35 yaşında olsanız bu yola girer miydiniz?

kızlar yaşlarınızla beraber yanıtlayabilir misiniz? hem yaşıtlarımın hem de lisans seviyesindeki genç arkadaşlarımızın fikirlerini merak ediyorum. ben su an çalışmıyorum. babamdan kalan maaş var ve bana yetiyor. sorunum şu, 27 yasımdan beri aslında aklımdaydı ama bir türlü cesaret edemedim: psikoloji okumak istiyorum. kliniğe değil de adli psikoloji ya da travma çalışmalarıyla ilerlemek istiyorum. bahçeşehir ya da bilgi'de yüzde elli burslu kazanmaya çalışacağım. sizce bu yaştan sonra oluru nedir? çoğunuz olur neden olmasın diyecek ve gerçekten bana da sorulsa öyle derim ama pratiğe dökmek de bir o kadar güç ve cesaret istiyor. neler dersiniz?

1. Benim de psikoloji okumak hep aklımda ve 32 yaşındayım. Eğer maddi kaygım olmasa bi dk bile düşünmezdim. Deneyin içinizde kalmamış olur yoksa ömür boyu acaba olur aklınızın bir köşesinde. Ben okurken bizim fakültede başka bir müh bölümünde emekli amca vardı bond çanta ile katılıyodu derslere. 35 yaş bi şey değil.

5 şubat 2023 00:39

2. aşkım bir akranın olarak hayır okumam diyorum çünkü okusan da önü kapalı bir alan bu ya akademide kalacaksın ya da orada burada sürüneceksin. Yaşla alakalı değil alanla ilgili bir şey bu.

5 şubat 2023 00:39

3. Maddi bir engelim yoksa okurum.

5 şubat 2023 00:41

4. maddi olarak kaldırabileceksem okurdum, yaş 29. ama çalışmıyorsam 1 yıl kendimi kapatıp devlette kazanmaya çalışırdım.

5 şubat 2023 00:58

5. Hepinize tesekkurler kizlar.

5 şubat 2023 01:31

6. 32 yaşındayım, okumam süslü. Yani hobi olarak okumak, bilgilenmek istiyorsan sınavlardan kalmayı falan dert etmeyeceksen oku tabi ama bazı şeylerin okul döneminde bitmesine ya da okuldan sonra devam etmesine inanıyorum. Yani diyelim ki akademi mi düşünüyorsunuz, üniden sonra hemen başlayın, başka bölüm mü? Üniden sonra hemen başla gibi. Araya iş bulup para kazanmaca girince çok da çalışmak konusunda verimli olacağınızı düşünmüyorum çünkü çevremdeki herkes bu şekilde. Kendini yazdırıyor ama gitmiyor, işte sınava çalışmıyor, zamanı uymuyor falan süründükçe sürünüyor. Bir yerden sonra ders çalışmak istemiyorsunuz artık, üretmek istiyorsunuz çünkü haklı olarak.

5 şubat 2023 01:36

7. süslü 4senelik psikoloji eğitimi alsan sonunda 39 yasında olacaksın. bu eğitimi almasan da 4 sene sonra 39 yasında olacaksın. yani hayat bir şekilde akıyor. istiyorsan oku tabii okumanın yaşı yok. zevk için bile okunur bazı şeyler. nasılsa para sıkıntında yokmuş.

5 şubat 2023 02:50

8. psikoloji 3. sınıf öğrencisi olarak ne istediğine bağlı süslücüm. bu bölümde güncel kalmak mühim, başarılı olmanın yolu ingilizce bilmekten geçiyor. ingilizce biliyor musun? okudukça hayal ettiğin gibi bir bölüm olmadığını, bir doğru olmadığını, doğruların yalan olduğunu fark edeceğini de söyleyebilirim. "çalışma gösterdi ki" ile başlayan çalışmaların tekrarlanınca benzer sonuçlar vermediğini ne iş yaparsan yap sürekli sorgu içinde olacağını bilmelisin. bu bölümde yüksek lisans şart. 4 senelik lisans genel bilgiden ötesini sunmaz. haftada onlarca sayfa yazı yazmak gerekebilir. bir ayda ortalama 100 makale okumak gerekebilir. tüm bunlara rağmen iyi maaşlar kazanmak 8 yılı bulabilir. eğer zevkle okuyacaksan ve bu senin meşgalen olacaksa işin sonunda çok başarılı olursun. hele kendi kliniğini açıp batırsan dahi o para gözüne batmayacaksa. Evet eğitimler çok pahalı fakat bölüm ucuz. çıktıdan başka bir masrafın yok, dengeliyor yani.

5 şubat 2023 03:05

9. Rabia yavuza yaz sor klinik psikolog dediğin yola benzer yol denemis biri

5 şubat 2023 03:29

10. Aklınızda kalacağına deneyin ne kaybedersiniz ki aynı yaştayım sizinle ve imkanım olsa ben de okumak isterdim.

5 şubat 2023 03:59