26 yaşında mezun olmak? biliyorum çok soruldu ama?

merhaba süslüler. hesaplarıma göre 26 yaşında mezun olacağım, şu an 23 yaşındayım. maalesef biraz geç başladım üniversiteye ve bölüm değişikliğiyle de uzadı. şimdi türkiyenin en iyi 3 devlet okulundan birinde mühendislik okuyorum, not ortalamam 3.6 ve yandal yapıyorum. bir kulüpte yönetim kurulundayım okul hayatımı da aktif geçirmeye çalışıyorum. ama içimdeki bu ezikliği, geç başlamış ve geç mezun olmanın ezikliğini bir türlü atamıyorum. kendimi kıyaslamaktan çok yoruldum, iyi üniversitelerde çok kişi uzatıyor/geç başlıyor dediler hep ama nedense bana neredeyse hiç denk gelmiyor böyle kişiler. bakıyorum robert çıkışlı daha 21 yaşında mezun olacak insanlar hep etrafımda. yani ben bu eksikliğimi gidersem çok iyi stajlar yapsam çok yüksek ortalama olsa bile diğerleri de armut toplamıyor onlar da benle yarışır hatta benden iyi, üstüne bir de genç. her ne kadar bu durumu 2-3 gün olumladım diyelim tekrar bir şey oluyor biriyle tanışıyorum ya da linkedinine bakıyorum ters tepiyor. mesela yakın gördüğüm insanlara bu konuyu açtığımda "aa bizim sınıfta x teyze var gelmiş hukuk okuyor" "bilmemne amca 60 yaşında tıbba başlamış" bunu iyi hissedeyim diye mi söylüyorlar teselli etmek için bilmiyorum ama bunları duyunca daha da üzülüyorum bilmiyorum. bir de artık yeni ortamlarda yaşımı saklamaya başladım çünkü sınıfın ablası moduna girmek de canımı çok sıkıyor artık, kulüp ders vs aktifliği var ama beğendiğim kişiler 99lu çıkıyor çıldırıyorum. bu çok başka bir konu o da eksik olsun artık da genel olarak ilk bahsettiğim durum beni mahvediyor. benzer durumdaki süslülerimle sohbet etmek isterim, önerilerinizi almak isterim süslülerim.

1. Süslü sizinle aynı durumda değilim fakat herkesin sınıfında sizin gibi olanlar var yani bu çok olağan bir durum.

Anlattıklarınıza göre de normal bi üniversite öğrencisinden çok daha fazla aktif ve başarılısınız.

Her insan ne istediğini 18 yaşında bulamayabiliyor hatta çoğu insan bu yüzden istemediği bir bölümü okuyor bu sebeple mutsuz ve istemediği bir iş hayatı oluyor fakat zannediyorum ki siz istediğiniz bir bölümde ve istediğiniz bir okuldasınız.

Umuyorum ki çok da güzel bir iş hayatınız olacaktır.

28 mayıs 2019 21:52

2. Sınıfınızdan büyük olduğunuz için mutsuzsunuz çünkü büyük olmanın iş hayatında dezavantaj olacağını düşünüyorsunuz. Ancak sizin aktif yaşamınız da onlar için bir dezavantaj?

Herkesin birbirine karşı bir yetenek üstünlüğü olabilir, bu kimseyi daha iyi veya daha kötü yapmaz. Mülakatlarda - eger sorarlarsa- bunu nasıl avantaja çevirdiğinizi anlatın. Xx yaparken mutsuzdum fark ettim sınava hazırlandım, ne istediğimi bildiğim için okurken aktif görevli oldum, küçüklere destek oldum vs vs...

en sonunda ne bildiğin değil kimi tanıdığın önemli ve profesyoneller ergenlerdense senin aklı basında muhabbetini daha katlanılır bulacaklardır.

Özel hayatına gelince zaten artık son sınıflara hatta mezun olanlara bakman gerekiyor ki mezuniyetten sonra çok da geç kalmadan yuva kurabilesin. Maden baktıkların küçük çıkıyor baktığın yeri değiştir şekerim.

28 mayıs 2019 22:49

3. Ne farkeder ya bence takıntı yapmışsımız algını yaşa odaklanmış. Üç beş yaş o kdar farketmez ki. Soran olursa onlarınkine yakın bir yaş söyleyin geçin:)

29 mayıs 2019 01:14

4. alt tarafı 2-3 yaş, inanın iş hayatına atıldığınızda fark edilmeyecek bir detay bu, deneyimleriniz ve kendinize kattıklarınız yanınıza kar kalacak. cv'nizi istediğiniz kariyer alanında doldurmaya ve kendinizi geliştirmeye devam :)

29 mayıs 2019 09:48