29 yaşındayım ama makyaj yapmayı öğrenemedim?

kızlar çocukluğumdan beri ne annem ne herhangi bir yakınımı makyaj yaparken görmedim. ablam vs de yok. kız arkadaşlarımdan herhangi biri de hadi gel beraber makyaj yapalım demedi :d youtube videolarını da izliyorum ama anlayamıyorum yani yüz tipim tıpatıp aynı olması lazım. göz kalemi,rimel ve rujdan öteye geçemedim :/ göz kalemlerim akıyor , baz mı almam gerek bilmiyorum, aldığım fondöten bb kremler çok cakey duruyor, ruj sürünce hep dudaklarımın kuruluğundan kötü duruyor. ten ve saç rengi olarak hande erçel pelin akil gibi klasik buğday ten koyu saç. göz tipim vs bi değişik bilmiyorum yani hangi şekle sahip olduğumu. nası öğrenicem bu makyaj işini?

1. bence baza gerek yok. En azından içinde bol silikon olduğu için ben tercih etmiyorum. yüzünüzü nemli tutun. her gece nemlendirin. dudaklarınızı da sık sık. göz kalemi kullanmıyorum bi fikrim yok. kullandığınız markadan dolayı da olabilir. fondöteni sünger ya da fırçayla uygulayabilirsiniz, hangisinde daha doğal duruyorsa onunla devam edin. ben rt fondöten fırçası kullanıyorum. dudaklara da peeling yapıp sık sık nemlemdirin. mat rujlardan uzak durun. allık yüzü çok sağlıklı gösteriyor. deneyip size en yakışan şekilde uygulayın. ben gülümseyip hafif dokununca yakıştırıyorum. aynı şekilde rt allık fırçası kullanıyorum. onun dışında göz makyajı da bol pratik bencee

15 eylül 2020 14:48

2. deneyip olmadığını görünce bırakırsanız eliniz alışmaz süslü. fondötenler cilt tipinize uygun olmayabilir, fazla sürüp yediremiyor olabilirsiniz, cildiniz nemsiz olabilir cakey durmasının bir sürü sebebi var. dudaklar için düzenli nemlendirme ve peeling. likit rujlardan uzak durabilirsiniz. gözleriniz hassas değilse, çok sulanmıyorsa elinizdeki ürün kötüdür veya nemli bir yerde yaşıyorsanız yazları çoğu göz kalemi akar. far sürmek genelde zor görünür çok pigmentli olmayan, renkleri kolay karışan klasik bronz tonlarda far paleti edinebilirsiniz başlangıç için ideal olabilir. farları çok az sürerek gittikçe arttırırsanız kontrol etmesi kolay olur. nascita gibi uygun fiyatlı güzel fırça markaları var ten ve göz makyajında fırçanın çok önemli olduğunu düşünüyorum.

15 eylül 2020 16:01

3. kızlar birkaç gündür mesaiye kaldığım için hiçbirinie cevap yazamadım özür dilerim.

makyaj değil cilt bakımına da önem ver demişsiniz ama onu bile nası yapacağımı neyin iyi geleceğini bilmiyorum ki :d tek bildiğim krem sürüp arada denk geldiğim peelingleri yapmak.

anonim 1cim çok teşekkür ederim.

kızlar fondöten nerdeyse hiç kullanmadım aslında, cakey duruyor dediğim şeyler bb kremler. Böyle pul pul oluyor ağız kenarlarımda falan çizgilerde birikiyor neden olur bu?

anonim 3cüm haklısın ay olmadı diyip sonra aylarca göz kaleminden başka bişey sürmüyorum, bikaç kez üstelemem lazım makyajı kendime :)

anonim 2 zaten bu youtube tayfası benim kafamı allak bullak eden :)

Bu arada far bazı kullanmak isteme sebebim göz kalemlerim çok akıyor, göz kenarlarım nemli gibi hep .

Bu arada rujlarımın hepsi likit mattı kızlar yaa bi dönem moda diye döşemişim:d o yüzden hepsi kuru duruyor dudağımda sanırım.

17 eylül 2020 09:29

4. sorum hala güncel :)