6.sınıf öğrencisine ingilizce dersi vereceğim ama nasıl başlayacağımı bilmiyorum?

öncelikle merhaba kızlar. geçen dönem ingilizce öğretmenliği bölümünden mezun oldum fakat öğrencilik dönemimde hiç özel ders vermedim. şu an bir kurumda ingilizce öğretmenliği yapıyorum anasınıfı kademesinde ama zaten programım önceden verildiği için hiç düşünmek zorunda kalmıyordum nasıl başlasam vs diye. bu çocuk 6. sınıfa gidiyor ve kitabına baktığımda present simple, p. continuous, p.continuous for future events, will, be going to, past simple, past continuous gibi konuları işlediklerini veya işleyeceklerini gördüm. şu an present simple ve p.continuoustalar sanırım. babası özellikle konuşmasını geliştirmesini istediğini söyledi ben de derslerde onunla hep bugün neler yaptın, en sevdiğin oyun ne neden seviyorsun gibi konuşmaya yönelik şeyler yapacağım. ama konu da anlatmak zorundayım haliyle. ilk ders benim için fobi gibi bir şey oldu çünkü henüz kitap vs seçmedik. sizce ilk ders ne yapmalıyım bu çocukla? conversation worksheet gibi bir şey buldum onu yaptırabilirim. konuşabilirim ama hangi konuyu anlatayım? önerileriniz olursa çok mutlu olurum. bir de hangi kitabı kullansam daha iyi olur? kitap önerilerine de açığım. bu arada yine iki haftada bir graded readers okutmayı düşünüyorum ödev olarak.

1. bence az çok seviyesini öğrenebileceğiniz bir worksheet bulup ilk ders onu yaptırın. öğretmen değilim ama öğrenci gözüyle bakınca böyle bir başlangıç yapan hocalarla hep daha iyi anlaştım ve dersten de keyif aldım. sizinle konuşabilmesi için iyi bir zemin hazırlayın ilk ders. kitabı takip ederseniz sorun olacağını da sanmıyorum, buna ek olarak belki aynı seviyede başka bir kitabı baz alıp onun konularını da dahil edebilirsiniz programınıza

17 ekim 2021 11:13

2. Merhaba. Yakın zamanda ben de özel ders vermeye başladım. İlk derste biraz kaygım vardı. Bir de benim öğrencim yaşça daha küçük ama İngilizce'ye ilgisi hiç yok.

Ben kendi bulduğum alıştırmaları götürüp onlar üzerinden anlatıyorum. İlk ders okulda neler yaptıklarına baktım. Ünitelere ve konulara göz gezdirdim. Zaten konuları bilince sorun olmuyor, ona göre alıştırma hazırlayıp götürebilirsin.

Ben zorlandığı yerleri tespit edip sonraki derste tekrar ettiriyorum. Bunu mutlaka yap derim, aslında konuyu çok iyi öğrense bile arada hatırlatıcı bir şeyler yaptırman faydalı olur. Fazla zorlanmayacağı ödevler de verebilirsin. Öğrencinin seviyesini ilk iki derste anlarsın ve ona göre hareket edersin. Kendine hiç psikolojik baskı yapma bu konuda. Hemen her şeyi kapmasını bekleme.

Yayın önerim ise Cambridge.

19 ekim 2021 14:07