27 yaşından sonra yeniden üniversiteye gitmek?

süslüler selam. şu anda bağlı çalışan bir avukatım. tecrübem staj ile birlikte iki yıl yani yeniyim diyebiliriz. mesleğe az çok ısındım, başlangıca göre biraz daha iyi kazanmaya başladım ancak çok ciddi iki problemim var. ilki ve en önemlisi sosyal ilişkilerde problem yaşıyorum. henüz konulmuş bir teşhisim olmadığı için durumumu isimlendiremesem de duruşmada sesimin titrediğini, söylemek istediklerimi ifade edemediğimi, çarpıntı yaşadığımı ifade edebilirim. bazen başka durumlarda da bu tarz sorunlar yaşıyorum. müvekkil görüşmelerinde ise bir sıkıntı yaşamıyorum. bu nedenle artık duruşmalara gitmiyorum, dosya takibi ve danışmanlık kısmıyla ilgileniyorum. bu kısımda iyi olsam bile teknik olarak avukatlık yapmıyorum diyebiliriz yani. ayrıca çok stresli bir iş ve bazen bu durumu kaldıramıyorum. bazen de verdiğim emeğin karşılığını aldığımda çok mutlu oluyorum. meslekle ilgili duygularım karışık açıkçası. ikincisi ise mühendislik okumak istediğimi keşfetmiş bulunuyorum. yurtdışında da geçerliliği olan bir meslek edinme isteğim de mevcut. ancak şimdi sınava hazırlansam seneye sınava girsem 27 yaşında okula başlayabiliyorum. 4 senede bitirebilirsem 31 yaşımda mezun olacağım. türkiye'de veya yurt dışında iş imkanı bulabilir miyim, emek vermeme değer mi bilemiyorum. neticede 22 yaşındaki bir insanla aynı enerjiye sahip olmayacağım, şu an bile pek enerjik değilim kejklfj. ayrıca sağ olsun eşim de çok destek olmuyor. mezun olduğumda yaşımın ileri olacağını, böyle bir şeye ne gerek olduğunu uygun kelimelerle bana ifade etti kendisi. ben de sizlerin fikrini almak, "bu yaştan sonra" mesleğini bırakarak yeni bir bölüme kaydolan veya başka bir iş için uygulamalı eğitim alan, ya da tahsil gerektirmeyen bir işe giren atılan vs.vs. süslülerimiz varsa hikayelerini dinlemek için bu soruyu sormuş bulunuyorum. gerçekten geç mi sizce süslüler? cevaplarınız için teşekkür ederim şimdiden.

1. Gec mi degil mi bir fikrim yok fakat yazilimla alakali seyler yapin. Onu cok acik... bir de tam olarak nasil oluyor bilmiyorum ama bir hocamiz patent avukatligi gibi bir seyden bahsetmisti. Abd de deli paralar kaldiriyorlarmis demisti. Muhendislik uzerine hukuk okursaniz ya da abd de doktorasini yaparsaniz olabilirsiniz gibi bir sey demisti de cok bilmiyorum... belki ilginizi ceker.

14 mart 2021 23:39

2. https://youtu.be/MS_SIM89sZw

Tam sizin soruya cevap niteliğinde. Bu kanaldaki tüm videolar motive edici.

14 mart 2021 23:40

3. yani sizce erken mi soru sahibi? 22-23 yaşında gencecik enerjik mühendis çocuklar işsiz gezerken meydan size kalır mı? biraz realist olun bence

14 mart 2021 23:49

4. Sevmediğiniz işi yıllarca mecburen yapacağınıza sevdiğiniz iş için 4-5 yıl harcayın derim. Bazı mühendislik bölümlerinde okuyan arkadaşlarım daha ilk yıllarda yarı zamanlı çalışarak hem para hem deneyim kazanıyorlardı. Ben de sevdiğim ama çalışma hayatında zorluk çektiğim bir bölüm okudum. Yıllar sonra ilgimi daha çok çeken bir bölüme başladım. Bir yerden sonra okurken çalışmam mümkün olmayacağı için ailem destek olduğu sürece okula devam edeceğim. Eşiniz de sizi manevi ve maddi anlamda destekler umarım.

14 mart 2021 23:49

5. selam suslu ogretmenligi yapamayip 26 yasinda tekrar sinava girip muhendislik kazanip mezun olan sonrasinda da 3 yil ozel sektorde calismis biri olarak konusuyorum. eger sosyal iliskilerde sikintin varsa kesinlikle bilgisayarla ilgili birsey yapmalisin yazilim vs. cunku makine endustri insaat elektrik elektronik hepsinde insalna birebir muhattapsin. yine sana verilen projeler gorevler var yeri geliyor kendi mudurune savunman yada diger departmanlarin calisanlariyla kavga etmen gerekebilyor. tamamen yırtık ve çataçat kavgaci olman gereken durumlar olabiliyor. belki mutlu olamazsin. sadece bilgisayar muh. hem is bulma yurtici yurtdisi imkani fazla hemde cok insanla muhattap olmuyorsun. en azindan bizim yazilimcilar öyle. ama bilgisayar muhendisligi bence cok zor ben asla yapamam mesela. bide avukatmissin esit agirlik mezunusun sayisalda fizik kimya biyoloji iyi yapman lazim. iyi bi okuldan mezun olmak seni 10 adim one gecirir. eger liseden bozma bi anadolu univeristesinde muhendislik okuyacaksan bence hic okuma çünkü is bulma imkanin cok daha az. avukatligi birakip bogazicinden mezun olursan herkes sana inanilmaz basarili gozle bakarken avukatligi birakip isimsiz bir univeristeden mezun olursan isverenler bunu senin basarisizligina yorumlar. burda onemli olan okulun ismi degil kendini gelistirmek diyenler olabilir ancak onlara inanma kariyer sitelerinde isimsiz universitelerin mezunlarinin basvurulari buyuk firmalarin databesine dusmuyor bile sadece isim yapmis unileri filtreledikleri icin. ya iyi univeriste yada tanidik olmadan o cok uluslu firmalara staj icin bile gidemiosun. iyi düşün çünkü cok calisman gerekio.

15 mart 2021 00:18

6. süslü telefondan bakmıştım evli olduğun kısmını okumamışım. ben bu anlattıklarımın hepsini bekarken yaptım. evliyken okul bir arada nasıl olur bilmiyorum. hadi okul neyse de staj vs olucak ve eşin çok destekçi değilse bu evlilik hayatını yıpratabilir. çünkü okulda bazen sen çok çalışkan olsan bile geçirmeyen kıl hocalar olabiliyor. grup çalışmaları vs eşin kıskanç mı bunları iyi değerlendirmen lazım. tabiki hayallerini gerçekleştir ama evlilik hayatını yıprattığına değer mi bunu da denkleme katman lazım ayrıca çocuk vs düşünüomusun. hem okul hem hamilelelik imkansız değil biz kadınlar her şeyi başarabiliriz ama tabiki çok zor olur. maddi durum vs. alacağın karar iki kişiyi etkiliyor bu yüzden eşinin desteklemesi önemli.

15 mart 2021 00:54

7. ablam 31 yasinda 2. üniversitesine basladi. 36 yasinda mezun oldu. okurken part time calisti. ama istedigi bölümü okumasi onu motive ediyordu. o da evli iken yapti bunu. kocasi rahat, destek olan biri. 22 yasindaki birisi ile enerjiniz ayni olmayacak ama sorumluluk bilinciniz cok daha yüksek olacak. bu da büyük bir avantaj.

15 mart 2021 01:00

8. 31 yaş geç değil. 37 yaşında tıp fakültesine başlamıştı zamanında bir akrabam. Herkes ya hocaların senden küçük olacak falan diye bozdu. Ama hiç sallamadı. Pişman da değil. Zor bölüm mü çok zor ama yeni başlayana da zor. Ama mezun oldu ve iyi ki bu yolu seçmişim diyor çünkü eziyetli de olsa sevdiği bir bölüm. Eğer severek okuyacaksanız. Acaba demekten iyidir denemek.

Ama hedefiniz sadece yurt dışıysa, biraz para biriktirip Almanya,norveç gibi ülkelerde ücretsiz yüksek lisans yapabilirsiniz alanınızla ilgili. Ve o 2 yıl içerisinde de mutlaka bir yol bulursunuz bence kalmak için.

15 mart 2021 01:34