30 yasından sonra ilk defa evlenmek zor mu?

26 yasındayım erkek arkadaslarım oldu ama ciddi değillerdi.şuan erkek arkadasım var ama 26sında evlenmek istemiyor.ekşide sürekli 30 yasındaki kadın yasıtıyla evlenmez, gibi cümleler yazılıyor.ne zaman girsem her gun böyle bir baslık açılıyor.ben katılmıyorum yasıtımız yerine kendimizden büyük erkeklerle mi evlenilir bu yastan sonra? 35 yasında olanlar bile ben 10 yastan buyukle evlenmem yazmıs.30 sonrasını begenmeme sebepleri diriliği kaybeder,çöker gibi şeyler spor yapan erkek 30unda da 25 gosterir falan demişler.buna katılmıyorum üni son sınfta bile 23 yasında kelleşme baslayanlar vardı.erkeklerin alnı mimikten erken kırısıyor.30 yasında bir sürü manken var vs mankenide var cocukta dogursalar mukemmel duruyorlar.evlenmek için beklememeli miyim çoğu erkegin dusuncesi bu mu? ünlü erkekler bile yasıtlarıyla hatta bazen bi kaç buyuk kadınlarla evleniyorlar.

1. Kız sen onların birçoğunu görsen sümüğünü atmazsın. Orda öyle coşmalarına bakma ergen asosyaller. Çok kaliteli yazarlar da var ama onlar o tür başlıklara yazmazlar. Hiç önemseme bile ben de 30 yaşındayım

8 ağustos 2018 02:57

2. Süslü eminim ekşide bunları yazan tipler sokakta görsel dönüp suratına bakmayacağımız tiplerdir. Kadından anladıkları şişme bebek. Bi de bu 30 yaşından sonra kadın çöker bilmem ne muhabbeti de çok sıkmadı mı artık? Kendilerini hep 20 yaşında zannediyorlar tipsizliklerinin farkında değiller. Kadınları paraya meraklı sanıyorlar çünkü parasızlar ve o yüzden kadınların ilgisini çekmediklerini düşünüyorlar. Halbuki asıl neden teneke gibi bommboş olmaları. Tip yok, muhabbet yok, zeka yok, para yok sallayıp duruyorlar işte kadınlara. Tek dertleri süs gibi yanlarında kadın gezdirmek, yatmak kalkmak. Ayrıca bi kadın bakımlı olduğu sürece her yaşta güzeldir ve ilgi çekicidir. 30 yaş da 70 yıl önce belki geç sayılırdı evlilik vb için ama o zamanki 30 yaşla şimdiki 30 yaş aynı değil, çok farklı. Şu an 30 yaş genç bi yaş. O yüzden hiç bu tür düşüncelere girmeye gerek yok bence

8 ağustos 2018 02:58

3. günümüzde en ideal evlenme yaşı 30'dan sonra bence aksine. karakter, hayat görüşü, kariyer vb. oturmuş oluyor. annem 30 yaşında evlenmiş ve gram pişman değil. ayrıca kadınların en güzel yaşları da 25-30 arası. yaşam kalitesi artık arttı. erken evlenmeye gerek yok bence.

8 ağustos 2018 03:28

4. Bence 30 yaşındaki kadınlar 30 yaşındaki adamları tercih etmiyor. Biliyorsunuz ki erkekler bizden çok daha geç olgunlaşıyor. 30 yaş bir kadının en kadın olduğu, kendi gücünün doruklarında olduğu yaş. Kadın bu kadar süperken yanında olgunlaşmamış bir erkeği istemiyor. Kendi olgunluğuna denk, bir erkeğin en erkek halini istiyor. Bu sebeple daha yüksek yaşlara yöneliyor diye düşünüyorum. Benim gözlemim bu şekilde.

8 ağustos 2018 03:50

5. 29 yaşındayım bugüne kadar benden küçük birçok erkekten teklif aldım. Yaşımı öğrendiklerinde hiç önemsemediler. Benim yaşı sorun edeceğimi düşündüler daha çok. Çok güzel biri de değilim ortalama biriyim. Yaşımı göstermiyorum daha genç duruyorum ama kimse de öğrenince sen yaşlıymışsın demedi.

8 ağustos 2018 10:30

6. Akrabalarımda biri 30undan sonra evlendi hem de kendinden 4 yaş küçük bir adamla. Eğitimli de insanlar. Bu işler kısmet işleri onun bunun yorumuna takılmamak lazım. Hayırlı evlilikler diliyorum.

8 ağustos 2018 10:44

7. Ay niye zor olsun? Evet insan belirli bir olgunluğa vardığında daha ince eleyip sık dokumaya başlıyor, dolayısıyla adaylar azalmaya başlıyor belki de. Ama bir de işin diğer tarafı var. Şahsen 20'li yaşlarımda daha tam olarak ne istediğimden emin olmadan sırf evlenmiş olmak için evlenmek istemezdim.

Ben genel olarak ekonomik özgürlüklerini kazanmamış, aileden gelen yardımla geçinen, hayattaki gayelerinin en azından bir kısmını henüz gerçekleştirmemiş çiftlerin evliliklerini sağlıklı bulmuyorum.

Bir de bilmem benimki algıda seçicilik mi ama genel olarak burada evliliğiyle ilgili problemlerini yazanların çoğu 20'li yaşlarının başında. Hiç 30 yaş üstü olup da evliliğindeki maddi ve ailesel sorunlarını yazana denk gelmedim. (elbet vardır da oran olarak daha az sanki) dolayısıyla yaşla gelen hayat tecrübesinin evlilik için sağlam bir temel oluşturduğunu düşünüyorum.

Ekşi'deki adamları kale alıp onların yazdıklarıyla ilgili yorum yapmayacağım. Klavye başında atıp tutmak kolay olsa gerek.

8 ağustos 2018 11:07

8. eşimle aramızda 3 yaş var ben 23 o 26 yaşındaydı evlendiğimizde şuan ben 29 o 32 yaşında ikimizde yaşlanıyoruz evet ama orantılı bir şekilde. abim 30 eşi 32 yaşında valla gelinimiz maşallah hem güzel hemde hiç yaşını göstermez kimse demez yani abim yengemden küçük. bu insanların görünüşüyle uyumuyla alakalı ben böyle yaş muhabbetlerini çok boş görüyorum kafan uyuyormu seviyormusun bitti. yok kadın çöker vs. fasafiso 4 yaşında çocuğum var profilimde fotoğraflarım var girin bakın isterseniz duyan şaşırıyor valla çoğu insan beni daha okuyor falan sanıyor :)

8 ağustos 2018 11:26

9. Evliliği başarı olarak görmek artık eskide kaldı kızlar. Sakın ola 28’den önce evlenmeyi tercih etmeyin.

Yatırımı kendinize yapın. Bol bol okuyun, öğrenin, seyahat edin, insanları tanıyın, kariyer yapın, kendi paranızı kazanmayı ve yönetmeyi bilin. Hayatta bir kadının en büyük başarısı kimseye ihtiyaç duymadan kendi ayakları üzerinde dimdik durabilmesidir. Önce kendinizi maksimum seviyede geliştirmeye çalışın. Evlilik, çocuk bunlar olur. Aceleniz ne? Her karşınıza çıkan erkeğe bu son şansım gözüyle bakmayın. Bu konularda hiçbir adımınızı aceleyle atmayın. Sakın. İyice tanıyın, gözlemleyin. Unutmayın ki mutsuz bir evlilik ve boşanma, insanda ciddi anlamda zihinsel bir tahribat yaratır. Emin olun yalnız olmak, yaşayacağınız tüm kalp kırıklıklarından ve travmalardan güzeldir. O kadar çok boşanmış arkadaşa sahibim ki... İnsanlar gözümün önünde 20 yaş yaşlandı sanki...

Öte yandan, ekşinin, kadınları aşağılamayı kendine görev edinmiş loser tabakasına da laflar hazırladım elbet. Kızlar, o konu başlıklarını açan ve oralarda yazan insanların hepsi işsiz güçsüz, normal hayatında sağlıklı sosyal ilişkiler kuramayan, aşağılık kompleksi sahibi sığ tipler. Yanınızdan geçse görmeyeceğiniz, sizin kat be kat fazla olduğunuz adamlar. Değil 30, 50 bile olsanız bir bakışınızla nefessiz size koşacak adamlar anonimlik perdesi arkasında sallayıp duruyorlar. Bırakın eğlensinler, normal hayatta yaşayamadıkları orgazmı yaşasınlar. Kaldı ki ekşinin kaliteli ve düzeyli hiçbir yazarı o başlıklara yazmaz, uğramaz bile. Kaale bile almazlar. Normal hayatta görmezden geldikleri tipleri orada önemseyeceklerini mi sandınız? Onlar zaten yok sayılmaktan bu hale gelmişler. Allah kurtarsın hepsini.

Takmayın böyle şeyleri güzel kafalarınıza. Hadi öptüm süslülerim.

8 ağustos 2018 11:58

10. ekşideki çirkin badakların sallamalarını neden dikkate alıyorsunuz ya onları yazan tipleri canlı canlı görseniz değil sümüğünüzü, başka bir şeyinizi bile atmazsınız. bunları yazanlar sosyal problemleri olan, aileleri berbat, hayatında hiç iyi para kazanma umudu olmayan tipsiz herifler. içini rahatlatacaksa söyleyim 31 yaşındayım, 25 yaşında bir erkekten çıkma bile değil evlenme teklifi aldım daha birkaç gün önce. benim gözüm başkasında olmasa evlenebilirdim de.

8 ağustos 2018 12:04