9 eylül endüstri müh hakkında bilgisi olan çıkar mı?

1. deü endüstri müh mezunuyum. yardımcı olabilirim?

10 temmuz 2020 10:21

2. merhaba süslü ben de bu yıl sıralamalara bağlı olarak seçmeyi düşünüyorum. birazdan bölümden hocalardan bahsedebilir misin? memnun muydun? şimdiden çok teşekkür ederim

10 temmuz 2020 11:09

3. bu soruya alternarid okulları değerlendirerek crvap versem daha doğru olur. başka düşündüğün okul, bölüm var var mı?

yoksa end müh diğer mühendisliklere göre kolay fakat yine de ağır bi bölüm. hatır hutur ders çalışmak gerekiyor. hocalar da açıkçası çok yardımcı olmuyor. ilk iki sınıfta ders çok ama kolay yapılamıcak bişey yok. üçüncü sınıf tam bi kabus, hepsi alan dersi, hepsinin projesi vizesi ve finali oluyor. ve okulun ilk bir ayı sınav vs bişi yok sakin geçiyor ama sonra vize ve projeler vr hemen ardından da finaller geliyor dönem bitene kadar nefes alamıyosun. vize ve final konuları neredeyse aynı oluyordu bizde. sınav haftası düzenine biz ikideyken geçilmişti o biraz rahatlatmıştı ama yine de alan dersleri üçte çok zorluyor. çan sistemini kullanıyorlar genelde çünkü alan derslerinde sınavlar aşırı zor olduğu için, yani hocanın derste gösterdiğinden daha zor demek istiyorum, ortalama düşük oluyor. örn bizim hocalae şunu çok yapardı: bir soru örneği çözerdi simülasyon dersinde. sınavda gidip bu sorunun değişik ve daha zor varyasyonlu halini sorardı. ingilizce kitaplarımız vardı, bunlardan soru tipi çözmeyenler patır patır dökülürdü. ayrıca kodlama vs yoğun olacağı için matematik bilgin vs çok önemli. matematik sevmiyorsan yine zorlayıcı olabilir. ama iyi ki deü diyeceğim bölümdeki estiem topluluğu. yurt dışında etkinliklere gidebiliyosun, bazılarının uçak biletlerini okul ödüyor. buraları kendin de araştırırsın. onlar geliyor siz gidiyorsunuz yaklaşık 31 avrupa ülkesi var. gerçekten estiem i kovalamanı tavsiye ederim. ben ikideyken ing seviyesi sıfıra indirildi fakat hocalar kitapları ing seçmeye devam ettiler türkçe kaynak yok çünkü. bazı derslerin sunumlarını hoca ing hazırlıyor ama dersi türkçe anlatıyor vs. yani yabancı dilin kesin olmalı. aynı zamanda sosyal birisi de olmalısın. networking, deü emt var oralarda çalışabilirsin, seminer vs düzenliyorduk onların takımlarında yer alıp proje yönetmeyi öğrenebilirsin. bunlar hep artı olacak sana. endüstri müh dediğin hem teknik hem sosyal bir bölüm. ikisinin dengesini iyi kurmalısın diye düşünüyorum.

10 temmuz 2020 11:40

4. merhaba süslü çok detaylı anlatmışsın çok teşekkkür ederim öncelikle. peki mezun olduktan sonraki iş imkanları nasıl? sen izmirde mi yaşıyorsun? özellikle izmir için? ne zaman mezun oldun bilmiyorum ancak mezun olduktan sonraki süreçler nasıldı senin ve arkadaşlarının için?

10 temmuz 2020 12:02

5. çok sağ olun ben ümitsiz bakmamışım soruya istnabul üni ve kadir has üni de geliyor puanımın altında biraz ama buralara kıyasla eğitimi daha mı iyi izmirde olması dezavantaj mı sizce

10 temmuz 2020 14:54

6. ben son sınıfta çalışmaya başladım izmirde ve bu yapmanı önereceğim şey. çok bilinmiş bir yerdi ancak bırakıp yurt dışında gittim. döndükten sonra oradaki kontaklarım ayrıldığı için tekrar o firmaya da giremedim. sonra 1 sene mezun olabildim sonra da bursada harika bi yerde iş buldum, bu sefer euro krizi patladı işe alım durdu. ben bir sonraki şubata kadar iş bulamadım. şimdi hala o şirketteyim. pozisyon değiştirdim yurt dışı bağlantılı bi pozisyondayım daha iyyim ama daha iyi bi yere geçmek istiyorum. biraz fazla türk mantığı ile yönetiliyorum. iş bulmak mezun olduğunuz döneme de çok bağlı. benim uzamasaydı herşey süperdi. o sene mezun olan herkes iyi kötü iş buldu. izmirde çok kalab arkadaşım da oldu. ben kira vs sebebiyle rahat etmek için bursaya geri döndüm. ama izmiri bucayı falan çok özlüyorum. 5 senem geçti dilekolay. başta bu muymuş vs dediğim buca ve tınaztepe benim hayatım oldu. ilk aşklarım ilk tecrübelerim hep izmirde oldu. hedeflerim çok yüksekti benim o yüzden başta kabullenmekte çok zorlandım. ama iyi ki izmir olmuş diyorum. mühendislik benim için %100 uygun olmasa da end müh çok geniş alana sahip olduğu için kendimden bişiler buldum. 2013 girişliyim ve tınaz her gün değişen ve gelişen bir kampüs. her ne kadar koyunlar falan otlatılsa da ben memnumdum okuldan. deü eğitimi egeden iyidir bu arada çünkü makina fakültesi köklüdür. zaten benden önceki dönemlerde çok daha fazla makina ağırlıklı ders vardı ve bizim senede kaldırıldı. ama o fakültenin getirdiği makina dersleri hala var. teknik resim imal usulleri statik ve mukavement beni en zorlayan derslerdi ama mühendis olabilmek için bunları da öğrenmek gerekiyormuş. başka sorum varsa seve seve cevaplarım. :)

10 temmuz 2020 15:54

7. ist üni ve kadir has hiç bilmediğim okullar açıkçası. yıldız eskişehir sorarsın belki diye düşünmüştüm. ist üni mühendislik sanırım avcılarda ve oraya gidip memnun kalan hiç duymadım. birebir tanıdığım kimse yok ikisinden de. yıldız teknik dokuz eylül seviyesindedir ama istanbulda olduğu için yıldız daha iyiymiş gibi düşünülüyor. eskişehirde %100 ingilizce olduğu için tercih edilebilir, ki deü %0 olduğu için akılda tutmak gerek. ama ben yine se izmiri eskişehire tercih ederim. mobildeyim bu arada düzgün yazamıyorum onun için de özür dilerim. ilk 20 okul sıralamasına bakmıştım ben deüye girerken. o zaman ilk 20 deydi. o listedeki okulları tercih etmeni tavsiye ederim. okul çalışmamızı istemiyordu bu arada, akademik çalışmaları destekliyordu. ama biz ne yaptık ettik imza attırdık  vs son sene işe gittik. ama öyle olunca ortalama biraz sönük kalıyor. ortalama kasmanı da tavsiye ederim.

10 temmuz 2020 16:00

8. izmir istanbul karşılaştırması yapamam çünkü istte okumadım ama bir sürü okul ve öğrenci olması sebebiyle rekabet daha fazla istte bence. izmir ve çevresinde okul sayısı az ve manisada kocaman bir sanayi bölgesi var. bunları da göze almak lazım.

10 temmuz 2020 16:02

9. açıkçası üni adının çok kapı açtığını gördüm, galatasaraya girebilsem saniye düşünmezdim. matematik bölümünden mat mühendisliğine ordan yazılıma atılabilirsiniz belki. deüden gidersini burs için de okulun adı sanı yok. amerikadan falan zormuş kabul almak. odtülü arkadaşlarım çok kolay gitmişti, bizden deneyen oldu mu emin değilim. ortalama kasmak lazım ama her türlü.

10 temmuz 2020 16:21