35'inden sonra araba kullanmak çok mu zor? çok mu geç kaldım?

arkadaşlar evet bu yaşıma kadar hiç araba kullanmadım. ehliyetim de yok. direksiyon başına hiç geçmedim hatta düşünmedim bile. hep çok korktum bundan. ama artık toplu taşıma, taksi vs. kullanmaktan fenalık geldi. bunun getirdiği sınırlılık hayatımı çok etkiliyor. sorum şu geç yaşta araba kullanmaya başlayanlarınız var mı aranızda? bu mümkün mü? bu korku, heyecan ve panik duygularını yenebildiniz mi?

1.  Ben 32 de tek seferde aldım ehliyeti ve öğrenmekte hiç zorlanmadım ama kaygılı bir yapım olduğu için trafikten korkuyorum bazen. Onun dışında arabayı kullanmak zor değil ama trafikte özellikle istanbul'da isen insanlarla dalaşmadan, stres olmadan gitmek biraz başta zorluyor. Geç değil mutlaka al araba özgürlüktür, markete bile rahat gidiyorsun.

22 kasım 2023 13:59

2. a1 35 yasına gelmeden intihar etmeyi planlıyor sanırım

22 kasım 2023 14:04

3. Bir de 35 yaşındakiler teyze laflarından incinmiyor artık boş yere yorulmayın ya da yorulun siz bilirsiniz :)) çünkü o yaşta kimsenin ne dediklerini pek sallamıyor insan, kendi mutluluğuna odaklanıyor yirmili yaşlardaki gibi bu tarz etiketlemeler pek umrunda olmuyor kırılgan yaşlar değil pek

22 kasım 2023 14:10

4. Otuzbeşşşmiiii??

Otuzdaölünmüyormuyduuuuu 😱😱😱

22 kasım 2023 14:12

5. Hayir değil süslücüm. 34 yasinda ehliyet aldım. 35 te yeni yeni trafiğe çıkıyorum. Millet 60 yaşından sonra öğreniyor. Hiç öyle düşünme:)

22 kasım 2023 14:13

6. Neye gec kalmis olabilirsiniz ki? Araba kullanmak dediginiz 10 saat ders ile hallediliyor maksat pratik yapacak araba ve icinizde kullanma istegi olsun. Benim de 19 yasindan beri ehliyetim olsa da 33 yasina kadar araba kullanmadim. Pandemide ihtiyac artti, istanbul'da taksi sorunu da var diye araba aldim ve iyi de bir hoca buldum toplam 6 gun surdu egitim sabahtan aksama kadar, ilk 2 gun trafige kapali alan sonra yavas yavas trafik son 2 gun de uzun yol gittik geldik ve sonrasinda kullanmaya basladim. 3 senedir kullaniyorum istanbul'dan izmir'e, antalya'ya, yunanistan'a falan tek basima gittim kac sefer bir sorun yasamadim cok sukur.

22 kasım 2023 14:15

7. 57 yaşında ehliyet alıp şehirler arası süren teyzem var

22 kasım 2023 14:23

8. Hayır. Ablam 35 yaşında ehliyetini 38 yaşında arabasını aldı. Şu an gayet sürüyor. Bu konuların yaşla ne alakası var ya :/

22 kasım 2023 14:30

9. süslücüm dedem 65 yaşında ehliyet aldı. öncesinde araba kullanmayı bilmiyordu. kursa gitti özel ders aldı o yaşta adama optik form doldurmayı falan öğrettik. ve kararından bir an bile pişman olmadı.

aynı şekilde annem de 45 yaşından sonra ehliyet aldı. hiçbir şey için geç değil.

22 kasım 2023 14:50

10. arkadaşlar inanılmaz korkuyorum direksiyon başına geçmekten açıkçası bu yüzden açtım soruyu biraz da. yoksa tabii ki hayatta hiçbir şey için geç değil, ama ne bileyim bu korkuyu yenebilen var mı aranızda ya da yakınlarınızda onu öğrenmek istedim. nasıl aşılır? aşılır mı? kaza yapmaktan hele ki başkasına çarpmaktan çok korkuyorum ben :(

22 kasım 2023 17:06