3 ayda ales'te iyi bir puan alabilir miyim?

merhaba süslüler, geçerliliği 5 yıl olduğu için denemek istiyorum. mühendisim matematik ve türkçe hiçbir zaman sıkıntı değildi benim için ancak yıllar geçtiği için seviyemi bilmiyorum. 3 ay sonraki sınav için 90 civarı alınır mı, sizce çok mu zor?

1. Sinavdan bir hafta önce kitapçıdan bir ALES deneme kitabı aldım içinde 10 deneme vardı yapabildiğim kadar çözdüm 91 aldım, zor değil ALES bence 3 ayda rahat alınır

12 eylül 2020 10:11

2. harikaymış süslü çok sevindim :) aslında ben de 3 ay boyunca çalışacak değilim ama kitap alıp soru çözerim ara ara yaklaştıkça denemeye yönelip hallederim gibi geldi, fikir almak istedim.

12 eylül 2020 10:15

3. Bence son haftalarda çok yoğunlaşın. 2 hafta önceden çıkmış çözmeye başlamıştım. 88 aldım.

12 eylül 2020 10:56

4. Ya ales bu ülkede yapılan en kolay sınav. Herkes 90 alsın diye hazırlanıyor heralde zaten hiç kendinizi strese sokmayın bence

12 eylül 2020 11:15

5. halledilmeyecek bir şey değil yani. tebrik ederim süslü :)

12 eylül 2020 11:22

6. süslü stres yok da denemediğim için bilgim de yoktu. zaten bu sürede oturup çalışacak biri değilim. çıkmış sorulara bir göz atıp durumu görürüm. ona göre son haftalarda soru çözümü yaparım. teşekkür ederim kızlar :)

12 eylül 2020 11:24

7. son 2-3 gün hatırlamak amaçlı baktım çıkmış sorulara 85 aldım ben de çok rahat alırsınız

12 eylül 2020 11:26

8. Bir de ben herkesin yüksek puanlar aldığını düşünmüyorum. Bir çok arkadaşım var 80 i geçemeyen. Ve mesela bu arkadaşımın yanında biri sınavdan 90 alamayan da akıllıyım demesin dedi. Kızı sınav öncesi demoralize etmiş oldu.

ALES bilgiden ziyade pratik istiyor. Evet kafanız çok çalışıyor olabilir ama bunu 150 dk ya sığdıramıyorsanız bir işe yaramıyor.

12 eylül 2020 11:56

9. ales ösymnin yaptığı en kolay sınav herhalde. matematiğim türkçem iyi diyorsanız alırsınız

12 eylül 2020 12:52

10. Baska bir soruya da yazmistim son 2 gün 2018-19 cikmislarini cozdum sadece ve sayisal 98 aldım. Bir de diş hekimliği mezunuyum 6 yıldır matematik görmüyorum ona rağmen. 3 ayda rahat rahat alınır 90+ rahat olun.

12 eylül 2020 13:10