açıköğretim'den boğaziçi? böyle birşey mümkün olabilir mi ?

süslüler merhaba açık öğretim fakültesindeki ön lisans programlarından, dgs ile 4 yıllık bir örgün öğretim programına geçmek mümkün mü? bir arkadaşım açık öğretimde 2 yıllık finans tarzı bir bölüm okuyor, dgs ile boğaziçi işletme'ye geçebileceğini iddia ediyor. yani hali hazırda çok iyi bir bölümden mezun, zaten çalışkan bir çocuk. ben sadece bürokratik olarak böyle bir şey mümkün mü, böyle bir bilginiz var mı diye merak ettim?

1. teoride mümkün. pratikte çok çok çok zor. üniveristeler zaten dgs ile öğrenci almak için çok az kontenjan açıyor. boğaziçi’de bu kontenjan taş çatlasın 2 kişi falandır diye düşünüyorum. ayrıca sadece dgs’de yüksek not almak yetmiyor. sözlü mülakat da yapılıyor.

28 ağustos 2019 15:29

2. Zaten kimi üniversiteler dgs ile gelenleri direkt üçüncü sınıftan başlatmıyor. Kimisi birinci sınıftan da dersler aldırıyor. Bir tanıdığımız iki yıllık mezun, dgs ise mühendisliğe geçti ve birinci sınıftan başlattılar. Ben böyle bir şansı var fakat çok çok zorlaması gerekir.

28 ağustos 2019 15:32

3. benim bir arkadaşım dgs ile işletmeye geçmişti (ege üniv) ama hazırlıktan başlattılar, sonra benimle beraber mezun olmuştu. 5 yıl sürdü yani.

28 ağustos 2019 15:36

4. Cevaplarınız için çok teşekkür ederim süslüler. arkadaşım hukuk mezunu bazı dersleri saydırsa, hadi diyelim hazırlığı atlasa bile devam zorunluluğu olduğu için bitiremeyeceğini söyledi bugün. Yani belki gerçekten gayret edilse yapılmayacak şey değil ama zaman ve imkan isteyen bir iş. Çalışma Hayatı ile birlikte yürümez.

29 ağustos 2019 14:18