdim.

2 ocak 2021 20:33

8. Partnerime yeterince güvenip seviyorsam ve işim gücüm yerindeyse evlenirdim ben.

2 ocak 2021 20:34

9. Bence degil, o treni kaçırdığını düşünen biri olarak kesinlikle şimdiki aklımla o yaşlarda evlenirdim.

2 ocak 2021 20:45

10. çok teşekkür ederim yorumlarınız için kızlar.

açıkçası erkek arkadaşım açısından çok tereddütüm yok zaten uzun yıllardır birlikteyiz, tabii ki bir insanı aynı evde yaşamadan %100 tanıyamazsınız ancak bu bizim için bir seçenek değil maalesef.

aile konusunda annelerimiz evlenmemizi istiyor ama şuan istemiyorum desem hayır evleneceksin diye baskı yapmaz yani, hevesleniyor sadece. babamsa ne zaman kendinizi hazır hissederseniz o zaman evlenin diyor.

ikimiz de özel sektörde çalışıyoruz gelir açısından toplamda yaklaşık 10k gelirimiz olacak ancak istanbulda yaşadığımızdan ve ev de kira olacağından çok yüksek bir gelir değil tabii ama geçiniriz diye düşünüyorum. kariyer açısından ikimiz de şuanki işlerimizden %100 emin değiliz ancak tecrübemize göre imkanı iyi olan işler fakat karşımıza daha iyisi çıkarsa değerlendiririz kafasındayız. ikimiz de istanbulda aynı bölümde yüksek lisans düşünüyoruz evliliğe pek engel olacağını düşünmüyorum yurtdışı düşünmediğimizden. ama kariyer konusunda %100 emin bir noktada değilim söylediğim gibi. hiç olabilir miyim onu da bilmiyorum.

birlikte yaşıyor olsak ya da en azından birimiz kendi evinde yaşıyor olsa belki çok acele etmezdim ama sevgilimle oturup bir film izlemek ya da birlikte yemek yapmak gibi en basit aktiviteleri bile yapamamak beni çok yoruyor. bir de etrafımdan uzun ilişkiler aşırı uzayıp bir yere bağlanmadığında aşırı laçkalaştığını gördüm hep. bunun olmasını da istemiyorum.

2 ocak 2021 20:49