30 yaş üstü olanlar için: gerçekten yiyip yiyip kilo almayanlar, sırrınız nedir?

30 yaş üstü dememin sebebi 20lerdeyken kolay da bir yaştan sonra zorlaşıyor

1. Öyle bir şey 20'lerin başından sonra yok, süslü. Bir öğünü büyük yiyip diğerlerini dengeleyen veya toplum içinde yiyip yalnızken dikkat edenler var.

4 mart 12:03

2. Ss metabolizma işi aslında çok yanlış anlaşılıyor. 30 lu yaşlara gelindiğinde metabolizma sadece %1 yavaşlıyor. Bu da asla kilo vermeye engel bir şey değil ya da kilo alımına yol açan bir şey değil. Artan şey aslında iştah, yani 30 lu yaşlara gelindiğinde insanlar farkında olmadan daha fazla yiyor.

Not: 30 lu yaşlarda hala 50 kilo üstünü görememiş biri. Yediklerime dikkat etmiyorum. Sadece yaşla artması gereken iştahım artmadı.

4 mart 12:07

3. birincisi hareket ediyorum, düzenli spor yaptığım falan yok ama hareket etmek benim çok günlük faaliyetim, çok dik bi merdiven olmadıkça 3-5 kat çıkmak için asansöre binmiyorum, metroyla kolayca gidebileceğim bi yere arabayla gitmiyorum, yürümeye üşenmiyorum ve saire. ama benim işim de genelde zamanla yarıştığım bi iş, yani aynı gün birden fazla yere gitmem gerekiyorsa trafikte kaybedecek vaktim olmayabiliyor, yani bunu biraz da iş yaptı bana. ha bi de fırsat buldukça at biniyorum, ciddi güç harcatıyor bana. ah bi de bir yerden bir yere yürüyerek gitmekte psikolojik sınırım 1.5 km, 1.5 km mesafedeki her yere yürürüm ben, sonrasında arabayla mı gitsem metroya mı binsem diye düşünüyorum.

ikincisi ya ben mesela sık içki içerim ve cidden çok iyi içerim ve su, soda, ayran ve içki hariç herhangi bir içecek pek tüketmiyorum. kola mola çocukluğumdan beri neredeyse hiç hayatımda olmayan şeyler çünkü ben şekeri alacaksam rakıdan alırım koladan almam prensiben :) yemeğe gelince dün gece 11.30'da karnım acıktı oturup yemek yedim ki ben aç uyumaktan nefret ederim ama kilo sorunu yaşayan insanlarla aramda şu farkı gözlemledim, ben doyduğumda doyuyorum ve yemek yemeyi bitiriyorum. yani eğer toksam dünyada en sevdiğim yemek olsun, tadına bakmam çünkü tokken istemem. tatlı mesela sevdiğim üç beş tatlıyı denk geldiysem yerim ya da gün içinde canım isterse bakkaldan çikolata alırım ama yemeğin üstüne tatlı yemek, çayın yanına kek almak falan böyle alışkanlıklarım da yok benim. bu da galiba yetiştirilmeyle ilgili, benim büyüdüğüm ev de hiçbir zaman poğaçaların, böreklerin, keklerin olduğu, dolapta tatlı bulunan bi ev olmadı, ben de 37 yaşındayım ömrümde pasta, börek bilmem ne yapmışlığım yoktur, benim için böyle şeyler ancak ikram edildiyse kırmamak için yenilen şeyler. biz akşamları sadece meyve yerdik, benim evimde de bu hala böyle.

zeytinyağı hariç yağ kullanmıyorum evde, et, bakliyatlar ve sebze hariç pilav, makarna falan gibi karbonhidrat içerikli yiyecekler pek yapılan şeyler değil. yine yani dışarda yiyorsam yerim de evde pilav 6 ayda bir ancak yapıyorumdur.

hani şey gibi görünmesin aşırı dikkat ediyorum, alakası yok pazar günü üç bira yanında patates kızartması ve nachos yedim, cuma akşamı zaten ocakbaşındaydım falan ama bunlar benim dışarıda sosyal ortamlarımdaki yiyecekler, evde kızartma yapmam mesela asla, fırın kullanırım ben. keza evde içki de içmem ben, hatta su ve soda dışında hiçbir şey içmem evdeyken, içki kahve ve saire bunlar da benim için sosyalleşirken eşlik eden enstrümanlar. sebzede soğanlı salçalı tencere yemeklerini hiç sevmem, fırında zeytinyağlı sebzeleri severim. kuruyemiş, cips pek sevmem ama çiğ badem, çiğ fındık severim. gibi gibi ya esasen benim günlük hayattaki beslenme tarzım sanıyorum normalde kilolu bir insanın diyet yaparkenki beslenme tarzı oluyor ama benim rutinim bu, tatlılar börekler kekler olan bi evde büyümeyince rutin beslenme bu oluyor zaten

4 mart 12:46

4. A4 beslenme tarzınız bana çok uygun gözüktü. 2-3 günlük örnek menü atabilir misiniz gün içi evde beslendiğinizde ne yiyorsunuz?

4 mart 13:34

5. a5 hani yazdım ya dün gece 11.30 yedim dedim ya, zeytinyağlı enginar yapmıştım onu yedim çünkü çok severim <3 bu sabah mihaliç peyniri ve sucuklu tost yapmıştım, yanında da yumurta peynir zeytin işte. genelde böyle zaten kahvaltım, bazen tost olmuyor iki yumurta oluyor ya da hiçbiri olmuyor, simit domates peynir oluyor. öğlen henüz bi şey yemedim ama ben zaten genelde iki öğün besleniyorum, ilerleyen saatlerde çok acıkırsam belki bi çorba içerim. akşam da dışarda olma ihtimalim var ama evde olursam aklımda şey vardı, haşlanmış nohut var, onunla salata yapmak. içine maydonoz, nane, mısır, peynir falan koyuyorum da asıl hani marketlerde konserve hindi fileto satılıyor, onu ekliyorum. ben her türlü bakliyattan salata yapıyorum genellikle ki zaten tencere yemeği halini hiç sevmem; nohut, yeşil mercimek, buğday, kuskus ve saire benim salatalarım :) ama içine mutlaka hindi, tavuk ya da çok canım isterse ton balığı gibi şeyler ekliyorum.

sebzeleri de genellikle fırında yapıyorum, karnıbahar, brokoli, kapya biber gibi gibi şeyleri zeytinyağı, limon, sarmısakla iyice harmanlayıp atıyorum fırına, çok güzel oluyor tadı, çok sık yaparım. patlıcan kabak da çok yaparım keza fırında, ömrümde kızartmamışım ben mesela bu ikiliyi üstlerine azıcık zeytinyağı sürüp atıyorum fırına :) yanına da yine fırında hiç yağ eklemeden tavuk yapıyorum mesela al sana çiçek gibi yemek.

akşam aç yatmamdan kastım peynir zeytin yerim mesela veya yoğurt yerim veya meyve yerim ama mutlaka bi şey yiyorum, sahiden uyuyamıyorum aç olunca.

ya şimdi düşünüyorum dışarda yediklerim hariç ki haftada 2-3 akşam en az dışarda yiyorum, evde sıfır kızartma, sıfır tatlı, sabah kahvaltıları hariç sıfır ekmek yaşıyorum, asla dışardan yemek siparişi de vermiyorum. dışarda da genellikle et yerim bu arada, evde balık yapmayı beceremiyorum mesela balık yiyorum veya italyan restoranına gideceğime ocakbaşına gidiyorum çünkü italyan restoranında full karbonhidrat yiyeceğime ocakbaşında kebabın yanında rakı içerim, bana daha mantıklı geliyor

4 mart 14:10

6. Teşekkürler süslü 💙

4 mart 16:35

7. sanırım küçüklükte zayıf olmakla alakali. hiç bir dayanagim yok tamamen gözlem.

5 mart 01:09

8. Anonim 1 o kadar doğru bişey yazmış ki, o yaşa gelince anlayacaksınız. Ben de hayatım boyunca zayıf oldum, küçüklüğünde iskelet diye dalga geçilen çocuktum.  30-35 hala fıstık gibiydim. Burda yazanlar oluyor işte 30 yaşındayım 35 yaşındayım yiyorum yiyorum kilo almıyorum vs. Ablacım bi 40'ı geç diyorum ben sana. Benim gibi zayıflığıyla nam salmış dalga geçilecek kadar çubuk kraker olan bir kadın bile diyet cehennemşnr düştüyse....

5 mart 01:55

9. dünyaları yiyorum almıyorum diyenler ya çoğunlukla yalancı ya da aslında az yiyip çok yediklerini sananlar. oysa deli gibi dikkat edip spor yapıyorlar. dürüst olsalar daha iyi, disiplinle formu korumak çok daha saygı değer oysa.

5 mart 02:15

10. 30 yasindayim hep zayiftim. yediklerime gercekten dikkat etmiyorum ama her gün cardio yaparim. haftada 2-3 kere de agir spor yapiyorum.

5 mart 10:30